milet Postat Martie 19, 2008 Partajează Postat Martie 19, 2008 Va rog sa ma ajutati,am o dilema de innebunesc.Am cumparat de la firma Tehnoelectric de aici din Oradea,dou tipuri de Voltmetru de panou cu ICL 7106.Atasez 2poze cu ele.Problema este ca nu-mi afiseaza decat 1V sau 2V sau 3V,deci daca vreau sa il pun la o sursa de alimentare reglabila,nu-mi arata cu virgula...Eu cum am nevoie sa-mi arate de exemplu 2.5volti sau 7.5Volti,afisajul imi arata rotunjit,valoarea unitara.1.La AP 1400(afisaj cu LED) scrie:"voltmetru 4 digiti, afisaj cu led-uri in functie de suntul pus, masoara tensiuni de la 1mV?999,9v. dimensiuni: 43x79x24 mm dimensiuni caractere: 14x8 mm".La acesta am gasit 6contacte intre care sa fac sunturi,dar singura modificare este ca se aprind punctele pt diviziune,dar el arata to 1 sau 2 sau 3 volti,deci nu-mi indica cu virgula...2.La AP1402(afisaj cu cristale) scrie:voltmetru 4 digiti,afisaj cu cristale lichide in functie de suntul pus, masoara tensiuni de la 1mV la 999,9V la acesta nu am gasit unde sa se face sunturi...Precizez ca nici unul nu are schema sau instructiuni.Sunt made in china.Cei de la Tehnoelectri au zis ca habar nu au...Mersi si sper sa ma lumineze cineva.,ca dau cu ele de pamant!!![attachment=0]ap1402.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Depanatoru Postat Martie 19, 2008 Partajează Postat Martie 19, 2008 Trebuie sa modifici divizorul rezistiv de la intrare sa fie mai sensibil , se pare ca valorile puse din fabrica sunt pentru cap de scala 2000V .Schema e clasica , identica sau foarte asemanatoare cu cea din datasheet-urile integratelor. Link spre comentariu
milet Postat Martie 19, 2008 Autor Partajează Postat Martie 19, 2008 da,ei spun ca cel cu afisav cu cristale masoara pana la 999V si cel cu LED pana la 250V.M-am uitat in datasheet-ul lui ICL 7106,dar nu vad ce ar trebui sa modific...intr-adevar banuiesc ca este ceva din divizor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 19, 2008 Partajează Postat Martie 19, 2008 Pune te rog o poza in care sa se vada clar partea cu sunturi. Link spre comentariu
vio2007 Postat Martie 19, 2008 Partajează Postat Martie 19, 2008 vezi aici pentru 7107 :http://www.electronics-lab.com/projects/test/014/index.html Valoarea R3 controleaza - asigura domeniul de masura -scala voltmetrului . Link spre comentariu
milet Postat Martie 19, 2008 Autor Partajează Postat Martie 19, 2008 As pune o poza cu draga inima,dar nu am aparat ,doar cu telefonul,dar nu se vede mare lucru... Link spre comentariu
milet Postat Martie 19, 2008 Autor Partajează Postat Martie 19, 2008 Wow,deci R3 e raspunzatoare cu domeniul d emasurare.O sa incerc diseara,chiar sunt curios.Mersi tare mult.Si al meu cel cu LED-uri este exact ca in link-ul dat.Mersi foarte mult inca odata. Link spre comentariu
milet Postat Martie 19, 2008 Autor Partajează Postat Martie 19, 2008 No,acuma l-am desfacut,dar nu ca si in link-ul de mai sus,mai are 2tranzistori si o gramada de rezistente si condensatori.In schimb vad desenata o rezistenta(hasurata pe cablaj) intre doua puncte...o sa incerc sa montez una si prin tatonari sa vad la ce rezultate ajung. Link spre comentariu
milet Postat Martie 19, 2008 Autor Partajează Postat Martie 19, 2008 uite ce mi-a mai spus cineva:Daca este cu ICL 7107 nu poate afisa 999,9.Cel mult 1,999 deoarece poate comanda numai afisaje 3 1/2.In cazul tau cred ca a fost configurat pe scala cea mai mare de masura si anume 2V Full Scale.Pe acest domeniu poate masura sute de volti si va sesiza (afisa numai diferente de 1 volt),deci dacala intrare aplici 2V si cresti aceasta tensiune dintr-o sursa reglabila ,instrumentul nu o sa afisezediferentele de milivolti si o sa afiseze direct 3V cand se ajunge la aceasta tensiune.Deci o sa afiseza 002 dupa care 003.Pentru masurarea tensiunilor de valori mici trebuie configurat pe 200mV Full Scale.Atunci poate afisa de exemplu 2,00----2,05------2,75-----2,99------3,00.Schimbarea domeniului de masura implica modificari la nivel de schema si anume la pinii 35 si 36.este vorba de REF HI si REF LO.Se mai modifica si valorile componentelor de la pinii 28 si 29.Degeaba au facut acele strapuri pentru schimbarea indicatorului de zecimale daca nu au prevazut si posibilitatea de a schimba sistemul referential. Link spre comentariu
milet Postat Martie 19, 2008 Autor Partajează Postat Martie 19, 2008 Problema rezolvata.Am facut scurt pe o rezistenta si totul e ok!mersi de ajutor. Link spre comentariu
milet Postat Aprilie 23, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2008 Am inteles ca din acest voltmetru,se poate face si termometru cu ajutorul unui integrat ca senzor.Ma poate ajuta cineva?Mersi! Link spre comentariu
vio2007 Postat Aprilie 24, 2008 Partajează Postat Aprilie 24, 2008 Salut circuitul folosit este LM 35 un pdf in poloneza :http://www.elportal.pl/pdf/k07/41_17.pdf Link spre comentariu
milet Postat Iunie 16, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2008 Revin cu Voltmetrul asta de panou.Am o problema:Am condtruit o sursa reglabila 2V-17V cu LM 723 si 2N3055,merge perfect,dar etalonand voltmetrul de panou cu un aparat de masura digital,nu pot cadea pe nici un capat de cursa exact cu voltmetru digital...daca la minim reglez sa se potriveasca cu cel digital,la maxim,asta de panou arata mai mult cu vreo 1.2Volti.Am facut o solutie de compromis:am reglat sa se potriveasca la 10V si in acest caz am eroarea si la minim si la maxim,dar mai mica,de vreo 07V.Este oare posibil sa fie din alimentarea Voltmetrului de Panou?faptul ca-i alimentat din acelasi transformator(bineinteles stabilizat) ????Deci indicatia nu creste sau scade la fel cu indicatia celui digital(profi)! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 16, 2008 Partajează Postat Iunie 16, 2008 Rezistentele din divizorul de intrare , de unde alegi care sa fie capul de scala , nu sunt suficient de precise . Trebuie folosite rezistente cu toleranta mica , ideal 1%. Link spre comentariu
milet Postat Iunie 17, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2008 Deci trebuie sa intervin tot in Voltmetrul de panou sa depistez unde sunt(pe intrare banuiesc) si sa le schimb.Oricum pe minus nu cred ca are rezistenta,caci e comun cu alimentarea Voltmetrului.Si inca o chestie mai face,care sigur este din alimentarea lui:Daca am un consum mare,cel digital imi arata ca scade tensiunea(ceea ce e normal) iar la cel Voltmetrul panou imi creste tensiune...deci deduc ca in momentul cand este slab alimentat,indica in plus! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum