Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru panou

milet

Postări Recomandate

Mersi mult de ajutor niq,chiar ca da mura-n gura,daca nu ma descurc nici acuma,ma retrag de forum:))),o sa vad diseara,aseara nu am avut timp de teste.daca in cel mai urat scenariu,nu reusesc,as putea sa ti le trimit tie sa mi le faci? platesc cat nu face,dar ma macina tare chestia asta!!O zi buna si mersi de rabdare !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• milet

31

• Depanatoru

11

• niq_ro

3

• vio2007

2

Top autori în acest subiect

problema rezolvata!!!!Am depistat rezistentele divizorului si am inlocuit una de 1M cu una de 100K , una de 1K cu 10KI si una de 3K3 cu 100ohmi.Acuma masoara exact cum vreau:de la 0-20V,cu doua cifre dupa virgula!Merge super!In schimb ala cu afisaj LCD,nu-i dau de capat!!!Mai insist!Multumesc tuturor de ajutor!

Link spre comentariu

Gataaa,l-am rezolvat si pe asta cu afisaj LCD.problema a fost ca din fabricatie a fost pentru 200mV,nu avea strapuri pentru a schimba gama.Am depistat rezistentele din divizor,le-am schimbat,am depistat strapurile pentru punctul de virgula si acuma merge pe 0-20Volti cu doua cifre dupa virgula.Mersi inca odata tuturor pentru ajutor!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am cumparat ieri iarasi un voltmetru panou(china) dar cu trei digiti led(trei celule separate,deci nu un intreg).Problema iarasi.Din fabricatie mai are o placa cu redresor si stabilizator,deci merge la curent alternativ alimentat direct la curent alternativ...dar,cand masor tensiunea,imi arat exact dublul tensiunii masurate...de exemplu:daca masor o baterie de 9V,el imi arata 18V si tot asa....sa fie tot din divizor?Am incercat sa reglez din potentiometru de pe placa,dar nu pot reduce destul.De exemplu cand am masurat bateria de 9V,el imi arata 18V,am redus din semireglabil,dar numai pana la 11V minim mi-a permis.Sfaturi?P.S. Cuma am spus ,are numai trei digiti separati,trei celule separate,si fara nici un punct de separare.Pe langa integratul ala mare(ICL) mai are un circuit integrat cu 14 picioruse ,dar nu am acces sa vad ce e,caci placa de redresor-stabilizator este deasupra componentelor.Multumesc!

Link spre comentariu

schema,nu am de unde sa am,astia nu dau nimic schema la produsele comercializate..oricum la 17 lei....da,am observat ca e la fel.Divizorul nu mai stiu cum si ce sa-i fac,am pus semireglabili,am reglat,am facut...nu scap de eroarea si pace.Cum am spus mai are si un cd 4069,care naiba o fi rostul lui?sa fie cumva pentru curent alternativ?si faptul ca are numai trei celule de afisare,nu patru.

Link spre comentariu

Integratul ala genereaza tensiunea negativa de -5V . Tu il alimentezi numai cu +5V , nu ? Daca nu se poate face sa indice corect din divizorul de la intrare , o fi ceva la referinta de tensiune . Masoara cu alt voltmetru sa ai 100mV sau 1V in functie de schema pe pinul 36 Vref+ .

Link spre comentariu

Am pus aseara si stabilizator,alimenteaza perfect...NU mai stiu ce sa-i fac.Deci va rog,care poate sa mi-l regleze,platesc cat nu face,dar nu-l las asa.Vreau sa-l fac neaparat,sunt curios unde gresesc.

Va rog sa ma contactati , am spus ca platesc oricat!

Link spre comentariu

Cum sa platesti oricat pentru a remedia o problema la un lucru pe care ai dat 17lei? :rolleyes: Masoara la bornele de intrare (la voltmetru) cu un ohmetru rezistenta acestuia. Pune in serie cu borna calda o rezistenta de aceeasi valoare cu cea masurata.

Link spre comentariu

Serios ca dau cat nu face daca nu reusesc.O sa incerc si ce mi-ai spus.Aseara am pus la divizor:15Mega cu 5 mega si paraca parca s-a mai diminuat eroarea,dar in schimb are o inertie.daca cresc din sursa regalbila de laborator tensiune,cea a voltmtrului panou ramane in urma si dureaza un pic pna ajunge la la cea stabilita.Vreau sa mesor tensiunea de referinta,dar:aia nu se regleaza din semiregl.care il are placa? cel de ajustare?Cand am masurat,parca aveam, 200mv.Din ce rezistenta se regleaza?sau care sunt pasii sa-l iau babeste la puricat?Banuiesc ca astia ar fi pasii:1.verific tensiune de alimentare2.verific tensiunea de referinta3.?????din experienta de pana acuma referitoare la voltmetre panou,tin minte ca pentru a le modifica,inlocuiam 3rezistente:doua la divizor si inca una banuiesca de la tens de ref.Au mers perfect.Cred totusi ca la mine este cum ati spus,ceva de la tens de referinta.Deci cum o modific? din ce rez?Multumesc!

Link spre comentariu

Daca erai atent la ce am scris mai sus sau citeai datasheetul integratului vedeai ca tensiunea de referinta trebuie sa fie 100mV sau 1V , in nici un caz 200mV , care intamplator :smt003 e dubla , de asta indica de doua ori mai mult . Si da , referinta se ajusteaza cu semireglabilul de pe placa .

Link spre comentariu

Am citit atent,dar nu inteleg:daca reglez din semireglabil sa am 1V intre 35-36,atunci ce fac? tatonez divizorul cu diferite rezistente pana cad aproape de realitate,caci exact pe valoare e greu(doar sa pun si acolo semirgelbil),apoi cand sa reglez din semireglabil sa afiseze exact,nu stric iarasi tensiunea de referinta???Pai cand era cu rezistentele lui originale la divizor(2x47K) si-mi afisa dublu tensiunii ,am reglat din semireglabil(s-a modificat deci valoarea de ref) si nimic...a variat foarte putin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări