Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor cu probleme!!

Vizitator JUANN

Postări Recomandate

Tocmai am luat un monitor de la service, merge acceptabil.Problema e urmatoarea:Cu nokia monitor test culorile sunt afisate ok (alb, rosu, verde, albastru) mai putin negru care are o nuanta de mov inchis.Am umblat prin setari am incercat sa reglez rosu, verde, albastru dar fara nici un rezultat, monitorul nu mai afiseaza negru. Daca aveti iedee ce poate fi eventual o schema de la IVORY 720C, va rog postati.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GRIGORE

3

• Tavi

2

trebuie icercat intai sa reglezi g2 de la tr. linii. daca nu pe placa de la gatul tubului din care dupa parerea mea ar trebui sa maresti putin verdele. daca nu ai experienta nu umbla peste tot fara sa tii cont ce miscari ai facut ca s-ar putea sa-l dereglezi mai rau.grig

Link spre comentariu
Vizitator JUANN

Intradevar sunt electronist amator si nu am prea multa experienta cu monitoarele. Am dus monitorul la service pentru ca era in garantie si se vedea intunecat, maream gamma din windows ca sa fie ok. Cei de la service au spus ca era de vina un integrat IC803, dar banuesc ca au umblat doar la reglajele de la culori.Vreau sa intreb daca culorile la un monitor se regleaza "dupa cum ii place utilizatorului" sau exista o tehnica anume?

Link spre comentariu

Reglajele se fac dupa mai multe criterii.Nu sunt la indemana oricui.Daca presupui ca nu ti-au marit decat tens. de g2 de la tub ca sa mareasca lumina este de presupus ca tubul are uzura marita .Asa ca pana iti ei altul cred ca trebuie sa te multumesti cu el asa cum este. Grig

Link spre comentariu
Vizitator JUANN

M-am uitat azi in el si doar la g2 a umblat, nu a schimbat nici un integrat nimic, problema era ca a marit prea mult tensiunea. L-am reglat eu din transformatorul de linii sa afiseze corect culoarea neagra. Cit crezi ca o sa mai tina monitorul asta, l-am cumparat nou (sau asa am impresia) de 1 an si citeva luni?

Link spre comentariu

acum depinde daca se vede perfect acum , e putin probabil sa fie uzura de tub ci doar sa se fi stricat ceva in blider la trafo linii si s-a modificat nivelul G2daca defectul a aparut in timp, din ce in ce mai intunecat , este posibil sa fie uzura de tub daca tot l-ai desfacut, ce marca e tubul ? daca e samsung ... foarte probabil sa fie uzura

Link spre comentariu
Vizitator JUANN

E cam dubioasa treaba cu tubul. Are o eticheta pe el care scrie LG PHILIPS iar pe monitor scrie Ivory, personal nu am mai intilnit asa ceva pina acum.Acum se vede bine (spun bine si nu perfect, deoarece cineva mai pretentios ar putea afirma ca se vede un pic neclar) cu Brightnnes-ul la 40% daca-l dau la 100% se vede incetosat iar culoarea neagra e mov.

Link spre comentariu

daca l-ai desfacut ,incearca sa-i reglezi tu focalizarea.Se face cu potentiometrul din partea de sus a trafo. de linii.incearca sa mai micsorezi in limita posibilului g2 din pot. din partea de jos atrafo linii Grig

Link spre comentariu
Vizitator el_diavolo

O sa-mi dau shi eu cu parerea.....Incarca sa-l resetezi la valorile din fabrica......Eu am intalnit probleme asemanatoare rezovate asa...Deci in meniul monitorului poate ai o asemenea optiune....bafta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări