Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu LM3886

Postări Recomandate

Recent am descoperit ca lm-urile au intrarea pe 100k impedanta si doar 2 amplificarea(aveam rezistenta de 47k pe intrarea inversoare). Am schimbat rezistenta de 47k cu una de 10k si am ajuns la o amplificare de 10. La o alimentare de +/- 25v si boxe pe 4 ohmi am obtinut cam 35W pe canal. Vreau sa maresc amplificarea, dar nu stiu cat de mult sa ma duc...15..20x ? As monta un comutator astfel incat atunci cand ascult in casa sa am amplificare 10x iar cand ma duc la cate-o distractie sa pot marii puterea din comutator.

Link spre comentariu

sa pot marii puterea din comutator

Marind amplificarea nu ii maresti puterea!!! Amplificatorul va deveni mai sensibil la intrare si va atinge puterea nominala pentru un semnal de intrare mai slab. Amplificarea exagerata (mult peste 30x) poate duce la instabilitate plus ca exista riscul supramodularii intrarii si aparitia distorsiunilor inaintea intrarii amplificatorului in clipping.
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Cu siguranţă ceva este în neregulă... Ca şi posibile cauze:- integratele sunt făcături;- schema de conectare aleasă nu a fost respectată;- componentele folosite au probleme;- răcire necorespunzătoare.Eu am remediat acum două zile un amplif. cu două astfel de integrate care au fost conectate în cea mai simplistă formă posibilă: Doar 4 rezistori şi condensatori nepolarizaţi de 100 n pe alimentări (+/- 42 Vcc în gol), integrate de la National Semiconductor şi totul e perfect: nu fâss, nu bârr, nu distorsiuni până aproape de volum maxim...Verifică cele de mai sus şi apoi vezi rezultatul!

Link spre comentariu

Cu siguranţă ceva este în neregulă... Ca şi posibile cauze:

- integratele sunt făcături;

- schema de conectare aleasă nu a fost respectată;

- componentele folosite au probleme;

- răcire necorespunzătoare.

Eu am remediat acum două zile un amplif. cu două astfel de integrate care au fost conectate în cea mai simplistă formă posibilă: Doar 4 rezistori şi condensatori nepolarizaţi de 100 n pe alimentări (+/- 42 Vcc în gol), integrate de la National Semiconductor şi totul e perfect: nu fâss, nu bârr, nu distorsiuni până aproape de volum maxim...

Verifică cele de mai sus şi apoi vezi rezultatul!

Posted Image
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări