Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu LM3886

Postări Recomandate

Si eu folosesc KiCad,mai mult in linux,dar il am si in windows.Cel putzin pt editare scheme electronice il vad superior lui eagle,faci multa economie de timp...Pt pcb mai folosesc sprint layout 6.Exact cum a zis @misa,e un program excelent si chiar merita folosit.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Daniel Slugoschi

Vreau sa ma apuc sa fac un amplificator stereo cu acest integrat.

Pentru prima oara am facut schema la care as avea cateva intrebari.

1.Valorile componentelor sunt bune?

2.Pinii integratului sunt folositi corespunzator?

3.Unde as putea sa-i pun un potentiometru, dar acesta sa fie conectat exterior prin terminat?

PS: Aceasta e prima mea schema, dar vreau ca acest amplificator sa-l configurez cu fortele proprii. De aceea de ceva zile ma chinui la cablaj.

LM3886s.pdf

Editat de Daniel Slugoschi
Link spre comentariu

Merge şi cu valorile tale, eu le am aşa:

R1 - 22k, să fie la fel cu cea din reacţie (reduce offsetul la ieşire).

C1, C2 - măreşte-le de la 47uF la 330uF sau chiar mai mult.

C9, C10 - la mine se comportă mai bine cu 220nF în loc de 100nF. Diferenţa e inaudibilă, dar se vede pe osciloscop.

C4 - cam mic, pune măcar 47uF.

Vezi că există cablaje chiar în topicul ăsta.

Link spre comentariu
Vizitator magistratul

ca tot veni vorba...si eu lucrez pe placute de test , tot lene e si la mine, doar ca nu am mereu la dispozitie pcb-uri de test bune si atunci folosesc cutter-ul...cand tre sa lipesc integrate smd decojesc de cupru o portiune de pcb, lipesc smd-ul pe sticlotextolit cu poxipol, fac traseele grosolane distantate de smd mai aerisit si lipesc cate o lita subtire de pe pinii smd pana la trasee(roza vanturilor...poate incercati si conexiunea lui Shin Nagakawa cu lm3886 de anulare a distorsiunilor back emf (sigma drive)publicata de Victor mai demult pe forum.basul e de nerecunoscut zice-se dupa modificarea respectiva...

Despre aceste detalii este vorba ?

Oricum nu prea mai conteaza...deoarece acest forum este doar pentru habarnisti, cu exceptia lui Cornel si a lui Victor :) .

Restul detaliilor sunt redundante ...

Scuze tuturor userilor de buna credinta !

Adio .

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Posted Image

Ce-i cu mizeria asta de oscilograma cu distorsiuni de crossover vizibile la ochi, si nesimetrire VARZA pe alternanta negativa?

Ce reprezinta oscilograma de jos, este input signal?

Chiar daca este la 200Khz...

Link spre comentariu
Vizitator magistratul

Pentru unii reprezinta pura realitate , dar pentru amplificatoarele tale ..."o"  cea mai mare jignire posibila, auzi tu, incredibil , un grafic incomplet , tocmai la ditamai frecventa de doar 200 kHz !

Graficul de sus reprezinta calea de semnal, iar cel de jos intoarcerea reactiei de pe  bornele difuzorului, adica pe sarcina activa reala de 8 ohmi.

Deci fix principiul SIGMA DRIVE, postat in atasamentele de mai sus!

Oricum nu ma asteptam sa te prinzi fara sfaturi indrumatoare din partea lui Cornel...restul userilor si moderatorilor sunt ca si tine, doar entuziasti.

Sezi bland, nu e de rau.

Doar ca mai ai ai de studiat...foarte mult.Poate ca e prea mult pentru tine, dar asta este o alta treaba.

Parerea mea :) !

PS: Cornel ... nu ma numesc VICTOR!

Asa ca... esti nasul meu!

Oarecum suntem vecini .

Pe Terra.

Prostia asta au mai generat-o si altii din disperare de cauza, dar, ce sa vezi, eu sunt doar eu.

Restul pot fi FAKE. mai ales cei certati cu logica, cu limba romana si cu buleftronica sau alte stiinte exacte.

Se stie el care este !

Editat de magistratul
Link spre comentariu

Nea' Victoree ai impresia ca noi suntem toti prostii tai ???

Mai lasa-ne cu vrajeala asta

Ai ceva de spus, spune frate fara sa ii faci pe unii si pe altii niste idioti doar ca nu esti tu in stare sa faci nimic, te mai dai mare ca ai si scoli inalte ingineresti

Editat de maxente
Link spre comentariu

., remarca mea era STRICT la ce am incercuit cu rosu, restul este can-can,nu ma intereseaza ce este introdus in lantul electroacustic, dc servo, sigma drive, etc.

Nu ma intereseaza audiofilia dusa la extrem, nu ma intereseaza cit mai multe zerouri de dupa primul si virgula, in ceea ce priveste distorsiunile, etc.

Ma interesa strict forma semnalului.

Cum sharky spunea mai demult in topicul cu vechile mele module cum ca "distorsiunile de 1% sau sub aceasta valoare" nu prea sint observabile pe osciloscop, la ce vad eu acolo ca fiind distorsiune de crossover exact la intilnirea alternantelor, tind sa cred ca sint destul de mari distorsiunile, fiind "observabile" cu ochiul pe ecranul osciloscopului.

@ratza, n-am LM-uri, nu folosesc, insa daca am timp diseara, pun o oscilograma la 200Khz cu modulul meu.

In poza de mai jos, am incercuit ce ma deranjeaza.

Poate ne explica Victor ce este cu acele crossover distortions (seamana cu distorsiuni de under-bias sau clasaH switching rail)...

post-175406-0-82670600-1405940453_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări