Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu LM3886

Postări Recomandate

Acum 26 minute, gabitzu2006 a spus:

Legat de radiator: la cat de laudat e integratul asta, ca sunet si mai ales ca protectii, nu mi-am facut griji ca se ambaleaza termic.

https://easyeda.com/CircuitBasics/LM3886_Amplifier-HsYSasK2W

easyeda il folosesti in browser, nu trebuie sa il instalezi, cred ca e destul de intuitiv. sincer, nici eu nu sunt invatat cu el, am preferat sa refac schema in eagle, dar pana sa proiectez pcb-ul m-a salvat colegul victor si mi-a trimis placutele. apropos, tot de la el mai am doua placute, care sunt putin diferite. daca esti interesat iti trimit poza cu ele si apoi discutam

Pai nu trebuie sa te superi pe mine ca nu te certam, ziceam de niste reguli cat de cat simple la prima alimentare. Chiar daca are protectii integratul ala, asta nu inseamna ca poti sa faci abuz de ele. Nu stii cand se supara si iti infige niste curent continuu in boxa si apoi o sa plangi dupa ea.

Rezistentele de putere sunt bune sa le inseriezi pe alimentari ca in caz de probleme, cum ai avut tu, caderea de curent se facea pe ele in loc sa cada pe integrat, sau ma rog, o mare parte cadea pe ele si putin pe integrat. 

Merge acum linku ala catre cablaj

Am sa caut si subiectu pe diyaudio, mersi @vlad228

Editat de maxente
Link spre comentariu

@gabitzu2006 Ai grija ce limbaj folosesti aici. Cand vei dovedi cunostinte si realizari la nivelul lui @Mircea atunci poti emite pretentii, pana atunci mai studiaza, mai lipeste piese si lasa tonul mai moale. Nu e cazul sa incepi discutii in contradictoriu "citand din memorie" , n-am dat seama imediat de nivelul tau de cunoastere.

sublinierea apartine moderatorului (care impartaseste aceeasi opinie)

@gabitzu2006 -  atitudinea asta este total gresita.  Ai intrat pe acest subiect cu o problema grava in care ramasesei blocat - si ti-a fost rezolvata. 

Editat de Shambala
Link spre comentariu

PAi cum sa se comporte, daca nici o piesa nu se incalzeste (n-are avea de ce) o lasi mostenire.

Condensatorii aia ar fi cu cantec pe termen f lung, ca se usca.

Releu de calitate inseamna minim 10A si sa nu fie chinezarie de ultima speta, in rest orice e ok.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

@maxente te pot ajuta eu cu 4 pcb-uri deja facute.

Cineva dispus sa simuleze si sa imi explice si mie ce inseamna asezarea lui R2 Dupa R1 adica asa

In proiect autorul spune ca R2 si R4 trebuie sa fie identice. Diferenta intre cele 2 genereaza zgomot in cazul de fata cum se pune problema?

@gabitzu2006 nu o sa se auda prea tare la ce tensiune l-ai alimentat. Eu am +-35 si cam asa arata pus pe osciloscop.

Sursa de semnal este un Xonar U7 si am ajuns cu volumul la 882mV. Untitled1.thumb.png.7238af9e9fc856c9fdc6dab48df20b41.png

Peste incepe distractia:

La 986mV incepe sa strice putin doar pe partea negativa (este ok asa?)

82182046_89.thumb.png.01cb7e08cbab48eec41b19aa07408243.png

La 1.11V deja  intra limitarea.

maxim.thumb.png.7bc09a9db76e36d01a61c17838102f65.png

Link spre comentariu

Intr-adevar, @victor_wts nu se aude prea tare. I-am pus radiator si i-am facut proba cu muzica. desi din calcule reiese o putere de cca 40W, dupa ureche nu as zice ca scoate mai mult de 20W (dar stiti chestia cu urechea, cu perceptia sunetului, etc). Si Victor, stiu ca mi-ai zis in Zobel sa pun R de 2.2 ohmi, asa am pus si tot imi pare ca se aude infundat. Sursa de semnal a fost un telefon pe youtube (ce sa zic, reclamele se auzeau super   :)  ). nu stiu ce tensiune scoate telefonul la maxim, poate saptamana vitoare il pun pe osciloscop. Nu mi s-a parut ca ar distorsiona (iarasi, dupa ureche).

@victor_wtstu de cat recomanzi sa fie traful? Hai ca incerc sa fac simularea aia, ca asa ti-am promis.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări