Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu LM3886

Postări Recomandate

Victor serios acum.Bine ca Vasile sterge topicuri de la bodega ca a fost forumul incadrat la 18+ si tu ce faci pe aici?Si tot tu te plangi ca ti se sterg/editeaza posturi si vezi doamne esti persecutat.ALO, fa blog daca vrei sa scrii ce vrei, aici exista regulament.

Link spre comentariu

Te rog sa corectezi cat mai repede eroarea mea ( involuntara ) pentru ca nu am intentionat o referire explicita sau tendentioasa la ceva legat de sex sau orice altceva +18 , ci este o explicatie pur tehnica a identificarii zonei cu pricina......multumesc pentru atentionare , pe viitor nu o sa mai ofer explicatii de acest gen .Mea culpa........ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

Salutare, dupa ce am citit topicul m-am hotarat sa fac si eu acest amplificator in regim de incepator. Ca si schema, am gasit tot pe acest site schita din poza de mai jos. Credeti ca este in regula aceasta schema? Pentru ceva mai bun am hotarat sa comand piese mai de calitate. 1.condensatorul C3 10uF16V credeti ca ar trebui sa-l inlocuiesc cu unul Film Cap XK series 10uF 250V ?2.ceilalti condensatori electrolitici sunt Panasonic , Vishay3.rezistentele le-am ales Metal Film 1%4.condensatorii cu valori de 10,33 pF sunt ceramici5.condensatorul C2 radial poly cap,100nF Credeti ca sunt in regula aceste alegeri ale pieselor? Un transformator toroidal 2x24V 5A este subdimensionat pentru acest tip de amplificator? Este nepotrivit daca acesta este unul industrial si nu este special pentru audio?

post-59360-139829765815_thumb.jpg

Link spre comentariu

@andreivlad1999 asa am gasit schema, doar ca originalul in schema este unul electrolitic de 10uF dupa cum se vede asa ca m-am gandit sa-l inlocuiesc cum ai zis si tu mai sus cu unul cu film. Crezi ca valoarea e cam mare, as putea sa pun in jurul valorii de 4uF? Inaintea intrarii in amp era un corector de ton cu operational, din cauza asta sa fi fist pus acel cond de 10uF? Oare ma complic cam mult cu schema asta?

Link spre comentariu

Nu stiu daca a fost testata si de altii, cel putin pe elforum nu am gasit nimic. Schema este de fapt cea a amplificatorului Cambridge Audio Azur 340A SE (partea de putere), am aruncat o privire si merge pcb-ul din elektor, doar valorile pieselor sunt altele. Sper sa fie buna pentru ca sunt pregatit sa comand piesele.

Link spre comentariu

Nu stiu daca a fost testata si de altii, cel putin pe elforum nu am gasit nimic. Schema este de fapt cea a amplificatorului Cambridge Audio Azur 340A SE (partea de putere), am aruncat o privire si merge pcb-ul din elektor, doar valorile pieselor sunt altele. Sper sa fie buna pentru ca sunt pregatit sa comand piesele.

Daca e schema amplificatorului Cambridge audio inseamna ca e testata. Poti foarte bine insa sa folosesti schema si PCB-ul la care face trimitere colgul nostru de forum @ratza. Succes.
Link spre comentariu

Poti foarte bine insa sa folosesti schema si PCB-ul la care face trimitere colgul nostru de forum @ratza. Succes.

Cu siguranta o sa-mi fie de ajutor. Multumesc. Pun si cateva poze cu transformatorul, astazi le-am primit si se pare ca nu este toroidal, vanzatorul a gresit,spune ca este de 2x24V undeva la 5Ah, credeti ca s-ar incadra pentru un asemenea amplificator sau sa mai caut?

post-59360-139829766322_thumb.jpg

post-59360-139829766338_thumb.jpg

post-59360-139829766352_thumb.jpg

post-59360-139829766368_thumb.jpg

post-59360-139829766384_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări