Sharky Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Victor serios acum.Bine ca Vasile sterge topicuri de la bodega ca a fost forumul incadrat la 18+ si tu ce faci pe aici?Si tot tu te plangi ca ti se sterg/editeaza posturi si vezi doamne esti persecutat.ALO, fa blog daca vrei sa scrii ce vrei, aici exista regulament. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Te rog sa corectezi cat mai repede eroarea mea ( involuntara ) pentru ca nu am intentionat o referire explicita sau tendentioasa la ceva legat de sex sau orice altceva +18 , ci este o explicatie pur tehnica a identificarii zonei cu pricina......multumesc pentru atentionare , pe viitor nu o sa mai ofer explicatii de acest gen .Mea culpa........ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Link spre comentariu
ilinca liviu Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 vin si eu cu o intrebare poate stupida....cum aleg r6 si c6 din cate am observat sunt pentru eliminarea oscilatiilor ..ce valori dau ...sau mai degraba cum caluclez valorile pentru ele..stima Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Pentru un amlif de camera este fabulos acest LM3886.Mi-am propus sa fac un remake al acestui integrat si sa-i asigur o alimentare imbelsugata.Un SMPS de 800W. Link spre comentariu
Catalin C. Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Interesante cablajele. Ce schema folosesti? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Salutare, dupa ce am citit topicul m-am hotarat sa fac si eu acest amplificator in regim de incepator. Ca si schema, am gasit tot pe acest site schita din poza de mai jos. Credeti ca este in regula aceasta schema? Pentru ceva mai bun am hotarat sa comand piese mai de calitate. 1.condensatorul C3 10uF16V credeti ca ar trebui sa-l inlocuiesc cu unul Film Cap XK series 10uF 250V ?2.ceilalti condensatori electrolitici sunt Panasonic , Vishay3.rezistentele le-am ales Metal Film 1%4.condensatorii cu valori de 10,33 pF sunt ceramici5.condensatorul C2 radial poly cap,100nF Credeti ca sunt in regula aceste alegeri ale pieselor? Un transformator toroidal 2x24V 5A este subdimensionat pentru acest tip de amplificator? Este nepotrivit daca acesta este unul industrial si nu este special pentru audio? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Ar fi de preferat ca pe calea de semnal sa eviti electroliticii.Cu traf de 2x24V vei avea dupa redresare undeva spre 33V asa ca sarcina nu ar trebui sa coboare sub 8 ohmi.Trafo mi se pare OK pentru varianta stereo chiar daca este cam pa limita. Nu cred ca vei sesiza degradarea sunetului din cauza ca traful este unul industrial. Parerea mea! Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Ar fi de preferat ca pe calea de semnal sa eviti electroliticii.Singurul condensator electrolitic din calea de semnal este C3, m-am gandit sa-l inlocuiesc cu Nichicon Film Cap XK series 10uF 250V - este ok cu acest condensator? Cei MKT, MMK sunt destul de scumpi 4-6 euro/buc. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Nu o sa auzi mare diferenta fata de MKT sau MMK. Pe de alta parte 10uF mie mi se pare "overkill". Cred ca un condensator de 2.2uF(eventual doi in paralel) este suficient ca valoare si iesi mai ieftin. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 @andreivlad1999 asa am gasit schema, doar ca originalul in schema este unul electrolitic de 10uF dupa cum se vede asa ca m-am gandit sa-l inlocuiesc cum ai zis si tu mai sus cu unul cu film. Crezi ca valoarea e cam mare, as putea sa pun in jurul valorii de 4uF? Inaintea intrarii in amp era un corector de ton cu operational, din cauza asta sa fi fist pus acel cond de 10uF? Oare ma complic cam mult cu schema asta? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Mai mare nu deranjeaza deoarece in acest fel frecventa de taiere a filtrului de la intrarea in integrat va fi mai mica. Eu ziceam insa ca 2.2uF sunt suficienti iar 4uF sunt mai mult decat OK.Schema pe care vrei s-o faci a fost testata si de altii? Daca a fost testata si ai si PCB-ul atunci e bine. Fa-o. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Nu stiu daca a fost testata si de altii, cel putin pe elforum nu am gasit nimic. Schema este de fapt cea a amplificatorului Cambridge Audio Azur 340A SE (partea de putere), am aruncat o privire si merge pcb-ul din elektor, doar valorile pieselor sunt altele. Sper sa fie buna pentru ca sunt pregatit sa comand piesele. Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 26, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2014 Poţi face după versiunea mea de cablaj dacă nu găseşti altele:viewtopic.php?p=791442#p791442 Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Nu stiu daca a fost testata si de altii, cel putin pe elforum nu am gasit nimic. Schema este de fapt cea a amplificatorului Cambridge Audio Azur 340A SE (partea de putere), am aruncat o privire si merge pcb-ul din elektor, doar valorile pieselor sunt altele. Sper sa fie buna pentru ca sunt pregatit sa comand piesele.Daca e schema amplificatorului Cambridge audio inseamna ca e testata. Poti foarte bine insa sa folosesti schema si PCB-ul la care face trimitere colgul nostru de forum @ratza. Succes. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Poti foarte bine insa sa folosesti schema si PCB-ul la care face trimitere colgul nostru de forum @ratza. Succes. Cu siguranta o sa-mi fie de ajutor. Multumesc. Pun si cateva poze cu transformatorul, astazi le-am primit si se pare ca nu este toroidal, vanzatorul a gresit,spune ca este de 2x24V undeva la 5Ah, credeti ca s-ar incadra pentru un asemenea amplificator sau sa mai caut? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum