Vizitator smardale Postat Martie 20, 2008 Partajează Postat Martie 20, 2008 de curand am achizitionat niste servomecanisme AS-170 de la sierra.ro . Mai jos sunt caracteristicile necesare pentru actionarea lor:Puls length=0.8-2.2msPeriod=20ms. Link spre comentariu
Vizitator Xenion Postat Martie 20, 2008 Partajează Postat Martie 20, 2008 Nu am lucrat cu servomecanisme insa la un moment dat m-am documentat pentru un proiect si din cate stiu asta e standardul: perioada de 20ms si factor de umplere intre 5 si 10%, deci pulsuri intre 1 si 2 ms. Link spre comentariu
cirip Postat Martie 20, 2008 Partajează Postat Martie 20, 2008 atrag atentia aici, fata de alte servomecnsime, domeniul de lucru este foarte limitat(doar 1.4ms din 20 posibile). de unde si rezolutia de 2 bani...cu alte cuvine sunt proaste. Faci afirmatii hazardate si in necunostinta de cauza. Impuls de 1-2ms repetat la 20ms este un standard vechi de cel putin 30 de ani. Daca poti genera impulsul de 1-2ms cu rezolutie de 1us, ceva de altfel banal ptr un uControler, ai rezolutie de 1000 de pasi. Daca ai fi avut vreodata o telecomanda in mana ai fi stiut ca rezolutie asta este arhisuficienta. Redu rezolutia impulsului electric la 0.5us si ai 2000 de pasi. Crezi ca ai asa precizie "la mana" ? Oricum, rezolutia servoului se determina din alta parte. Se cheama Dead Time, dar cred ca e prea departe...Cat despre "(doar 1.4ms din 20 posibile). ".... Nu uita ca in cele 20ms se transmit mai multe canale. Cred ca ar fi bine sa cauti putin despre PPM (Pulse Position Modulation) pe Gogu si dupa aia poate iti revizuiesti opinia.Nu am nici o treaba cu aia de la care ai luat servourile, dar intamplarea face ca ma ocup de modelism la greu si ma zgarie afirmatiile defavorabile si categorice facute in necunostinta de cauza.CiripEDIT: Surse de inspiratie: http://www.rhc.ro si http://www.rcgroups.com Link spre comentariu
Vizitator smardale Postat Aprilie 1, 2008 Partajează Postat Aprilie 1, 2008 atrag atentia aici, fata de alte servomecnsime, domeniul de lucru este foarte limitat(doar 1.4ms din 20 posibile). de unde si rezolutia de 2 bani...cu alte cuvine sunt proaste. Faci afirmatii hazardate si in necunostinta de cauza. Impuls de 1-2ms repetat la 20ms este un standard vechi de cel putin 30 de ani. Daca poti genera impulsul de 1-2ms cu rezolutie de 1us, ceva de altfel banal ptr un uControler, ai rezolutie de 1000 de pasi. Daca ai fi avut vreodata o telecomanda in mana ai fi stiut ca rezolutie asta este arhisuficienta. Redu rezolutia impulsului electric la 0.5us si ai 2000 de pasi. Crezi ca ai asa precizie "la mana" ? Oricum, rezolutia servoului se determina din alta parte. Se cheama Dead Time, dar cred ca e prea departe...Cat despre "(doar 1.4ms din 20 posibile). ".... Nu uita ca in cele 20ms se transmit mai multe canale. Cred ca ar fi bine sa cauti putin despre PPM (Pulse Position Modulation) pe Gogu si dupa aia poate iti revizuiesti opinia.Nu am nici o treaba cu aia de la care ai luat servourile, dar intamplarea face ca ma ocup de modelism la greu si ma zgarie afirmatiile defavorabile si categorice facute in necunostinta de cauza.CiripEDIT: Surse de inspiratie: http://www.rhc.ro si http://www.rcgroups.com Mda..poate ca m-am aruncat cam departe, sau nu m-am facut inteles. Faza e ca am lucrat cu servomecanisme de alte tipuri(mai ales Robbe) si diferenta este de la cer la pamant. De exemplu, la aceleasi setari am obtinut o reolutie de cel putin 2x mai mare fata de as-170. Si experimentele le-am facut cu un osciloscop in fata, si am vazut clar cum reactioneaza, si la ce valori. Sper ca nu te-am facut sa te zgarii prea tare :partyman: . Link spre comentariu
Vizitator bitex Postat Aprilie 13, 2008 Partajează Postat Aprilie 13, 2008 M-am chinuit o gramada sa le actionez cu un uController, mai ales in lipsa unei documentatii potrivite....atrag atentia aici, fata de alte servomecnsime, domeniul de lucru este foarte limitat(doar 1.4ms din 20 posibile). de unde si rezolutia de 2 bani...cu alte cuvine sunt proaste..sa nu mai zic ca angrenajele au fost monate aiurea si motorul daea deste cap..Faptul ca ai avut un osciloscop in fata nu reprezinta NIMIC. Ai vazut cel mult semnalul generat de tine, nu are legatura cu raspunsul servoului. Ai fost multumit de semnalul tau? Apropo, cu ce l-ai generat si cum? E impropriu sa vorbesti de rezolutie la un servo analogic. Daca ai cu ce, poti varia latimea impulsului continuu si cum reactia e pe potentiometru, adica tot cu variatie continua nu stiu de unde problema de rezolutie. Ca sa ma lamuresc cu o problema, ce rezolutie are un potentiometru liniar (clasic) de 5 K? Sa vad daca am inteles bine la ce te referi cand zici de rezolutie...Exista servouri "proaste" datorita lagarelor, rotilor slabe, potentiometrului de slaba calitate, vitezei mici de raspuns... Dar nu din motivele explicate de tine. Cu atat mai mult cu cat un servo nu se poate da peste cap, angrenajele nu pot fi montate aiurea. Ori l-ai cumparat defect pe ala pe care ai facut teste, desi n-as crede, ori l-ai "aranjat" cu semnalul de comanda, distrugandu-l mecanic. Si iar nu mai poate fi vorba de rezolutie. In general nu se fabrica servouri chiar atat de proaste si daca se fabrica nu le cumperi de acolo de unde le-ai cumparat. S-ar desfiinta magazinul! Nu stiu daca iti dai seama ca servourile alea se pun pe modele functionale, nu stau pe masa si se dau peste cap ca-s montate rotile aiurea...Daca vrei, putem repeta testele cu un servotester ieftin dar care genereaza semnalul corect. Cum ai facut comparatia de ai ajuns la concluzia ca alea de la Robbe sunt de doua ori mai precise? La ce fel de setari te-ai referit? Ai comparat cursa pentru acelasi semnal introdus? Asta se regleaza in electronica din interiorul servoului, cursa e cat vrei s-o ai. Aici pot fi diferente dar nu sunt importante. Cursa nu e un parametru important pentru servouri. La toate e limitata mecanic, din electronica mergi mai mult sau mai putin spre limita. Dar nu e important. Am raspuns la discutie din simplul motiv ca uneori mai folosesc si eu servouri si sunt interesat de problemele care apar. O sa fiu atent la tipul de servo precizat de tine si o sa incerc sa-l studiez putin, desi cred ca au facut-o altii inainte, mult mai bine. Spor la treaba! Link spre comentariu
Vizitator smardale Postat Mai 9, 2008 Partajează Postat Mai 9, 2008 mda..m-ati cam prins in offside... :smt022 Oricum, faza cu datu peste cap este cat se poate de pe bune. Foloseam RObbe, totul ok, le-am cumparat pe astea(mai ieftine) si au inceput problemele.. eu unu va sfatuiesc totusi sa va feriti de ele. Link spre comentariu
Everest Postat Mai 14, 2008 Partajează Postat Mai 14, 2008 mda..m-ati cam prins in offside... :smt022 Oricum, faza cu datu peste cap este cat se poate de pe bune. Foloseam RObbe, totul ok, le-am cumparat pe astea(mai ieftine) si au inceput problemele.. eu unu va sfatuiesc totusi sa va feriti de ele.Ai PM. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum