petre_s Postat Mai 4, 2008 Autor Partajează Postat Mai 4, 2008 As vrea te rog sa vad schema ta cu forward sunt tare curios inca nu am vazut niciuna peste 1KW nu vorbeam de o schema anume ci de o schema generala a invertorului farward pentru sudura. si, bineinteles, am exemple mai sus postate. Poasteaza si tu schema de care vrei sa te apuci sunt multi pe aici care stiu multe si poate s-au mai chinuit si ei intre timp am renuntat la idee pentru ca[..] Link spre comentariu
wangine Postat Mai 4, 2008 Partajează Postat Mai 4, 2008 Aha tot la alea te refereai .Acum am inteles Am crezut ca ai gasit alte scheme si te-ai apucat de proiect ScuzeInca nu miai spus daca mai continui si daca merita sa ma chinui sa gasesc schemele ca nu stiu pe unde le mai am puse dar daca te intereseaza le caut si le postez :goodman: Link spre comentariu
petre_s Postat Mai 4, 2008 Autor Partajează Postat Mai 4, 2008 pai daca le gasesti ai putea sa le postezi, ne aruncam si noi un ochi. Link spre comentariu
Vizitator alex_net00 Postat Mai 9, 2008 Partajează Postat Mai 9, 2008 invertoarele de sudura de putere relativ mica, facute sa mearga la 220V monofazat, sunt realizate in topologie forward in 2 tranzistori. Este altceva decat la sursele in comutatie, aparatul are caracteristica de tensiune cazatoare pentru amorsarea arcului si bucla doar de curent. NU se umareste un riplu al tensiunii de iesire bun. Bobina de pe iesire are rol mai mult de adaptare de impedanta respectiv transfer maxim de putere. Problema e ca nu prea mai merita facut in conditiile in care unul industrial il iei cu 10mil si daca il faci te costa tot cam atat. Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 10, 2008 Partajează Postat Mai 10, 2008 La un astfel de aparat, importanta e siguranta in functionare (fiabilitatea). Ganditi-va la conditiile de exploatare (santier, nu birou), protectia climatica e esentiala. Un aparat serios nu se face cu 10 milioane, iar pe cele din comert de 10 milioane, n-as da 10 milioane. Asa, ca hobby, sa vedem ca topeste electrozi, da. Link spre comentariu
Vizitator alex_net00 Postat Mai 10, 2008 Partajează Postat Mai 10, 2008 La un astfel de aparat, importanta e siguranta in functionare (fiabilitatea). Ganditi-va la conditiile de exploatare (santier, nu birou), protectia climatica e esentiala. Un aparat serios nu se face cu 10 milioane, iar pe cele din comert de 10 milioane, n-as da 10 milioane. Asa, ca hobby, sa vedem ca topeste electrozi, da.Avem la firma vreo 25 buc marca ESAB de 160A la 220V monofazat, care lucreaza de cativa ani 12 ore pe zi, 5 zile pe saptamana in orice conditii, iarna, vara, ploaie, frig, praf, fum etc. Personal am desfacut unul defect (a cazut un stalp pe el), pe care sper sa-l repar. Meseriasii spun ca merg f. bine, costa 10mil in comert, si cam tot atat m-ar costa daca l-as face. Stiu exact cum e facut si cum functioneaza, as putea face asa ceva, dar vad ca la aceeasi bani il iau gata facut. Aparatele de care vorbesc chiar sunt facute sa mearga in conditii grele, iar pretul mic este din cauza ca se fabrica in serie f. mare, la fel ca si calculatoarele PC.Firma ESAB e suedeza, aparatul nu e o chinezarie, nu fac reclama da chiar nu merita sa te patimesti. Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 11, 2008 Partajează Postat Mai 11, 2008 Cand precizam valoarea curentului de sudare trebuie sa pecizam si durata activa a ciclului de lucru, pentru a avea o idee corecta despre performantele aparatului. O raportare corecta in contextul normelor actuale se refera la DA=60% daca e vorba de un aparat profesional si nu de unul hobby.Nu stiam ca preturile au scazut atat si un aparat de 160A la DA=60%, pe deasupra si Esab, costa doar 10milioane, daca asa e, intr-adevar nu merita efortul sa-l faci. Eu am ceva indoieli, iar daca performantele si tipul sunt cele precizate mai sus, l-as cumpara cu 10 milioane, asa cum este defect, cu stalpul cazut pe el, dar inainte de a se incerca depanarea lui. Link spre comentariu
suiram Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 sunt nou pe forum si sunt interesat daca sa apucat cineva de construit invertorul? Link spre comentariu
moro Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 La asemenea putere ideal ar fi un full bridge, iar miezuri niste E65-E70 pentru transformator. Asta ca sa nu mai spun de cate implica realizarea transformatorului, unde trebuie luate in considerare pierderile din acesta, ca vrem si randament cat de cat, plus multe altele Domnul rus ce a facut acolo, e o chestie destul de draguta, un full bridge rezonant care se comporta mult mai bine in sarcini mari de curent ;) Sunt curios ce a facut domnul petre_s pana la urma suriam daca vei cauta cu functia Search de pe formul vei gasi niste posturi ale domnului andreigradu in care niste invertoare sunt despicate pana la ultimul surub, mi se pare ca sunt si ceva scheme Link spre comentariu
Vizitator George P Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 ?i eu m? gândesc s? construiesc un invertor de sudur? dar cred c? dac? a? reu?i, dup? mult? munc?, a? cheltui mai mult decât a? cump?ra direct unul. Asta dac? nu g?sim o schem? mai simpl? ?i mai u?or de pus în practic?. Ca ?i al?ii înaintea mea cer ajutor conosc?torilor. Concret, am cump?rat mai demult ni?te surse în comuta?ie pentru becuri cu halogen la 12V maxim 150W (a?a scrie pe surs? ?i a?a e); m-ar interesa dac? dup? schema acestei surse (destul de simpl?) se poate face un aparat de sudur? care s? mearg? bine cu electrod de 2,5 pentru uz gospod?resc prin metoda m?ririi de 10-15 ori. Men?ionez c? sursa are în ea doar 2 tranzistori MJE13009 care comand? direct traful. O s? pun ?i schema copiat? pentru a putea discuta direct pe aceasta. Link spre comentariu
moro Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 S-a mai discutat si aici : viewtopic.php?f=41&t=38655&start=15&st=0&sk=t&sd=a&hilit=invertor+sudura legat de schema unui invertor de sudura Link spre comentariu
suiram Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 moro,,multumesc pentru info.eram doar curios daca sa apucat cineva de treaba adica de construit sau se poarta doar discutii pe aceasta tema Link spre comentariu
suiram Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 salutare,as vrea sa iau legatura cu cineva care momentan lucreaza la un invertor de sudura(bineinteles daca construieste cineva) Link spre comentariu
moro Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 http://vadne1.narod.ru/DC40.gif http://vadne1.narod.ru/Halfbreedg.jpg http://vadne1.narod.ru/cxema11.html Primele doua scheme prezinta doua configuratii full-bridge respectiv half bridge, prima schema poate "cara" mai multa putere Link spre comentariu
suiram Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Am studiat schemele ,intrebarea este pe care esti hotarit sa il construiesti?De cit timp ai fost pe acest forum a construit cineva un invertor de sudura? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum