Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 simulare cu Protheus....se sterge extensia txt sa ramana doar .DSN numarator atmega.DSN.txt Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 multi au downloadat schema, nimeni n-a postat raspuns... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 multi au downloadat schema, nimeni n-a postat raspuns...Schema a mai fost odata postata cu cateva pagini mai-nainte. Daca o cautai, o gaseai de la inceput. De aceea nu gasesti si nu vei gasi comentarii. Link spre comentariu
Dan57 Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 stie cineva ce fel de senzori sunt aceia? stiu ca este optocuplor, insa un cod, un tip, gasim?Poti folosi orice model avut la indemana, nu sunt necesare conditii speciale. Daca iti "da mana" sa faci un sistem de prindere, sigur se pot folosi si un fototranzistor cu un led. Eu am folosit un senzor dintr-o imprimanta veche dar asa cum este facut montajul cu mici "adaptari" poti folosi si doua contacte normale, doar ca trebuie actionate in functie de directia de rotatie. Maine cred ca voi posta hex.ul necesar. Vechea schema care a fost pusa tot de mine s-ar putea sa fi suferit ceva modificari la afisaj. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Schema a mai fost odata postata cu cateva pagini mai-nainte. Daca o cautai, o gaseai de la inceput. De aceea nu gasesti si nu vei gasi comentarii.schema aceea care am postat-o nu este o noutate, este schema postata cu cateva pagini in urma; este simulare in Protheus, care NU functioneaza...de ce?n-avea sens sa postez ceva ce a mai fost publicat inainte...Poti folosi .....Maine cred ca voi posta hex.ul necesar. Vechea schema care a fost pusa tot de mine s-ar putea sa fi suferit ceva modificari la afisaj. pe langa .hex poate puteti furniza informatii despre fuse bitii la programarea uC-ului Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 multi au downloadat schema, nimeni n-a postat raspuns...Probabil ca ne intelegem precum orbul, cu mutul. Eu, ma refeream la schema lui @Dan57. El, se pare ca a inteles mai bine. Oricum, comentarii nu se pot face, decat dupa punerea in practica a schemei. Orice raspuns, poate veni doar in urma unor rezultate.P.S. - Ultimele doua postari ale tale, au fost reunite de mine intr-una singura. Nu trebuie sa consumam atata spatiu in pagina, daca nu este nevoie. In aceeasi postare, se pot da mai multe raspunsuri, prin citate multiple. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Imi cer scuze ca nu m-am facut inteles! e vina mea! asa ca voi reformula: stie cineva de ce nu functioneaza simularea in Protheus a schemei postate de user:Dan57 cateva pagini in urma? simularea am postat-o cateva posturi mai sus, primul post al acestei pagini numita "numarator atmega.DSN.txt "(se sterge extensia .txt, sa ramana doar .DSN; Probabil ca ne intelegem precum orbul, cu mutul. Eu, ma refeream la schema lui @Dan57. El, se pare ca a inteles mai bine. Oricum, comentarii nu se pot face, decat dupa punerea in practica a schemei. Orice raspuns, poate veni doar in urma unor rezultate.nu sustin ca nu functioneaza, insa e bine sa verific inainte de a ma apuca de treaba...@Dan57: pe langa .hex poate puteti furniza informatii despre fuse bitii la programarea uC-ului Link spre comentariu
Dan57 Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 nu sustin ca nu functioneaza, insa e bine sa verific inainte de a ma apuca de treaba...@Dan57: pe langa .hex poate puteti furniza informatii despre fuse bitii la programarea uC-uluiVoi furniza tot ce este necesar pentru programare. Montajul este functional 100%. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Montajul este functional 100%. am inceput sa desenez cablajul... Link spre comentariu
PL500 Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Nu ar fi mai practica folosirea senzorilor (traductorilor) Hall ?Pot fi recuperati din ventilatoarele (cooler-ele) procesoarelor,se scapa de mecanica, doar un ,,magnetel" pe axul masiniice trece succesiv prin fata lor. In plus sunt insensibili la murdarie. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Nu ar fi mai practica...sunt insensibili la murdarie.trebuie analizata bine treaba...din cate vad eu, la pinii uC-ului 27 si 28, avem totdeauna 0(-)spun asta pentru ca: de la Vcc led-ul este alimentat, fototranzistorul este in conductie si conecteaza la masa pinul 27 respectiv 28...cand sarma ''umbreste'' unul dintre fototranzistori, acel fototranzistor nu mai este in conductie si apare la pinul 27 respectiv, 28, ''+''; daca apare 1 la senzorul A si 0 la senzorul B, uC-ul incrementeaza; daca apare 0 la senzorul A si 1 la senzorul B, uC-ul realizeaza o decrementare. asa am inteles eu din descrierile de mai sus, daca am gresit ceva, contraziceti-ma, sau chiar stergeti postarea, sa nu induc in eroare alti cititori...trebuie analizata functionarea senzorului Hall, sau cum am putea s-o adaptam schemei noastre... Link spre comentariu
Dan57 Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Asa cum am promis arhiva contine hex-ul si un fisier text cu fuse biti.Astept sa vad cine reuseste primul numarator. :101Si ca sa fie si mai atractiv, cine reuseste sa faca TOT montajul si face dovada (il posteaza aici, foto)v-a primi de la mine drept premiu un ATmega168 deja programat cu softul necesar.P.S. Cipul a fost deja programat si probat. num.zip Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 buna treaba cu premiul...unde se fac inscrierile?am desenat in Sprint Layout vreo doua variante ale schemei postate de Dan57, postez o poza a uneia dintre ele; in poza atasata avem un display 16X2 care este pozitionat cu spatele la noi, cei care privim. Butoanele AC., FUNC., rezistorul de contrast si mufa ISP, sunt pozitionate la fel, cu terminalele catre noi.componentele care sunt pe layerul care il privim noi, din poza, sunt uC-ul(SMD, 22 pini) si cele doua rezistoare SMD 1206, restul sunt pe partea din spate...strapurile sunt desenate cu galben si sunt de obicei perpendiculare pe alte circuite cu verde, am sa ma gandesc daca voi gauri si le voi pune pe partea din spate...!important: poza va suferi modificari pana la realizarea variantei finale, asa ca voi ruga moderatorul sa o stearga dupa ce public varianta finala, testata si functionala... Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 P.S. Cipul a fost deja programat si probat. cu ce program a fost programat? ATENTIE MARE: pinii LCD-ului trebuie sa corespunda portului(PB0, PC1,PD5) nu numarului pinului scris in schema; dau un exemplu: Pinul 4 al LCD-ului trebuie sa corespunda PB0, Pinul 5 al LCD-ului, corespunde PB1, s.a.m.d;simularea lucreaza, la un moment dat se blocheaza...e simulare...Pentru moderator:rog sa steargeti simularea postata de mine la inceputul acestei pagini, pentru a nu induce in eroare alti cititori....numarator atmega.zip Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 ...Pentru moderator:rog sa steargeti simularea postata de mine la inceputul acestei pagini, pentru a nu induce in eroare alti cititori....Cei carora le este de folos o simulare, trebuie sa o realizeze ei insisi. Altminteri, nu trebuie sa-ti faci griji, exista useri care gresesc, chiar si atunci, cand totul este corect si dat mura-n gura de altcineva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum