Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu LM3886

Postări Recomandate

Am luat si conzi Posted Image

Posted Image

thunderer ..scotch-ul transparent a fost dat jos..si acum este doar noua izolatie (o banda care cica rezista la 150 grade c) si oricum traful nu trece de 30grade...si cred ca si 30 este mult.

scuze dar ..nu pot da citeaza din cauza browser-ului stricat.

In sarcina am 34.7v pe ramura.

Aproape toata ziua a stat ampliful la 30% volum + 20 minute de volum aproape maxim dat acum cu noii conzi...si traful este rece iar radiatorul putin cald.

Fata de 2200uf nu vad o diferenta foarte mare...dar pot spune ca este mai stabil la bas. Cand dau tare are un punch mai bun ..parca "te loveste" in piept  :mort

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Cond ăia sînt bunăciuni, nu-mi dau seama de perioada fabricaţiei, dacă suspectezi că au stat nefolosiţi mai mulţi ani nu strică să-i formatezi.

Legat de cond de 2200uF, în regim de filtraj, în paralel cu sursa de tensiune cum îi foloseşti acum ei lucrează lejer, doar la 100Hz, dar în serie cu sursa, cum e cazul ca cond de ieşire au viaţă grea cu tensiuni alternative de frecvenţe diverse şi curenţi ce trec prin ei.

Link spre comentariu

Nu stiu cat sunt de folositi ...dar isi fac treaba foarte bine si arata intr-un mare fel...si dupa mai multe teste pot spune ca e diferenta destul de mare fata de cei de 2200uf 50v...care unul din ei saracul a stat cu 63v ceva vreme in partea etajului braun ars...pana sa intrerup traseele cu alimentarea si sa las doar canalul bun.  :rade:

La aceste kituri cu 3886 nu voi folosi mai mult de 2 conzi pe filtraj...pentru ca nu are rost....deci voi ramane cu astia 2.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

astazi am avut timp sa ma joc cu LM3886 pentru prima data

am facut schema  si cablajul de aici :

http://www.instructables.com/id/DIY-HiFi-Gainclone-Power-Amplifier-2x68w-Class-A/step4/The-PCB-Layout-for-LM3886-amp/

cu urmatoarele precizari

la intrare , inainte de rezistenta de 1K am pus la masa 22K si 1uF pentru inrare semnal

in loc de 150 nF in reactie am pus 100 nF , pe astia i-am gasit in cutii ,

in aceasta configuratie are -6V curent continuu la iesire ,cu un bec de 12V , 5W montat  pe post de sarcina

inlocuit 2,2 K  dintre masa de intrare si GND cu 150ohm are doar 0,5V curent continuu la iesire

cu intrarea de semnal la GND ,  tensiune pe iesire  0,00V

integratele au consum de mers in gol aprox 100 mA impreuna , pe fiecare ramura a alimentarii (diferenta de 2-3 mA intre consumul pe ramuri )

fara - alimentarii are 0,0 V tensiune pe iesire

fara + are -0,1 V tensiune pe iesire , tensiuni masurate cu un bec de 12v ,5W pe iesire

curentul de mers in gol si tensiunile pe iesire masurate fara semnal( intrarea la masa prin 22K )

la teste am folosit  traf de la vestitulul 2 X 15W de TG Mures ( + / - 22 V )sa vad cum se comporta ,

cu semnal din PC se  comporta admirabil  pentru tensiunea de 22V , are bas profund si cu "plici', se aud bine si medii-inalte si pare destul de liniar in tot spectrul perceptibil ( nu am osciloscop si nici generator de semnal )

integratele sunt cu radiator metalic ( T ) si au fost izolate corespunzator fata de radiator si verificata rezistenta de izolatie dupa montaj

sursa cu 4700uF la redresor decuplati cu 100nF ceramic , 2200uF pe cablaj decuplati cu 100nF  , traseu de masa unic de la traf pana la cablaj , legaturi scurte si rigide

intrebarile ar fi ;

daca tot are gama completa de protectii de ce scoate totusi curent continuu la iesire ? in situatiile mentionate

consumul de 100 mA pe ramura este normal ?( fara semnal )

dezechilibrul  , daca poate fi numit asa , pe iesire in situatiile cand lipsec una din ramurile alimentarii

posibil fake sau comportament normal ?

precizez ca nu oscileaza , nu "bazaie " nu are curent alternativ pe iesre ( atiat cat poate pune in evidenta un UNIT M890)

masuratorile sunt identice pe cele 2 integrate

la nevoie pun si foto cu integratele

Editat de razvan-l
Link spre comentariu

cand m-am hotarat sa fac acest montaj am solicitat aici , pe forum , excutia de cablaje pentru 3886 , fara sa precizez ce si cum ,

considerand ca pot sa echipez orice cablaj pentru acest integrat .

am acceptat cablajul respectiv si l-am echpat dupa schema de acolo,din lista de piese se vede ca sunt 2 buc 2,2K ,

clar este greseala in schema , dar ce rost mai are grupul paralel R-C care separa masele (2,2K si 470nF) ?

in paralel cu 1-10 ohm , 470 nF este inutil , era suficient doar rezistenta

maine o sa testez cu mai multe valori in limitele recomandate sa vad cum evolueaza offsetul ,( cred ca la 10 ohm nu va fi mai mare de  10mV)

la test  de auditie impresioneaza placut prin felul in care reda bas si acuratetea la inalte care confirma cei 20V/us din catalog

si dupa recitirea catalogului am vazut ca este dat curentul de 50-80 mA pe capsula

sunt curios daca sunt originale , maine pun si un foto poate cei mai experimentati ma pot lamuri

am facut acest montaj DOAR din curiozitate , sa ascult personal acest integrat destul de laudat , dar este posibil sa primeasca si o cutie

Editat de razvan-l
Link spre comentariu

La grupul ala care separa masele rezistenta aia nu e de 2k2, e de 2,2R eu asa o vad in schema, si eu sunt de acord ca acolo trebuie pusa una de 10R 

http://www.instructables.com/files/orig/FAZ/X53O/H8RVD01P/FAZX53OH8RVD01P.gif

Pe intrare paralel cu rezistenta aia de 22k catre masa, pe care ai pus-o eu zic ca ar fi bine sa bagi un ceramic de 220p

Cablajul ala l-am corodat si eu dar nu am mai apucat sa il mai plantez, mai am si un alt cablaj de fabrica de la Mircea Crisan, va trebui sa il plantez si pe ala intr-o zi, dar de la o vreme nu mai am timp

Editat de maxente
Link spre comentariu

dupa shema este 2,2 ohm , dupa lista de piese 2,2 k,

se pare ca a fost strecurata intentionat greseala , dar este si cablajul proiectat pentru acel grup RC

acum e functionala 100% ,doar ca este foarte "ingramadita" , am pus 3,3ohm ca asta am gasit , dar cu legaturile descrise mai sus nu are zgomot nici cu masa de semnal la GND , si nu oscileaza ( 4m de cablu la fiecare boxa) cu toate ca lipseste filtrul de pe iesire 

daca acel cablaj de fabrica se poate disponibiliza sunt interesat

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Pai nepolarizat am..de 2.5 ..dar nu am pereche la el.

Am 2 de 8.2 si ma gandeam sa ii pun...de asta intreb.

Sunt ok...suna bine ..cam cel mai bine din neamul integratelor ascultate de mine....insa are si el defectele lui...si anume: o mica huruiala si sunet "fin" de butoi...ar merge un diagnostic ...dar nu am cu ce sa il fac...... in rest este un integrat de aplaudat.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

C=1/(6.28 * R* f),

C in farazi

R impedanta de intrare in ohmi

f - frecventa la -3dB, alege si tu maxim 5Hz.

Retine formula si foloseste-o pe viitor.

La fel poti calcula cu ea filtru trece jos de pe intrare si RC-ul care seteaza gain-ul de pe reactie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări