cristi_ro Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 si partea care imi va arata ca functioneaza cum o pozitionez?sarma este undeva la 0.7-0.8mm cam cate spire sa bobinez la o tensiunwe de 9vcc? nici de cum nu ma gandeam sa alimentez de la priza am invatat unele lucriri de pe forum de pe net. partea care se misca din ce sa o fac si unde o pozitionez mai exact?sunt incepator adica facultatea o fac in alt profil dar electronica este o pasiune si vreau sa invat mai multe.nu va suparati daca pun intrebari mai simple.multumesc mult Link spre comentariu
miron1947 Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 si partea care imi va arata ca functioneaza cum o pozitionez?Puteti vedea daca functioneaza, daca atrage un metal, dar daca doriti sa-i faceti si armatura, studiati una de la un releu existent.partea care se misca din ce sa o fac si unde o pozitionez mai exact?Am gasit pentru Dvs. un articol in Tehnium 6/73. Link spre comentariu
cristi_ro Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 multumesc foarte mult o sa incerc maine sa vad daca imi iese ceva si revin dupa cu un raspuns.sa auzim numai de bine.multumesc inca o data. Link spre comentariu
cristi_ro Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 salutaream bobinat pe o teava de plastic cu diametru exterior de 9mm 20 de spire de cupru emailat 0,7mm dar nu am reusit sa misc o bucatica de metal am alimentat de la 3 pana la 12vcc de la un tr care are tensiunea reglabila si I 1000mA.ce nu a fost in regula a fost prea mica bobina? Nu vreu sa fac de putere prea mare ca nu fac un releu ci doar sa primesc un pic de experienta.multumesc mult Link spre comentariu
miron1947 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 20 de spireEste cam putin, macar 200 spire,ar trebui. Link spre comentariu
cristi_ro Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 acum nu aveam atata sarma mai puteam sa bobinez inca vreo 30 de spire dar tot putine o sa fie o sa caut inca putina sarma si o sa incerc din nou sa vad ce iese.se gaseste undeva sarma de bobinat la metru? Link spre comentariu
miron1947 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 se gaseste undeva sarma de bobinat la metru?La metru nu stiu dar la metrii, da.http://www.conexelectronic.ro/produse.php?id=448Vad ca trmiterea nu functioneaza, atasez pagina de la CONEXELECTORNIC.[attachment=0]Conexelectronic.JPG[/attachment] Link spre comentariu
cristi_ro Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 http://www.conexelectronic.ro/produse.php?id=448 dupa ce se introduce in bara de adrese se sterge acel i care o sa il pun intre ghilimele in cuvant conexelectr"i"onic daca se sterge acel i va merge nu stiu de ce apare ca la editarea mesajului nu se vede numai pe pagina multumesc de sfaturi Link spre comentariu
cristi_ro Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 am facut o bobina mai mare pe o carcasa cu miez de fier care am gasit-o prin casa si la 4,5vcc 1a atrage o tabla de metal spre bobina.o sa revin si ccu o poza multumesc Link spre comentariu
lorik199 Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 am facut o bobina mai mare pe o carcasa cu miez de fier care am gasit-o prin casa si la 4,5vcc 1a atrage o tabla de metal spre bobina.o sa revin si ccu o poza multumescsi ce-i asa de grozav in asta? Link spre comentariu
MifTy Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 am facut o bobina mai mare pe o carcasa cu miez de fier care am gasit-o prin casa si la 4,5vcc 1a atrage o tabla de metal spre bobina.o sa revin si ccu o poza multumescsi ce-i asa de grozav in asta?şşşt!!! lasă omu' să se bucure, că e primu releu făcut manu propria care se comportă cum voia el!!! cristi, felicitări, aşteptăm "moi şi voi" succesuri!!! Link spre comentariu
lorik199 Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 si ce-i asa de grozav in asta? şşşt!!! lasă omu' să se bucure, că e primu releu făcut manu propria care se comportă cum voia el!!! cristi, felicitări, aşteptăm "moi şi voi" succesuri!!! electromagnet de fapt Link spre comentariu
cristi_ro Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 multumesc de incurajari am vrut sa pun si o poza dar cu webcamul nu se vedea clar.cum se calculeaza nr de spire la bobina pt o anumita tensiune si intensitate?in viitor vreau sa proiectez o masina de bobinat care sa o realizez dupa care sa fac si un transformator.cand o sa fie gata proiectul o sal atasez pe forum.numai bine si multumiri Link spre comentariu
MifTy Postat August 19, 2010 Partajează Postat August 19, 2010 electromagnet de fapt aşa, şi???primul pas e mai grele, după aia o iei în ritm de vals... param-pa-pa-ram... param-pamparam... :Dacu' mă bag la treabă: reumplu cartuşele haşpeului, c-au rămas goale, săracele, de când tot scot manuale şi datasheeturi... Link spre comentariu
cristi_ro Postat August 28, 2010 Partajează Postat August 28, 2010 salutare, am promis ca o sa revin cu o schema pt masina de bobinat, iata ca m-am tinut de cuvant, nu atasez aici schema ci va dau link-ul de la site-ul meu personal care este inca in lucru, iar schema pt masina de bobinat o gasiti aici http://cristian.150m.com/pagini_secunda ... binat.html de asemenea am facut si un calculator de rezistenta care il gasiti aici http://cristian.150m.com/pagini_secunda ... ta_ro.html PS: rubrica de contact de pe site nu functioneaza deocamdata. lasati mesajul pe forum sau pe pm numai bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum