hixpp02 Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 Incercati sa puneti cate un condensator de 220pf intre intrararile inv. si neinv. ale LM3886 (adica intre pinii 9 si 10), iar pentru cea de intrare un nepolarizat intre 1,5-2,2 UF este arhisufucient. (aici ceva mai de calitate este indicat...) Brumul poate sa fie si de la sursa, in mod normal este indicat sa folositi cate un ansamblu de condensatoare format din 1000uF+100nF pe fiecare ramaura de alimentare, amplasate pe pcb, astea in plus de cele de filtraj. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 (editat) Multumesc de sfaturi. Problema este ca nu aveam nici cel mai fin brum inainte sa ii pun pe acestia de 1uf. Cand pun mana pe ei creste mult brumul... Ii voi schimba cat de curand.Astazi trebuie sa stau cu urechea langa boxa ca sa se auda brumul....ieri era mai amplificat. 220pf am vrut sa pun de 1 saptamana...inca de cand am pus bobina pe iesire....dar nu am avut. Asa arata conzii..doar ca pe ai mei scrie doar pe partea de sus. temp image upload Editat Iulie 9, 2015 de dj_bryz Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 (editat) După părerea mea cauza brumului - în această situație - e gabaritul exagerat al condensatorilor . Caută unii mai mici - la 50 sau 63V. Editat Iulie 9, 2015 de UDAR Link spre comentariu
turcu_dan Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Si eu am un condensator de dimensiuni mari pe intrare, 4.7uF/400V, fiind incepator n-am stiut ce sa aleg. Dar daca rutarea cablajului s-a facut corect nu ar trebui sa ai zgomote, eu nu am brum, decat un mic fsait cand apropii urechea de tweeter, insesizabil. Schema am facut-o dupa un amp Cambridge, este superb acest integrat, sunt super multumit. Treceti cu vederea carcasa care este, de firma...... 1 Link spre comentariu
clausnc Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Inca se mai minuneaza lumea de aceste CI . Am avut din pacate experiente nesatisfacatoare cu ele cu toate ca implementarea a fost una foarte buna.( alimentari complet separate cu trafuri cu cate doua secundar si masa virtuala, piese de calitate , chiar Lm 3875) Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Pune si tu o poza la implementarile tale poate te putem ajuta. Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2015 Probabil scheme audiofile, cu minim de componente şi oscilaţii. Link spre comentariu
atupi Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 (editat) O implementare de aproape 1000$ cu LM3886 si PGA2311 pe reglajul de volum : http://www.arcam.co.uk/products,FMJ,Integrated-Amplifiers,A19.htm In partea de jos a paginii aveti si service manual cu schemele complete. http://cdn.stereophile.com/images/114arcam.ins.jpg Editat Octombrie 13, 2015 de atupi Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2015 $1000 nu e chiar aşa mult. Link spre comentariu
atupi Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 3989 RON mai exact Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2015 Dacă pui la socoteală carcasa, componente de calitate, software și tot restul, vei vedea că ajungi repede la suma respectivă. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 Foarte corectă evaluarea , calitatea costa ! Link spre comentariu
sk24bpo Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 (editat) Daca ne gandim ca o firma mare in audio trebuie sa aibe un profit de 10x costul de productie ca sa poata supravietui la acel nivel de recunoastere, putem spune ca pretul este chiar rezonabil. Proiectele DIY nu pot fi comparate cu proiectele comerciale unde orice misti din loc costa. Numai schema ca s-o poti implementa legal e nevoie ori s-o dezvolti tu ca firma(adica bani cheltuiti) ,ori s-o platesti. La DIY nimeni nu plateste drepturile intelectuale. Apoi la DIY poti s-o lalaiesti cu fabricatia si cativa ani, la un proiect comercial ai termene batute in cuie. Nu mai vorbim de reparatii ulterioare. Ce se repara in timp foarte usor la DIY se poate dovedi o catastrofa logistica si apoi financiara.Deci erorile nu sunt tolerate. Numai daca te uiti zilele astea la Volkswagen si vezi cum s-a facut tzandari firma de la un amarat de software care putea fi schimbat la coltul blocului de un baiat cu laptot, realizezi ce implica productia de masa, cata responsabilitate si ce costuri. Editat Octombrie 14, 2015 de RaimondAudio Link spre comentariu
dj_bryz Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 (editat) Am facut si eu un montaj pentru zile grele ....si am facut proba chiar ieri ...a avut un prieten turta fetei. O camera de 23m patrati cu 20 si ceva de persoane. de la ora 14 pana la 23 ampliful a stat in "blana" cu boxe de 4ohm si alimentarea etajului final a fost 2x37vcc..probabil in sarcina a mai scazut...dar daca nu puneam coolere ieri cred ca se ardeau integratele.Pe la ora 18 ...aerul iesea destul de caldut prin grila capacului. Nu am avut parte de distoriuni,sunet foarte clar ca de obicei. Am incredere in lm-uri ...superbe integrate,cu masa legata la carcasa ..nici urma de zgomot (oricum nu aveau),fara corector de ton si alte silicoane. Este al 6-lea montaj cu lm3886 pe care il fac. Acum ampliful se va muta in sufragerie ...pentru tata. A fost putina graba sa il pun la punct avand in vedere ca joi am fost anuntat si ieri a fost petrecerea. Arata cam asa: Editat Decembrie 6, 2015 de dj_bryz Link spre comentariu
turcu_dan Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 Si eu am un asemenea amplificator realizat cu CI originale, se aude foarte bine, eu nu simt vre-o diferenta intre el si un amp tranzistorat, l-am facut dupa schema amplificatorului Cambridge audio a 340 se . Vad ca ai montate si ceva circuite auxiliare, releele sunt de la protectia la cc si cuplare intarziata? Dar in spatele acestora ce circuit este? Mai vad acolo o placuta. Apropo, frumos lucrat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum