Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu LM3886

Postări Recomandate

..avetzi grija cu cablajele alea chinezesti... unele chiar sunt facute in garaj..cand pui letconul pe el se inmoaie vopseaua aia de protectzie (coat) si sub influentza temperaturii se arde si isi formeaza o rezistentza care scurtcircuiteaza traseele de cablaj...te mai si miri ce are placa de nu mai merge ..toate piesele sunt ok ..dar totusi nu functzioneaza..suficiente sunt cateva kile intr_o bucla de reactzie si sa vezi ce oscileaza amp_ul...mai ales cand spatziul intre 2 trasee e sub 0,8mm si are si plan de masa (ground plane)...peste tot apar rezistentze puse la masa.Interesant e ca la rece fara piese cablajul e ok,dar cand se lipesc piesele sau in functzionare in zonele care se mai ..incalzesc ...rezistentze,radiatoare ...acolo apar pröbleme.

Link spre comentariu

Un amplificator tip BPA 150 (cu 3 x LM3886 pe canal), sau chiar un BPA 300 (cu 6 x LM3886 pe canal) este un aparat cu pretentii - sau macar cu posibilitati de calitate care merita un cablaj mai bine desenat decat porcariile acelea chinezesti.

Am scris in topicul despre TDA2050 despre necesitatile de alimentare ale unui amplificator bun; dupa cum se poate observa, niciuna nu se regaseste pe cablajele si modulele chinezesti. De altfel este si normal, ar ridica pretul in mod semnificativ...

Nu va mai lasati ademeniti si pacaliti de vopsele si culori - cablaje si condensatori - de cea mai proasta calitate.

Link spre comentariu

Cablajul este de cea mai buna calitate.

Si stiu ce vorbesc fiindca eu am cateva cablaje scoase si la PCB electra Iasi.

Pentru un amator este mult mai mult decat si-ar putea dori sau realiza prin forte proprii.

Daca ne uitam cu atentie vom observa ca se regasesc pe cablaj si capacitatile despre care facea vorbire shambala.

Ca nu sunt cam cum am fi dorit noi acuma....nu cumva cautam betesug?

Drama este ca in China nu se produce numai mult si prost. http://www.made-china.com/

Mi-as fi dorit sa se produca si in romanica ceva, chiar si mult prost si ieftin.

Spor,

Mircea.

Link spre comentariu

Se pot face cablaje de calitate buna si in Romania. MULT mai bune.( proiectarea are importanta ei... :rade: ) Eu am facut, dar evident, pretul depinde de cantitate. Normal ca iese scump un lot de 10 cablaje de exemplu...Ce sa mai vorbim de un unicat.Cei ce vind cablaje discuta de loturi de 10000+. Aici e o alta discutie referitoare la pret...si la fiecare detaliu al proiectului...Am facut masuratori si teste cu 3886 in 2008, cind am facut si niste amplificatoare cu acest cip. (am pus si pe Elforum unul) Eu am fost surprins de "proprietatile" acestui integrat, normal, utilizat conform foii de catalog. (de fapt am fost placut surprins si de alte componente "aspru criticate" pe Elforum, dar criticate de persoane care nu indeplineau in proiectele lor cerintele MINIME din foaia de catalog)Da-o-n ma-sa proiectare! Lipim si gata! La asta se limiteaza electronica acum. Pacat.

Link spre comentariu

Mircea, au fost cablaje mai rezistente din acelea rosii pe e-bay China, dar recent au inceput sa fie si din cele proaste. Am mai auzit de undeva plangeri privind calitatea proasta a cablajelor.

La un 3 x LM3886 de f inalta calitate ar trebui mai multi condensatori de filtraj si mai multe decuplari decat sunt prevazuti pe acele cablaje.

Inca odata, Misa - care stie sa construiasca o alimentare buna, face referire la un cablaj facut de el, PLIN de decuplari mkp cat radiera. Pacat ca putini iau exemplu de la montajele facute de domnia sa (sau macar le analizeaza amanuntit).

Link spre comentariu

Ebay nu este un talcioc in cate poti dai o teapa dupa care sa te dai la fund o perioada si sa apari iar.Am un prieten care s-a simtit tapuit de un chinez si a dat o evaluare negativa insotita de o caracterizare foarte dura.Imediat a fost contactat si totul s-a rezolvat elegant de ambele parti.Totusi e bine sa cascam bine ochii la evaluarea comerciantului.Ca sunt si multe PCB-uri proiectate jenant sunt perfect deacord.Pana si eu ca simplu amator imi dau seama de asta.Dau un exemplu mai jos in speranta ca se vede rutarea traseelor.In ambele cazuri PCB-ul este de cea mai buna calitate. (executia este ireprosabila)Spor,Mircea.

post-402-139829774529_thumb.jpg

Link spre comentariu

...executzia este ireprosabila...cuvinte perfect potrivite .Uite ce pad_uri sunt la tz driver si la conectorii de placa.Pacat de placa daca e FR5,desi nu cred.Si app cam ciudat montatzi tz aia driver,par a fi in pozitzie orizontala,paralel cu pcb_ul,si incalecatzi peste rezistentze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări