Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adresare directa a memoriei -urgent

Gerula

Postări Recomandate

Am un PIC16F84si vreau sa transfer un sir din EEPROM in RAM, se poate ? de ex:var EQU 0x40 - sa zicem movlw 0X12movf var,Wmovlw 0X13movf var+1,Wmovlw 0X14movf var+2,W........................si asa mai departevreau sa fac astfel de scrieri intr-un singur ciclu fara sa ocup memerieEXMOVF {continutul adresi date de var+x},wunde var si X sunt variabile

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gerula

2

• sofian

1

• cirip

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Incearca cu o bucla cu contor folosind decfsz.Pe de alta parte, nu prea inteleg ce vrei sa faci acolo...movlw 0X12 ;incarci literal 0x12 in wmovf var,W ;scrii peste w continutul lui [var]movlw 0X13 ;incarci din nou literal 0x13 in wmovf var+1,W ;scrii din nou peste el...adica tot scrii peste w si nu faci nimic cu ce ai scris acolo.Ca sa scrii w-ul in memorie trebuie sa folosesti movwf var.Pe de alta parte, citirea EEPROMului nu se poate face prin adresare directa. E o intreaga procedura. Trebuie sa folosesti SFRurile asociate cu EEPROMul.

Link spre comentariu

clrf	STATUS		;Bank0	movlw	LOW(addr_Ee);Adresa EEPROM de unde copiez	movwf	EEADR		;	movlw	addr_Ram	;Adresa unde copiez in RAM	movwf	FSR			;	movlw	16			;Nr Byte care vreau sa ii copiez	movwf	Cnt			;Bucla	bsf		STATUS,RP0	;Bank1	bsf		EECON1,RD	;Read EEPROM	clrf	STATUS		;Bank0	movfw	EEDATA		;	movwf	INDF		;	incf	FSR,f		;	incf	EEADR,f		;	decfsz	Cnt,f		;	goto	Bucla		;

Spor la lucru, si o bere ptr mine :drinkers:

Link spre comentariu

Sofian , multumesc frumos. Am sa incercat, merge cum mi-ai scris, dar cu o exceptie, nu pot modifica direct EEADR. nesesizat de compilator. Am decarcat cel mai nou compilator (MPLAB) de pa pag microchip.Pentru altu useri care vor asta mie mi-a mers:; Tot ce e in EE trebuie trecut in RAMmovlw 0x18movwf FSRmovlw 0x00movwf Variabilamovlw d'24' ; doar variabilelemovwf CntCicluRescriere Bcf STATUS,RP0 ; Citim NumH din EEProm movf Variabila,W movwf EEADR bsf STATUS, RP0 bsf EECON1,RD bcf STATUS, RP0 movf EEDATA,w movwf INDF incf Variabila,Fincf FSR,Fdecfsz Cntgoto CicluRescriereIn principiu e ce a zis Sofian cu o mica diferenta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări