Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu LM3886

Postări Recomandate

Asa-i @andreivlad1999, e mare.  Am gresit cand l-am comandat, e pentru 400V insa sper sa nu fie o problema in functionare. Sper ca in decurs de o luna sa-l termin definitiv cu cutie cu tot. Acum lucrez in eagle la corectorul de ton " project 97 ", tot din cauza conzilor mari nu am folosit cablajele realizate deja de colegi, asa ca trebuie sa adaptez unul pentru piesele achizitionate deja. Inca nu stiu din ce o sa fac cutia, probabil pal/lemn - si cred ca o sa cantareasca ceva , doar traful are undeva la 4-5kg.

Link spre comentariu

Inca nu stiu din ce o sa fac cutia, probabil pal/lemn - si cred ca o sa cantareasca ceva , doar traful are undeva la 4-5kg.

Lasa ca pe viitor canda mai mesteresti cate ceva in materie de amplificatoare audio, poate incerci si o sursa in comutatie, sa vezi atunci cat de usor va fi aplificatorul :da

Link spre comentariu

Eu inca sunt rezervat in ceea ce priveste sursele in comutatie cand e vorba de audio.  Cred ca trebuie sa te folosesti de o schema care sa fie conceputa speciasl pentru audio.

Alimentatoare speciale pentru audio eu n-am vazut

Ca nu stiu ce sursa in comutatie rezonant e mai buna de cat una hard switching, astea cred ca sunt pareri subiective 

Asa am observat ca se discuta cum ca un transformator r-core e mai bun decat un toroidal sau un E+I, si totusi se folosesc mai toate variantele

Mai degraba descurajarea, in realizarea acestor surse SMPS,  e ca necesita un montaj mai stufos si mai complicat decat un traf chior, dar asta nu inseamna ca nu sunt bune

Editat de maxente
Link spre comentariu

Am avut ocazia sa testez o sursa de la Mircea Crisan si pot sa spun ca mi-a placut f mult cum a sunat pe amplificatorul meu si asa cum spunea Maxente e muult mai usoara decat un traf. Eu deja nu mai sunt sceptic la acest mod de alimentare a amplificatoarelor de putere.

Link spre comentariu

Astazi am reusit sa fac primul test, dar fara corectorul de ton. Atasez si un link cu cablajul final dupa care este facut etajul de amplificare si o poza din timpul testului. ( http://uploadimage.ro/viewer.php?file=2588_dsc01994_5khk.jpg ) ( http://uploadimage.ro/viewer.php?file=6806_cablaj_final_lm3886_wc7q.png ). Cred ca fara partea de preamplificare/corector de ton am reusit sa obtin undeva la 15W :rade: , proba am facut-o pe 2 sateliti mici de genius, dupa ce termin corectorul o sa fac proba pe 2 sony ssf-6000. Cu potentiometrul la max se aude un mic brum daca pui urechea langa difuzor. Dupa aproximativ o ora de functionare radiatoarele s-au incalzit, nu stiu cum se vor comporta cand montajul va fi inchis in cutie..... Tensiunea dupa cum se vede si in poza este 36.5V, putin cam mare. Sunt curios de cum se va auzi dupa ce termin corectorul cu partea de preamplificare, insa mi-e teama ca trebuie sa schimb radiatoarele cu unele mai mari.

Editat de turcu_dan
Link spre comentariu

Salutare, ieri am facut cateva teste pe 2 boxe de 120W sony timp de cca 2 ore si am constatat urmatoarele:

1. dupa cca o jumatate de ora, la un vol de 50% temperatura radiatoarelor ajunge la 42 grade, aceasta nu mai creste indiferent ca ascult la volum mai mare sau nu. Asta in cazul de fata cand componentele nu sunt in cutie, probabil acolo temperatura va fi cu cel putin 10 grade in +. Am luat in calcul marirea radiatorului prin montarea unui profil de Al, atat cat imi permite montajul;

2. transformatorul are undeva la 5 Kg si cred ca este supadimensionat - dupa 2 ore de functionare abia daca se simte ca este putin caldut;

3. sunetul este placut si clar chiar si fara corector de ton, abia astept sa-l testez cu corectorul dupa ce-l finalizez;

Acum urmeaza partea care ma nemultumeste: exista un mic zgomot de fond pe care incerc sal caracterizez. (un brrr continuu, care se aude foarte incet, dar se aude)

Zgomotul nu este amplificat o data cu semnalul, are acelasi nivel indiferent de pozitia potentiometrului, acesta se aude ca un fundal, cumva asemenator unui radio vechi la care ascultai un post pe banda MW, AM

Am constatat ca atunci cand scot din priza amplificatorul acesta mai functioneaza 5-7 secunde datorita capacitatiolr mari din filtraj, e .... in aceste secunde zgomotul dispare. Am dedus ca acesta ar fi generat de transformator. Ce se poate face in asemenea cazuri?  trebuie ecranat traful. In poza asa cum se vede transpormatorul este destul de departe de partea de amplificare . Am incercat sa-l aduc mai aproape de partea de amplificare insa zgomotul nu s-a amplificat. Ce recomandati in asemenea cazuri? 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări