Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu LM3886

Postări Recomandate

pe intrare folosesc un 4.7uF WIMA MKP in loc de 10, asa cum m-a sfatuit @shambala . Asa cum se vede in schema postata pe intrarile de alimentare conzii electrolitici sunt doar de 100uF fata de schema din elektor, in paralel cu ei o sa adaug decuplari 100nF.

...in calea de semnal ai un singur C,e ok un MKP/S/T...dar in sursa de semnal (CD player,Casseten Deck,Tape,etc)cred ca ai peste 50 in oricare dintre ele...fii sigur ca un singur C nu va schimba calitatea semnalului...App de asta unii care tuneaza scule adevarate folosesc tehnica de By_pass,adica pe electroliticii din calea de semnal (inlocuitzi cu tantal sau electrolitici speciali pt audio,in cel mai rau caz cu Panasonic FC serie),adauga paralel un 22-100nF MKP de preferintza WIMA.In ansamblu iese ceva frumos,dar treaba asta presupune multa munca si aparatura adecvata pt reglaje si corectzii,trasari de grafice cu raspunsul in frecventza si in primul rand cunoasterea aprofundata a manualului service apartzinand aparatului in cauza.C_uri aia de 100µF de pe alimentari sunt montatzi pe placa amplificatorului pt decuplare,in sursa trebuie sa ai altzii mai mari pt filtraj corespunzator si rezervor de energie pt ..bass..
Link spre comentariu

C_uri aia de 100µF de pe alimentari sunt montatzi pe placa amplificatorului pt decuplare,in sursa trebuie sa ai altzii mai mari pt filtraj corespunzator si rezervor de energie pt ..bass..

Redresare+filtraj am ales sa folosesc aceeasi schema ca si colegul @Adamath_2006, insa in loc de diodele MUR860 m-am orientat spre 2 punti redresoare 25A, 200V Diotec, sper ca e ok alegerea. Ca si filtraj am 4x10.000uF Jamicon 50V, decuplari 4x100nF MKP Wima + 2x220nF MKP Wima si rezistente de descarcare.

post-59360-13982976955_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca in acesti bani intra si partea de alimentare (traf+electrolitici) nu e chiar asa mult. Depinde si de unde iti cumperi componentele ca sunt unii care le vand f scump.

Pretul e fara transformator si fara cutie, asta e mergem inainte. Piesele le-am luat de la ( http://ro.rsdelivers.com/ ) stoc UK. Acesta este Ic-ul ( http://ro.rsdelivers.com/product/texas- ... 42961.aspx ), deci ar fi bine sa-l izolez fata de radiator... Schema dupa care-l fac este cea de mai jos, pe intrare folosesc un 4.7uF WIMA MKP in loc de 10, asa cum m-a sfatuit @shambala . Asa cum se vede in schema postata pe intrarile de alimentare conzii electrolitici sunt doar de 100uF fata de schema din elektor, in paralel cu ei o sa adaug decuplari 100nF.
Daca nu ma inseala memoria, terminatia TF semnifica o capsula 100% plastic ce nu necesita izolare fata de radiator si daca am dreptate ar insemna ca o izolare termica suplimentara nu te-ar ajuta deloc ci dimpotriva ...Cat costa transportul de pe ro.rsdelivers ?
Link spre comentariu

In cazul in care la iesirea din corectorul de ton am un C2.2uF MKP, iar la intrarea in etajul de amplificare 4.7uF MKP raman ambii condensatori? Am sunat la ei si am intrebat despre costul transportului, pana in 100euro transportul este 5euro, acum ramane sa vedem, probabil ca saptamana viitoare primesc coletul.

Link spre comentariu

@ratza, nu am reusit sa-mi dau seama unde sunt sigurantele in proiectul tau, in acea cutiuta alba inaintea trafului?

Care siguranţe? :85În cutia aia am băgat filtrul trafului, mi-a fost lene să-i fac un cablaj şi ăluia.Referitor la condensatorii de pe punţi, nu am auzit nicio diferenţă. Tot lenea m-a împiedicat să-i mai dau jos de acolo.
Link spre comentariu

Am terminat de curînd un amplificator cu LM3886 care se aude extraordinar. Pentru cei care vor s?-?i construiasc? unul, dau aici detalii despre leg?turile pe care le-am f?cut eu, pentru c? brumul ?i zgomotul sînt practic inexistente.

Sursa

Sursa e realizat? cu un toroidal de 400VA, siguran?? de 5A ?i dou? pun?i chineze?ti de 25A la care le-am pus condensatori de 47nF în paralel cu fiecare diod?

Sigurantele de protectie, de 5A. De obicei se pun intre transformator si puntea redresoare?
Link spre comentariu

Uita de sigurante pe alimentare continua.Este totusi un CI. Oricum nu vei reusi sa te protejezi eficient cu sigurante.Nu incerca sa snubber-esti diodele din puntea redresoara.Nu te lua dupa atupi. El se lupta cu alte bube.Cea mai importanta componenta este cablajul.Asteptam un cablaj sa ne dam si noi cu parerea.Sunt useri pe forumul asta foarte talentati si poate se vor indura.Spor,Mircea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări