Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

usb to serial + icprog = </3 ?

benishor

Postări Recomandate

Buna seara,Detin un programator pentru pic de la adelaida pe care l-am folosit cu succes inainte pe un desktop cu port serial. In urma unui upgrade de hardware, am fost nevoit sa achizitionez un adaptor usb to serial. Pentru programare foloseam fara nici o problema icprog. De cand am folosit adaptorul usb to serial, n-am reusit sa programez nimic cu succes. Intotdeauna imi da eroare la verificare, inclusiv la blank verify.S-a mai lovit cineva de problema asta ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• benishor

7

• Badman

3

• d2134

3

Top autori în acest subiect

Asta pare sa fie cauza, adaptorul nu livreaza 12V.Vezi ca in icprog, la meniuri, ai "Settings" > "Hardware Check". Verifica ce tensiune vine la pinul MCLR'. Daca nu vine cit trebuie, peste 12V, fa alimentare separata la programator sau foloseste-l cu un port serial "cinstit".

Link spre comentariu

In cazul in care dispun de o sursa de alimentare exterioara, unde trebuie sa o cuplez ?

Asta depinde de schema. Daca nu ai schema trebuie sa o ridici. Vezi, in primul rind, cam de unde vine semnal la MCLR'.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am decis sa nu creez alt topic ci sa-l refolosesc pe acesta pentru ca problema este in esenta aceeasi. Mi-am gasit in sfarsit timpul de a injgheba rapid pe un breadboard un programator cu alimentare externa ( schema din imaginea atasata ). Exista niste diferente intre schema si realizarea mea si anume : - am folosit ULN2804 in loc de ULN2803 deoarece asta detineam- am abandonat stabilizatorul de 12V care dupa observatiile mele nu face altceva decat sa feeduiasca tensiunea pentru MCLR si am alimentat dintr-o sursa externa variabila, pe care am setat-o la 13V.Mentionez ca folosesc un adaptor usb to serial deoarece nu am un port serial la calculator.Ce se intampla :- incerc sa programez un pic16f84 cu WinPic si imi da eroare la verificare. Cum nu da eroare la toate locatiile, am ajuns la concluzia ca semnalele in sine ajung unde si cand trebuie ( uneori ). - la datele eronate, diferentele sunt de obicei de 1 bit, e.g. : 0x0BAC in loc de 0x0BAD.- am masurat tensiunile la conexiunile cu pic-ul si sunt de 13V la MCLR si ~6.4V la restul ( cand alternez bifele de la semnale din WinPic ), deci ULN2804 si tranzistorul isi fac treaba si comuta.De la ce sa fie problema ? Sa pun oare un stabilizator si la tensiunea pentru MCLR ? Sa scurtez cablul de legatura dintre mufa seriala si breadboard ? ( are in jur de 20 cm ). Sa schimb setari prin WinPic ? ( mentionez ca sunt incepator in acest domeniu )Multumesc pentru orice sugestii.p.s. : As aprecia reply-uri relative la situatia data. Nu doresc sa cumpar/construiesc un programator pe usb sau sa-mi iau alta placa de baza care sa aiba un port serial vechi

Link spre comentariu
  • Administratori

programatoarele tip jdm cum este asta nu merf pe adaptoare de alea pentru ca adaptoarele au doar TX si RX

Link spre comentariu

Nu pricep atunci cum de s-au programat corect o parte din bytes daca nu are cum sa mearga programatorul pe acel adaptor. Daca nu scria / citea nici un byte mai ziceam, dar se pare ca nu este cazul.Concret vorbind, ce este necesar pentru ca un programator jdm sa functioneze ? Sa vad daca pot testa existenta celor necesare.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Administratori

eu am incercat si nu am reusit altii zic ca au reusit, altii ca nu. este posibil ca sa existe si adaptoare care au functionali toti pinii de date, seteaza sa mearga mai incet si poate reusesti

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări