Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de bobinat trafo

Vizitator gobolino

Postări Recomandate

si partea care imi va arata ca functioneaza cum o pozitionez?sarma este undeva la 0.7-0.8mm cam cate spire sa bobinez la o tensiunwe de 9vcc? nici de cum nu ma gandeam sa alimentez de la priza am invatat unele lucriri de pe forum de pe net. partea care se misca din ce sa o fac si unde o pozitionez mai exact?sunt incepator adica facultatea o fac in alt profil dar electronica este o pasiune si vreau sa invat mai multe.nu va suparati daca pun intrebari mai simple.multumesc mult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 194
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

si partea care imi va arata ca functioneaza cum o pozitionez?

Puteti vedea daca functioneaza, daca atrage un metal, dar daca doriti sa-i faceti si armatura, studiati una de la un releu existent.

partea care se misca din ce sa o fac si unde o pozitionez mai exact?

Am gasit pentru Dvs. un articol in Tehnium 6/73.
Link spre comentariu

salutaream bobinat pe o teava de plastic cu diametru exterior de 9mm 20 de spire de cupru emailat 0,7mm dar nu am reusit sa misc o bucatica de metal am alimentat de la 3 pana la 12vcc de la un tr care are tensiunea reglabila si I 1000mA.ce nu a fost in regula a fost prea mica bobina? :84 Nu vreu sa fac de putere prea mare ca nu fac un releu ci doar sa primesc un pic de experienta.multumesc mult

Link spre comentariu

am facut o bobina mai mare pe o carcasa cu miez de fier care am gasit-o prin casa si la 4,5vcc 1a atrage o tabla de metal spre bobina.o sa revin si ccu o poza multumesc

si ce-i asa de grozav in asta?
şşşt!!! lasă omu' să se bucure, că e primu releu făcut manu propria care se comportă cum voia el!!! :rade: cristi, felicitări, aşteptăm "moi şi voi" succesuri!!! :da
Link spre comentariu

multumesc de incurajari am vrut sa pun si o poza dar cu webcamul nu se vedea clar.cum se calculeaza nr de spire la bobina pt o anumita tensiune si intensitate?in viitor vreau sa proiectez o masina de bobinat care sa o realizez dupa care sa fac si un transformator.cand o sa fie gata proiectul o sal atasez pe forum.numai bine si multumiri

Link spre comentariu

electromagnet de fapt :limb:

aşa, şi???primul pas e mai grele, după aia o iei în ritm de vals... param-pa-pa-ram... param-pamparam... :Dacu' mă bag la treabă: reumplu cartuşele haşpeului, c-au rămas goale, săracele, de când tot scot manuale şi datasheeturi... :rade:
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

salutare,

am promis ca o sa revin cu o schema pt masina de bobinat, iata ca m-am tinut de cuvant, nu atasez aici schema ci va dau link-ul de la site-ul meu personal care este inca in lucru, iar schema pt masina de bobinat o gasiti aici

http://cristian.150m.com/pagini_secunda ... binat.html

de asemenea am facut si un calculator de rezistenta care il gasiti aici

http://cristian.150m.com/pagini_secunda ... ta_ro.html

PS: rubrica de contact de pe site nu functioneaza deocamdata.

lasati mesajul pe forum sau pe pm

numai bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări