Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu LM3886

Postări Recomandate

ratza, tu parca la al tau ai folosit un traf de 400W daca-mi amintesc bine....

Da, numai că e mult prea mult. 200W erau mai mult decît suficienţi. Eu îl luasem să fac un amplificator în clasă A, dar după ce am ascultat la cineva LM-ul mi-a fost clar că aia căutam.
Link spre comentariu

Din cate am observat vanzatorul nu se prea pricepe, el a estimat ca ar avea 5A, desi nu scrie pe transformator cat debiteaza. Initial afirmase ca este toroidal. Dupa masuratorile din poza ne putem da seama de o putere aproximativa? Mai spune ca are o greutate undeva la 4kg. Probabil ca unul toroidal mi-ar fi convenit mai mult si pentru dimensiuni ma refer la inaltime care afecteaza implicit cutia.

Link spre comentariu

Nu cred ca ma insel cand spun ca traful din poze provine de la un AS2050, daca este asa atunci poate fi folosit fara stres chiar si pentru sarcini de 4 Ohm, am asa ceva si am testat, si sunt niste trafuri bine facute, asta din punct de vedere al puterii transformatorului care este suficienta, in schimb la aceste alimentari LM-ul in discutie nu cred ca se descurca in sarcini de 4 Ohm, ci ar trebui ca acestea sa fie de 8 Ohm.

Link spre comentariu

in datasheet scrie ca la tensiune peste +/-28Vcc se recomanda boxe pe 8 ohmi, tu din 2*24Vca ai mai mult de +/-28Vcc....in cazul asta traful e de ajuns daca il folosesti pe 8 ohmi...

Boxele la care o sa ascult sunt sony ssf-6000 - 8ohm, deci nu e o problema impedanta lor. Dupa ce colegul @marian a afirmat ca provine de la un AS2050, am cautat putin pe net si se pare ca exista sanse foarte mari sa fie asa. Pozele gasite pe net sunt identice. Initial vanzatorul spunea ca este un transformator industrial, probabil a vazut pe eticheta cum spune si @george cuvantul "industrială" si de acolo a dedus ca e industrial. Daca lucrurile stau asa atunci o sa-l cumpar, cred ca are si un pret bun 40ron. Va multumesc pentru ajutor.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări