Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu LM3886

Postări Recomandate

11 hours ago, gabitzu2006 said:

Multumesc de lamuriri, nu stiu de ce am gasit eu un DS cu 27V...35V imi suna cunoscut. Dar din ce imi amintesc, acum mult timp, i-am dat unui 7809 vreo 25V si a murit; probabil era fake.

Pdf-uri de la ST, Cdil si Onsemi:
https://www.tme.eu/Document/ca9f9ea733232dbf9060d5224849cc58/L78.pdf

https://www.tme.eu/Document/bc3d6fa8f68f7d4869680a3350596359/LM7815.pdf

https://www.tme.eu/Document/aaba2b203b35edeabd90032c8da8af57/MC78xx.pdf

Toate spun acelasi lucru, Vin poate fi maxim 35V. 

Mai departe faci cum vrei, mi se pare inutil sa tot repet ceva.

10 hours ago, sesebe said:

Eu am postat doar schema, link-ul l-am pus din motive de copyright. 

Site-ul lui Elliot este public ( adica la liber ) deci nu pot fi probleme de copyright, in fapt cred ca mai indicat este tocmai invers, adica se pun scheme cu citare de unde au fost luate. 

Altfel sunt destule cazuri ( nu discut despre tine aici, nu se pune problema, esti un tip cat se poate de onest ) in care am vazut scheme pe care le cunosteam de pe site-ul ESP si editate in paint, scoasa sigla si pusa o alta si hop am inventat schema :))

Link spre comentariu
Acum 37 minute, Sharky a spus:

conzii rosii sunt de decuplare? Daca da atunci sunt prea departe de cei mari.

Daca tot ai ales forma asta de ce n-ai pus conzii grasi langa IC si pe cealalta parte ceva ceramici?

Ma rog, astea sunt detalii, ma indoiesc ca simti diferente.

Traseele de alimentare au fost "ramforsate" cu conductor de cupru asa ca distanta dintre cei mari si IC nu cred ca-i o problema, consider ca e mai bine (si asa se si recomanda) ca cei de 0.1u sa fie langa IC decat cei mari.  Decuplarea alimentarii am facut-o cu 4 condensatori pe ramura: 0,1u, 4.7u, 100u si 6800u. Cred ca-i cam overkill dar am mai facut unul acum cativa ani si se comporta foarte bine.

Editat de Kreator
Link spre comentariu

Am mai spus-o si ma repet, decuplarea alimentarii cu conzii mici neelectrolitici se face la consumator, NU la sursa.

Ideea este sa se combata efectele nedorite ale componentei rezistive si inductive parazite ale traseelor de alimentare.

Cand se alimenteaza un CI decuplarea se face fizic cat mai aproape de pinul/pinii de alimentare.
Adica e preferabil ce s-a facut in poza.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, doru77 a spus:

@Kreator Va salut! Ați folosit schema și pcb-ul de la pagina 44? Circuitele integrate de unde le ați procurat?

La baza aia e, dar am optimizat-o putin. Integratele sunt sample de la Texas Instruments.:)

Schema folosita:

image.thumb.png.7377046556ff272ac9bf959cfa8cb5a9.png

Dispunerea pieselor:

image.thumb.png.93d6eee06d872aee8c7340a64281f58a.png

Fisiere folosite pentru PCB:

LM3886 Top Bottom.pdf

Editat de Kreator
Link spre comentariu
Acum 5 ore, Shambala a spus:

Conzii caramizii de 0,1uf sunt multistrat sau bobinati ?  Daca sunt bobinati nu este bine si trebuie inlocuiti cu multistrat.

Nu neaparat. Exceptând condensatoarele electrolitice si pe cele stiroflex, condensatoarele cu pelicula de plastic realizate prin "bobinare" au în general armaturile decalate astfel încât iasa din sul la câte un capat. Apoi armaturile sunt contactate pe toata lungimea. În felul acesta, inductivitatea este la fel de redusa ca la un condensator realizat în tehnologie multistrat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări