Marian Postat Septembrie 27, 2022 Partajează Postat Septembrie 27, 2022 11 hours ago, gabitzu2006 said: Multumesc de lamuriri, nu stiu de ce am gasit eu un DS cu 27V...35V imi suna cunoscut. Dar din ce imi amintesc, acum mult timp, i-am dat unui 7809 vreo 25V si a murit; probabil era fake. Pdf-uri de la ST, Cdil si Onsemi: https://www.tme.eu/Document/ca9f9ea733232dbf9060d5224849cc58/L78.pdf https://www.tme.eu/Document/bc3d6fa8f68f7d4869680a3350596359/LM7815.pdf https://www.tme.eu/Document/aaba2b203b35edeabd90032c8da8af57/MC78xx.pdf Toate spun acelasi lucru, Vin poate fi maxim 35V. Mai departe faci cum vrei, mi se pare inutil sa tot repet ceva. 10 hours ago, sesebe said: Eu am postat doar schema, link-ul l-am pus din motive de copyright. Site-ul lui Elliot este public ( adica la liber ) deci nu pot fi probleme de copyright, in fapt cred ca mai indicat este tocmai invers, adica se pun scheme cu citare de unde au fost luate. Altfel sunt destule cazuri ( nu discut despre tine aici, nu se pune problema, esti un tip cat se poate de onest ) in care am vazut scheme pe care le cunosteam de pe site-ul ESP si editate in paint, scoasa sigla si pusa o alta si hop am inventat schema :)) Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Septembrie 27, 2022 Partajează Postat Septembrie 27, 2022 Marian, nu stiu unde am gasit eu acel DS cu 27V, eu stiam de 35. In fine, voi merge pe varianta cu 7815/7915. E mai usor de facut si e chiar zi pe site-ul mentionat, dar acolo era un traf de 2x15V. Deci asa voi face, consider subiectul incheiat. Multumesc tuturor! Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Septembrie 27, 2022 Partajează Postat Septembrie 27, 2022 Acum 11 ore, gabitzu2006 a spus: De ce in comutatie? Nu apar probleme serioase privind filtrajul? Ca sa nu mai zic de ecranarea sursei... Dar bucla de masa va fi o provocare, intr-adevar. Si...nu prea mai am loc in cutie de un alt traf sau alta sursa Scapi de riplu. Il arunci in afara spectrului audio. Restul sunt mituri. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 27, 2022 Partajează Postat Septembrie 27, 2022 O sursa în comutație bine făcută nu prezintă probleme. Eu folosesc o sursa în comutație pt alimentarea sondei de curent de la osciloscop și nu am pic de zgomot de la ea pe ecran, și nici măcar nu am făcut filtra suplimentar. Link spre comentariu
Kreator Postat Octombrie 1, 2022 Partajează Postat Octombrie 1, 2022 (editat) Tocmai am terminat un amp cu LM3886 asezat culcat. Editat Octombrie 1, 2022 de Kreator Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 1, 2022 Partajează Postat Octombrie 1, 2022 conzii rosii sunt de decuplare? Daca da atunci sunt prea departe de cei mari. Daca tot ai ales forma asta de ce n-ai pus conzii grasi langa IC si pe cealalta parte ceva ceramici? Ma rog, astea sunt detalii, ma indoiesc ca simti diferente. Link spre comentariu
Kreator Postat Octombrie 1, 2022 Partajează Postat Octombrie 1, 2022 (editat) Acum 37 minute, Sharky a spus: conzii rosii sunt de decuplare? Daca da atunci sunt prea departe de cei mari. Daca tot ai ales forma asta de ce n-ai pus conzii grasi langa IC si pe cealalta parte ceva ceramici? Ma rog, astea sunt detalii, ma indoiesc ca simti diferente. Traseele de alimentare au fost "ramforsate" cu conductor de cupru asa ca distanta dintre cei mari si IC nu cred ca-i o problema, consider ca e mai bine (si asa se si recomanda) ca cei de 0.1u sa fie langa IC decat cei mari. Decuplarea alimentarii am facut-o cu 4 condensatori pe ramura: 0,1u, 4.7u, 100u si 6800u. Cred ca-i cam overkill dar am mai facut unul acum cativa ani si se comporta foarte bine. Editat Octombrie 1, 2022 de Kreator Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 2, 2022 Partajează Postat Octombrie 2, 2022 Am mai spus-o si ma repet, decuplarea alimentarii cu conzii mici neelectrolitici se face la consumator, NU la sursa. Ideea este sa se combata efectele nedorite ale componentei rezistive si inductive parazite ale traseelor de alimentare. Cand se alimenteaza un CI decuplarea se face fizic cat mai aproape de pinul/pinii de alimentare. Adica e preferabil ce s-a facut in poza. Link spre comentariu
doru77 Postat Octombrie 2, 2022 Partajează Postat Octombrie 2, 2022 @Kreator Va salut! Ați folosit schema și pcb-ul de la pagina 44? Circuitele integrate de unde le ați procurat? Link spre comentariu
Kreator Postat Octombrie 2, 2022 Partajează Postat Octombrie 2, 2022 (editat) Acum 1 oră, doru77 a spus: @Kreator Va salut! Ați folosit schema și pcb-ul de la pagina 44? Circuitele integrate de unde le ați procurat? La baza aia e, dar am optimizat-o putin. Integratele sunt sample de la Texas Instruments. Schema folosita: Dispunerea pieselor: Fisiere folosite pentru PCB: LM3886 Top Bottom.pdf Editat Octombrie 2, 2022 de Kreator Link spre comentariu
doru77 Postat Octombrie 2, 2022 Partajează Postat Octombrie 2, 2022 Mulțumesc! Spor in continuare! Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 2, 2022 Partajează Postat Octombrie 2, 2022 Conzii caramizii de 0,1uf sunt multistrat sau bobinati ? Daca sunt bobinati nu este bine si trebuie inlocuiti cu multistrat. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 2, 2022 Partajează Postat Octombrie 2, 2022 Acum 5 ore, Shambala a spus: Conzii caramizii de 0,1uf sunt multistrat sau bobinati ? Daca sunt bobinati nu este bine si trebuie inlocuiti cu multistrat. Nu neaparat. Exceptând condensatoarele electrolitice si pe cele stiroflex, condensatoarele cu pelicula de plastic realizate prin "bobinare" au în general armaturile decalate astfel încât iasa din sul la câte un capat. Apoi armaturile sunt contactate pe toata lungimea. În felul acesta, inductivitatea este la fel de redusa ca la un condensator realizat în tehnologie multistrat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum