Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu LM3886

Postări Recomandate

Reclama - sufletul cometului, zice o vorba. Oricum e bine ca are cineva rabdare sa studieze si sa testeze pe viu respectivul integrat, bine ar fi daca si altii ar face la fel cu altele, ca sa nu mai circule fel de fel de gogosi in legatura cu ele. Vor fi de folos cui va avea interesul sa le studieze inainte de a se apuca de lucru. :aplauze

Link spre comentariu

Oricum vor circula gogosile pentru ca sunt suficient de bine puse la punct in cit sa prinda din punct de vedere filozofic la multi oameni. (si sunt la moda) Revenind la audio: este intetesant doar aspectul ca spectrul audio de 20Hz-20 KHz este foarte larg, in sensul ca cea mai inalta frecventa(20KHz) e de 1000 (una mie) de ori mai inalta decit cea mai joasa (20Hz), lucru care nu se intimpla niciodata in alte spectre cu care se lucreaza curent. Din punct de vedere al semiconductorilor din lumea de azi, putem zice ca e "curent continuu", dar din punct de vedere a altor componente NU E. Eu am lucrat mult in RF. Daca mi s-ar fi cerut sa fac in amplif liniar de putere in banda 1MHz-1Ghz as fi refuzat, desi e doar exact ca in audio: cea mai joasa frecventa e de 1000 de ori mai mica ca cea mai inalta. Intelegeti problema? Avem noroc ca in banda asta (audio) problemele sunt mai simple - dar nu simpliste.Misa cu S

Link spre comentariu

ai incercat sarcini mai mici sau sarcini reactive?Cum se comporta protectia?Daca nu e prea mult: poti face un grafic (v,i)in mare a protectiei ? (ma refer la V pe final, nu V iesire)\Ai testat cum se comporta alimentarea cand conectezi la ea o sarcina care trage curenti cu pante f abrupte?Nu oscileaza? Eu am incercat mai demult valori de genul, si culmea, aveam si conzi banali, cu esr mare, si m-am trezit ca intreagul conglomerat oscila in draci. Cum scoteam un cond cum mergea mult mai bine. Incearcasem ceva de genul 2200u, 1u mkt si 100pF. 2200uF cu 100p pusi aproape mergeau bine, in schimb cand adaugam pe cel de 1u iesea o varza totala.Evident ca rezultatul e infulentat si de forma cablujului si altele, eu spun doar sa testezi, de curiozitate.

Link spre comentariu

A pro pos de oscilatii. Ai in oarecare masura dreptate. Daca in schema clasica su LM3886 pui peste rezistenta de reactie negativa un condensator, orcit de mic (de ex 22pF) montajul incepe sa fie instabil, contrar aseptarilor. In mod normal ar trebui sa creasca stabilitatea, amplificatorul devenind un pic integrator. In cazul de fata e din contra. Am testat de la 10p la 10n. La 10p incepe fenomenul, la 10n e dezastru. Nu e integrator - Oscileaza!!!!

Link spre comentariu

Am testat ampliful cu LM3886 la scurt circuit pe iesire. Protectia interna se comporta foarte bine. Prima data mi s-a ars o siguranta pe alimentare. Am strapat sigurantele si am facut zeci de scurturi. Nu s-a defectat. O observatie interesanta e ca daca lipseste o tensiune de alimentare (fie V+ fie V-), amplificatorul deconecteaza (blocheaza) finalii pentru a nu scoate cc la iesire. De asemenea daca tensiunile scad sub o anumita valoare se intimpla acelasi lucru. Acest lucru e specificat in foaia de catalog dar eu am verificat.Daca citesti AN-898 constati ca este aproape indistructibil.Cum interptetati graficele 01183327 si ...28 de la pag. 10 a foii de catalog? (clipping voltage vs supply voltage)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări