Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu LM3886

Postări Recomandate

dupa cum am inteles eu de pe alte forumuri, condensatorii mari pe care-i am eu n-ar fi buni ca nu stiu ce au si ca trebuiesc mai multi de 10.000uF, eu p-astia ii am , sunt noi si am sa-i folosesc. Rog pe cineva care se pricepe cu adevarat la partea de audio sa ma lamureasca de ce sunt buni mai multi la capacitate mai mica , gen(4700uF,10.000uF) si acestia ai mei cu ce vor afecta sunetul, chiar daca nu sunt audiofili, creeati ptr audio. multumesc ptr intelegere.

Link spre comentariu

Am rugamintea ca domnul "hpavictor" sa se abtina de la orice comentariu in topicurile deschise de mine ! ! !

Reiau; am rugamintea ca domnul "hpavictor" sa se abtina de la orice comentariu in topicurile deschise de mine ! ! !

:nebun: :nebun: :nebun: :nebun: :nebun:

Acest topic nu ( mai ) este initiat de tine , deci rugamintea ramane fara subiect !

Daca recitesti tot ceea ce am scris , vei observa ca nu am intentionat sa jignesc pe cineva , ci doar o recomandare sa ai intelepciunea de a nu cadea in latura " intunecata " a audiofiliei , care este , de departe un amestec variabil de misticism , manipulare , ignoranta si evident bani foarte multi . Rezultatele sunt bune si cate o data , foarte bune........dar rar .

Imi cer scuze daca te-am jignit cu basmele copilariei , dar asa a iesit , acum nu mai pot schimba nimic .

[Editat]

Daca ar fi inteles efortul meu de a incerca sa ridic nivelul tehnic al tuturor colegilor de forum , cu putinele informatii de pe net , putina mea experienta sau zestre tehnica , poate ca ar fi fost mai rezervati . Nu sunt profesor , nu am talent pedagogic , nu stiu sa explic , nu le stiu pe toate.........In prezent am o meserie cam fara legatura cu electronica , si tot ceea ce fac pentru Elforum , fac fara vreo recompensa sau recunoastere ......pur si simplu am dorit sa ajut , in felul meu . Daca nu va place , nicio problema , ma pot manifesta in alta parte , intr-un mediu mult mai curat , unde este loc pentru toata lumea , departe de orgolii excesive . Doar pentru cei care chiar isi doresc sa faca parte dintr-o comunitate virtuala , corecta , unde fiecare are dreptul la cuvant , si cu siguranta este ajutat cu sfaturi pertinente , unele oferite chiar de profesionisti in audio . Cautati , nu este prea departe !

Doresc ca si Elforum sa redevina ceea ce a fost , un adevarat inlocuitor al revistei TEHNIUM .

Link spre comentariu

Eu am sperat ca mesajul meu va fi constructiv, in ideea de a arata prin poze cum am realizat jucaria respectiva (curat ordonat si solid). Dumneavoastra chiar nu ati transmis nimci concret, doar v-ati babtut joc de munca mea.In alta ordine de idei stim foarte bine ca un amplificator de poate evidentia prin:-Simplitatea montajului;-Liniaritatea in putere si frecveta;-Distorsiunile pe purteri nominale-Plaja de vrecventa-Clasa de lucru a amplificatorului-Protectiile inglobate-Stabilitatea montajului cu temperatura, sarcina, puterea-Pretul ..probabil ca mai sunt si alteleDupa care intra, intradevar si calitatea componentelor folosite;de aici este foarte greu sa zici care e mai bun, (in general), pentru ca parerile sunt impartite, fiecare om fiind subiectiv.Unii vor merge pe tranzistori, ca sunt cele mai versatile montaje si cu rezultatele cele mai bune de la puteri mici, pana la puteri mari, dar si preturile pe masura, complexitate in realizare si reglaj, utilizarea altor montaje adiacente ca protectii, Altii vor merge pe simplitate si costuri mici, sau schiar pe protectii inglobate, in detrimentul puterii sau al distorsiunilorDepinde de la om la om, eu v-as fiinteles daca as fi comparat jucaria mea cu una de-a dumneavoastra, dar asa ce ati facut...nimic...ati spus ca un integrat e prost doar pentru ca e integrat...lucru care probabil il stie toata lumea (din anumite puncte de vedere).Daca considerati ca am facut o greseala ca am arat cum am lucrat un amplificator, puteti sa o ziceti direct. Altii colegi de-ai nostri nu duc pana la capat realizarile lor, si nu se ia minei de ei..fiecare face cum si cat poate. Eu nu am nici timpul, nici priceperea, nici sculele necesare hazardarii cu un proiect cu tranzistoare, nici nu il vad asa interesant atat timp cat am tot vazut scule cu tranzistoare si stiu deja ce pot, nu inventez eu roata si nici nu "reincalzesc eu ciorba" cum a spus un coleg comun.

Link spre comentariu

Ca sa merg pana la capat , iti recomand sa faci si un alt amplificator , cu discrete .

Chiar si o schema simpla , nepretentioasa . Merita , ca un simplu exercitiu de electronica aplicata , si te rog sa ne comunici rezultatele auditiei comparative . Amplificatoarele cu integrate sunt excelente doar pentru realizari industriale , unde conteaza costurile , productivitatea.........Daca vreodata construiesti acel amplificator cu discrete , te rog sa revii la acest subiect cu impresii legate de auditie . Sunt curios care va fi parerea ta de atunci.......Bineinteles , daca esti dispus sa faci acest efort !

Link spre comentariu

uite o scula cu lm3886 http://www.hllyfmtransmitter.com/OPA260 ... -127.shtml (aici scrie profesional HI-FI)

noi mergem pe integrate deoarece consuma mai putin :da (curentul este scump ,nu ne permitem ca ei sa dam banii pe curent) decit o lampa , iar unii dintre bunici merg pe lampi ca si asa ei asculta muzica clasica , noi ascultam dance, house si nu se simt distorsiunile la bubuieli. FIECARE construieste dupa bugetul si preferintele sale, vrei hi-fi bunicule ?faci rata si plateste inca 2 generatii rata la un sistem d-asta , mai este o chestie , degeaba ai scule hi-fi , conectindu-le intre ele poti avea surpriza , datorita cablurilor , impedantelor s.a.m.d. sa nu se imperecheze prea bine si rezultatul nu va fi cel asteptat.Asa ca drumul ptr hi-fi nu duce nicaieri, decit la costuri enorme si nervi , asa ca scula hi-fi este cea care iti place tie cum se aude, oricum nimeni nu aude spectrul 20 Hz -20khz.

Link spre comentariu

dupa cum am inteles eu de pe alte forumuri, condensatorii mari pe care-i am eu n-ar fi buni ca nu stiu ce au si ca trebuiesc mai multi de 10.000uF, eu p-astia ii am , sunt noi si am sa-i folosesc. Rog pe cineva care se pricepe cu adevarat la partea de audio sa ma lamureasca de ce sunt buni mai multi la capacitate mai mica , gen(4700uF,10.000uF) si acestia ai mei cu ce vor afecta sunetul, chiar daca nu sunt audiofili, creeati ptr audio. multumesc ptr intelegere.

ptr mesterul hpavictor daca este mester , vreau un raspuns, ajunge cearta
Link spre comentariu

noi mergem pe integrate.........................vrei hi-fi bunicule ?.Asa ca drumul ptr hi-fi nu duce nicaieri, decit la costuri enorme si nervi , asa ca scula hi-fi este cea care iti place tie cum se aude, oricum nimeni nu aude spectrul 20 Hz -20khz.

Pune ce ai.......si in paralel cu acei electrolitici mai montezi cativa condesatori de 0,22 micro / 250V cu folie MKT sau cel mai bine MKP , daca nu stii despre ce este vorba , incearca cu Google . Diferenta " la ureche " este semnificativa si se justifica .Uite aici Hi Fi cu integrate Cambrigde Azur 340a se . Deci se poate . :101 Dar merita sa incerci si cu discrete........http://www.2shared.com/document/hjZzgatb/LM3886.htmlCa schema cu discrete recomand o schema simpla , dar de mare calitate , total echivalenta cu LM3886 http://www.2shared.com/document/dNoW9Mi ... _4040.htmlSper ca o sa va lamuriti , si veti trage concluziile necesare . Auditii placute !
Link spre comentariu

,,Rog pe cineva care se pricepe cu adevarat la partea de audio sa ma lamureasca de ce sunt buni mai multi la capacitate mai mica , gen(4700uF,10.000uF) si acestia ai mei cu ce vor afecta sunetul, chiar daca nu sunt audiofili, creeati ptr audio. ,,Deci de ce se folosesc conzi pina-n 10.000uF si multi ,cind am putea folosi cum folosesc eu 2 conzi de capacitate mare? Ce imbunatatire a sunetului aduc bateria de condensatori fata de 2 conzi de capacitate mare? lasind conzii ceati ptr audio, ma refer la conzi normali, vad in toate statiile profesionale si mai putin profesionale se folosesc multi conzi de 4700uF , 10.000uF cit si alte valori, cind ar putea pune 2 conzi de capacitate f mare, VREAU SA STIU DIFERENTA DINTRE ACESTE 2 MODALITATI DE FILTRARE.ms

Link spre comentariu

Mai multi de capacitate mica in paralel sint buni din 2 motive mari si late.

1:

costul, de ex un 10000uF/100V calitate buna (Philips,Frolyt,Sprague,etc) este de 3-4 ori mai scump decit un 4700uF la aceeasi tensiune si tot de calitate, evident si spatiul ocupat este altul.

2:

aspect foarte important este ESR-ul, care este mai avantajos la conectarea mai multor condensatori in paralel deoarece scade vertiginos odata cu cuplarea mai multor electrolitici in paralel.

Pentru cine vrea putere mai mare serviti-va de aici, atentie, integratele sint cuplate in bridge, fiind alimentate in clasaH si ofera minim 250W rms, reali si curati/8 ohm, conditia fiind ca integratele sa fie originale, idem si mos-urile din step up.

Redresorul trebuie sa ofere +/- 25Vcc si +/- 50Vcc la o putere de minim 350W, recomandat 500W

Posted Image

Spor la treaba!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări