Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru panou

milet

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• milet

31

• Depanatoru

11

• niq_ro

3

• vio2007

2

Top autori în acest subiect

Ok!Mersi tare mult.Sunt cam sigur ca din alimentarea lui e ceva,deci trebuie sa fie bine stabilizata.O sa-i fac o alimentare beton,apoi vad daca tre sa intervin asupra divizorului.Parca tin minte ca atunci cand l-am luat,l-am alimentat de la o baterie si paralel cu cel digital , merge super!

Link spre comentariu

Acum m-am uitat la primul tau post , daca e varianta cu LCD nu e valabil tot ce am scris mai sus , are nevoie de 9V alimentare , un stabilizator LM7809 e potrivit. Cand intr-un aparat de masura portabil ( folosesc scelasi integrat ) se consuma bateria , se intampla exact ceea ce zici tu , indica mai mult. Si ai grija ,la schemele obisnuite cu ICL7106 , trebuie sa ai alimentarea integratului ( voltmetrului ) separata galvanic de ceea ce masori , altfel se defecteaza integratul.

Link spre comentariu

gata,am facut stabilizator separat pt voltmetru,am mai pus un traf separat,sa-l alimentez separat de sursa....merge mai binisor,dar efectiv ma dispera,daca pun un consumator,la cel digital scade tensiunea sa zic..de la 8.5V la 7.9V,pe cand la cel de panou,scade numai pana la 8.3V....acuma ce dumnezeu mai are???,ma seaca!!!!o fi din divizor?????Deci eu real la borne am 7.9V si cel de panou arata 8.3V.In rest erorile de capete sunt nesemnificative,fara sarcina!!!

Link spre comentariu

O sa vad si asta,dar cred ca sunt mici sanse.Tare sunt curios....Odata ce fgara sarcina arata aproape exact,deci la minim,real am 1.7 si VP(Voltmetru Panou) arata 1.6,la maxim real am 20.0Volti si VP arata 20.4V,deci pe o plaja de 18V,am o abatere f mica,dar cum am spus,in sarcina se schimba treaba.Si da.Asa e logic,numai daca or fi ceva pierderi pe cablu.Incerc diseara sa masor exact din acelasi pct.Mersi!Atasat este sursa reglabila care am facut-o si folosesc minunea de VP:

Link spre comentariu

Deci la celalalt tip de VP(voltmetru panou) cu cristale lichide,neluminos,cred ca solutia ideala este sa-l alimentez de la o baterie de 9V ca sa fie separat total de sursa.Sau din sursa,cum se face separarea galvanica?

Link spre comentariu

Infasurare separata pe traf, cu punte si un LM7809. Cu baterie are liniaritate destul de buna, insa te complici, trebuie buton separat ptr ea, ca altfel nu ai cum sa o opresti! Daca ai facut montajul cu 7107 ca voltmetru la fel trebuie alimentat separat. Masa NU trebuie sa fie comuna, altfel cand o bagi in sarcina (sursa) o ia in balarii. De la voltmetru ai doar firele de intrare care se leaga direct la bornele de iesire ale sursei. Restul nu trebuie sa aiba conexiune cu sursa. Poti face citirea curentului pe un sunt, dar o sa ai cumva nevoie de cap de scala de 2V sau 200mV.Bafta!Costel

Link spre comentariu

Mersi mult baieti!Dilema a fost rezolvata:Am alimentat separat cu un transformator micut de sonerie si un regulator,iar referitor la diferenta de masuratori in sarcina...ai avut drepatate...trebuia sa masor in acelasi punct tensiunile..nu am crezut ca pe doua cabluri de 0.6mm si vreo 50cm lungime,din cupru sa am asa o cadere tensiune,de 0.4volti...acuma functioneaza ireprosabil!!!multumiri!O sa vreau sa - mi mai spuneti daca stiti la acest voltmetru cu LED,la care din fabricatie are cap de scala 200mV,am pus in paralel pe R4(la sfatul cuiva) o rezistenta de 100ohmi ca sa pot masura tensiuni mai mari...la ce rezistenta trebuie sa mai intervin ca sa-mi arate doua cifre dupa virgula,deci sa am cap de scala 20V.Eu in acest moment cu o cifra dupa virgula,cred ca am cap scala 200Volti,caci masoara si pe la 35Volti am vazut!!!Am trait cu impresia ca am cap scala 20V,dar acuma realizez ca mai trebuie modificat ceva undeva sa-mia rate doua cifre dupa virgula!!!

Link spre comentariu

pentru inceput, e bine sa citesti datasheet-ul integratului, vezi http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 7106.shtml unde ai 3 fisiere, daca ne uitam la cel de la INTERSIL

daca acel kit e facut pentru cap de scala 200mV, cea mai simpla chestie ca sa ai domeniul de masura 0...20V, e sa modifici divizorul de intrare R4/R3. Daca pastram notatiile de la http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html trebuie ca R4/(R3+R4)=0,01 adica 99R4=R3, cum R3=1M rezulta R4=10,1K poti pune o rezistenta de 8,2-9,1k in serie cu un semireglabil de 2k si ai rezolvat problema...

ATENTIE: schema de la http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html este pentru gama de 0...2V, vezi figura 15 din http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... fn3082.pdf iar kitul tau e conform figurii 2

Link spre comentariu

OOOk,o sa incerc diseara niq,nu ca ma deranjeaza ca afiseaza asa,dar vreau sa explorez sa vad ce poate.Si in acest caz o sa-i fac un comutator sa-mi schimb capatul de scala.Mersi inca odata!

Link spre comentariu

Deci facand un rezumat referitor la acest VP luminos,cum am scris la inceputul subiectului asta,la indicatiile unui prieten,am scurtcircuitat pe placa o rezistenta R3(cum a spus el) de pe placa VP al meu.Dupa ce am facut acest strap,la indicatiile altui prieten,am pus o rezistenta de 100ohmi,caci a zis el nu ok sa o scurtcircuitezi.OOOK,asa masoara cum am spus cu o singura cifra dupa virgula,deci sigur am dibuit una din rezistentele de la divizor.Corect?Acuma daca in locul lui R4(tot de pe palaca mea) pun o rezistenta de ...cativa mega,e posibil sa obtin doua cifre dupa virgula!Ar fi super!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări