Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu LM3886

Postări Recomandate

Incercati sa puneti cate un condensator de 220pf intre intrararile inv. si neinv. ale LM3886 (adica intre pinii 9 si 10), iar pentru cea de intrare un nepolarizat intre 1,5-2,2 UF este arhisufucient.

(aici ceva mai de calitate este indicat...)

Brumul poate sa fie si de la sursa, in mod normal este indicat sa folositi cate un ansamblu de condensatoare format din 1000uF+100nF pe fiecare ramaura de alimentare, amplasate pe pcb, astea in plus de cele de filtraj.

Link spre comentariu

Multumesc de sfaturi. Problema este ca nu aveam nici cel mai fin brum inainte sa ii pun pe acestia de 1uf.

Cand pun mana pe ei creste mult brumul...

Ii voi schimba cat de curand.Astazi trebuie sa stau cu urechea langa boxa ca sa se auda brumul....ieri era mai amplificat.

220pf am vrut sa pun de 1 saptamana...inca de cand am pus bobina pe iesire....dar nu am avut.

Asa arata conzii..doar ca pe ai mei scrie doar pe partea de sus.

Posted Image
Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Si eu am un condensator de dimensiuni mari pe intrare, 4.7uF/400V, fiind incepator n-am stiut ce sa aleg. Dar daca rutarea cablajului s-a facut corect nu ar trebui sa ai zgomote, eu nu am brum, decat un mic fsait cand apropii urechea de tweeter, insesizabil. Schema am facut-o dupa un amp Cambridge, este superb acest integrat, sunt super multumit.

Treceti cu vederea carcasa care este, de firma.....:).

post-211087-0-85307800-1436525959_thumb.jpg

Link spre comentariu

Inca se mai minuneaza lumea de aceste CI . Am avut din pacate experiente nesatisfacatoare cu ele cu toate ca implementarea a fost una foarte buna.( alimentari complet separate cu trafuri cu  cate doua secundar si masa virtuala, piese de calitate , chiar Lm 3875)

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Daca ne gandim ca o firma mare in audio trebuie sa aibe un profit de 10x costul de productie ca sa poata supravietui la acel nivel de recunoastere, putem spune ca pretul este chiar rezonabil. Proiectele DIY nu pot fi comparate cu proiectele comerciale unde orice misti din loc costa. Numai schema ca s-o poti implementa legal e nevoie ori s-o dezvolti tu ca firma(adica bani cheltuiti) ,ori s-o platesti. La DIY nimeni nu plateste drepturile intelectuale. Apoi la DIY poti s-o lalaiesti cu fabricatia si cativa ani, la un proiect comercial ai termene batute in cuie. Nu mai vorbim de reparatii ulterioare. Ce se repara in timp foarte usor la DIY se poate dovedi o catastrofa logistica si apoi financiara.Deci erorile nu sunt tolerate. Numai daca te uiti zilele astea la Volkswagen si vezi cum s-a facut tzandari firma de la un amarat de software care putea fi schimbat la coltul blocului de un baiat cu laptot, realizezi ce implica productia de masa, cata responsabilitate si ce costuri. 

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am facut si eu un montaj pentru zile grele ....si am facut proba chiar ieri ...a avut un prieten turta fetei.

O camera de 23m patrati cu 20 si ceva de persoane.

de la ora 14 pana la 23 ampliful a stat in "blana" cu boxe de 4ohm si alimentarea etajului final a fost 2x37vcc..probabil in sarcina a mai scazut...dar daca nu puneam coolere ieri cred ca se ardeau integratele.Pe la ora 18 ...aerul iesea destul de caldut prin grila capacului.

Nu am avut parte de distoriuni,sunet foarte clar ca de obicei.

Am incredere in lm-uri ...superbe integrate,cu masa legata la carcasa ..nici urma de zgomot (oricum nu aveau),fara corector de ton si alte silicoane.

Este al 6-lea montaj cu lm3886 pe care il fac.

Acum ampliful se va muta in sufragerie ...pentru tata.

A fost putina graba sa il pun la punct avand in vedere ca joi am fost anuntat si ieri a fost petrecerea.

Arata cam asa: Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Si eu am un asemenea amplificator realizat cu CI originale, se aude foarte bine, eu nu simt vre-o diferenta intre el si un amp tranzistorat, l-am facut dupa schema amplificatorului Cambridge audio a 340 se . Vad ca ai montate si ceva circuite auxiliare, releele sunt de la protectia la cc si cuplare intarziata? Dar in spatele acestora ce circuit este? Mai vad acolo o placuta. Apropo, frumos lucrat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări