Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu LM3886

Postări Recomandate

Varianta lui mişa mi se pare bestială, iar eu rareori laud ceva. mişa, e ăla din 2008?

Da, acela e. L-am facut ca sistem "de calculator" dotat cu M-Audio pentru unul din copiii mei. Ulterior, din motive de "succes" am mai facut citeva sisteme aproape identice.
Link spre comentariu

Teoretic ar trebui să scadă distorsiunile, dar împerecherea integratelor e mai dificilă. De reţinut că configuraţiile modificate (punte, paralel, suplimentarea etajului final...) sînt toate improvizaţii în lipsa unor amplifuri adecvate scopului şi/sau sarcinii.

Link spre comentariu

Mai este problema ca, in general la conectarea mai multor CI de putere in paralel, pentru "echilibrare", se pun rezistente de fractiuni de ohm de la iesirile fiecaruia pentru nodul de out.Damping factor diminuat.Poate daca s-ar lua semnal de reactie negativa per fiecare, DUPA nodul de rezistente, sa fie ceva...Si rezistentele din reactie sa fie cu SUB 1% toleranta...Preferabil 0,1%.Eu nu vad sustificarea montarii mai multor integrate in paralel...

Link spre comentariu

La montarea a 2-3 integrate in paralel "performanta audio" creste exclusiv in sensul pe care l-am mai scris de cel putin 2 ori : creste I limita, respectiv scad distorsiunile datorate intrarii in limitare a fiecarui integrat in parte (creste posibilitatea de a fi reproduse corect varfurile de putere in conditile unui semnal cu dinamica ridicata). Avantajul este evidentiat pe incinte cu impedanta de 4 ohmi.In rest, evident ca nu creste nici banda de frecventa, nici SR-ul, nici PSRR-ul sau SN-ul - nici unul din parametrii de catalog [fixi] ai integratelor.Intradevar scade putin DF-ul din cauza montarii de R serie pe iesire si creste putin off-setul.

Link spre comentariu

Poate daca s-ar lua semnal de reactie negativa per fiecare, DUPA nodul de rezistente, sa fie ceva...

ASta nu cred ca se poate implementa practic. Amplificatoarele nu sunt identice pana la perfectie, deci tare ma tem ca se vor ataca intre ele.Nu am incercat, dar nu mi se pare deloc o idee buna dpdv al sigurantei in functionare.Rezistentele alea de 0.1ohmi pe iesire nu incurca pe nimeni. DF sa bine pe ecran, dar in realitate 0.1ohmi e ca si inexistent. Poate incerca oricine sa inserieze pe o boxa si sa il strapeze in timp real. Diferenta nu e sesizabila.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări