Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa cu acumulator cu incarcare la 220v

Postări Recomandate

Am cumparat de pe okazii.ro o lampa de camping cu 30led-uri care are acumulator incorporat si se incarca la 220V.Are niste LED-uri care privite din fata parca au o tablita la baza,deci nu filament cum se vaede la majoritatea LED-urilor.Vreau sa stiu tipul lor si daca intr-adevar sunt eficiente pentru Felinar,lampa,nu lanterna.Ce nelamurire mai am este cea referitoare la LED-urile cu flux de "n" lucsi sau mcd.Se preteaza la a fi folosite la un felinar de camping mai bine decat sa zic niste led-uri cu unghi de 100grade sau 60grade?Banuiesc ca astea de care zic eu cu tablita sun cu flux?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• milet

4

• attic

1

• Abram Burel

1

• nicul

1

Top autori în acest subiect

Am cumparat de pe okazii.ro o lampa de camping cu 30led-uri care are acumulator incorporat si se incarca la 220V.Are niste LED-uri care privite din fata parca au o tablita la baza,deci nu filament cum se vaede la majoritatea LED-urilor.Vreau sa stiu tipul lor si daca intr-adevar sunt eficiente pentru Felinar,lampa,nu lanterna.Ce nelamurire mai am este cea referitoare la LED-urile cu flux de "n" lucsi sau mcd.Se preteaza la a fi folosite la un felinar de camping mai bine decat sa zic niste led-uri cu unghi de 100grade sau 60grade?Banuiesc ca astea de care zic eu cu tablita sun cu flux?

In primul rand LEDurile nu au filament, majoritatea despre care vorbesti sunt becuri nu fa confuzii pentru ca sunt doua chestii diferite (probabil ai luat de buna ce scrie pe majoritatea instalatiilor de pom care sunt cu becuri in miniatura dar pe ele scrie mare INSTALATIE CU LEDURI). Fluxul la care te referi reprezinta marimea intensitatii luminii emise de respectivul emitator, chiar si o simpla lumanare are un flux luminos care se exprima in lucsi sau mcd (milicandeli) care sunt unitati de masura pentru intensitatea luminoasa asa cum metrul este o unitate de masura pentru lungime. Sunt eficiente pentru felinar de camping la 30 de LED-uri cate spui ca are ar trebui sa dea lumina suficienta chiar daca nu ar fi dintre cele mai luminoase de pe piata.
Link spre comentariu

Stiu ca nu-i filament,nu am stiut cum sa ma exprim,deoarece acestea cum am spus daca te uiti la ele parca au o placuta la baza.Si chiar face lumina super,nu ma asteptam sa fie asa eficient.Bine,acumulatorii sunt cam aiurea,dar asta e.Am mai vazut ca LED-urile albe ,mai au si niste specificatii:alb gheata,sau alb rece...cred ca acestea sunt bune pentru un astfel de felinar,dar in termeni tehnici,care ar fi parametrul care indica ca este "rece","gheatza" etc???Cum am mai scris pe forum,mi-am luat niste LED-uri de la Metrafo cu unghi de 100grd,dar nu sunt multumit de ele.Bat mai mult in lateral(vezi in atasament),acuma caut ceva leduri cara sa fie asemanatoare cu cele din felinarul chinezesc,banuiesc ca sunt din alea descrise de ei "cu flux".poate sa-mi indice cineva cam care ar fi? de la Metrafo sau zexstar sa zic.Mersi!

Link spre comentariu

Pe foaia de catalog pusa de tine, informatia referitoare la "nuanta" de alb este prezentata in niste date criptice (e drept, foarte stiintifice) numite coordonate cromatice. Nu-ti bate capul cu asa ceva, pentru ca e greu de utilizat. In majoritatea cazurilor/specificatiilor practice, parametrul la care trebuie sa te uiti este temperatura de culoare. O sa gasesti chestii de genul 5500K sau 6000K, etc.Undeva pe la 3000 e becul cu incandescentaPe la 6000 sunt xenoanele "albe" si multe leduri.De aici incolo incepe sa vireze in albastrui si pe urma movuliu.Gasesti pe siteurile cu xenoane niste "mostre".

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Sunt 2 tipuri de alb socotite pentru iluminat, de exemplu la tuburile de neon, alb rece cu lumina spre albastru si alb cald cu lumina spre galben, nuanta de culoare data in catalog in grade Kelvin valoare mica lumina calda, valoare mare lumina rece.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări