Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Casetofon auto stricat. Ajutor, va rog!

Vizitator eneelectronics

Postări Recomandate

Vizitator eneelectronics

Am un casetofon auto (cu 2 integrate si 4iesiri cu KIA7281P si KIA7280P)la care am pus un difuzor cu imped. de 4 ohmi (cred ca ar fi trebuit sa fie de 8) si a iesit fum din cass. cam dupa un minut; l-am desfacut si i-am schimbat vreo 3 condens. care s-au spart. Asta se intampla mai demult. A mers bine dupa asta. Dupa vreo 5-6 luni un canal a inceput sa se cam duca, iar in prezent se aude foarte slab pe el; celalalt canal nu are nimic. Simultan display-ul a inceput sa se vada din ce in ce mai slab, iar acuma aproape deloc.Poate fi integratul bulit sau altceva (rezistente, condens.)???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

3

• RealAlex

1

• GRIGORE

1

daca afisajul este iluminat din spate este f.posibil sa se fi ars becurile .Cu putina indemanare nu sunt greu de schimbat. Al doilea canal daca nu-ti merge si nu ai cosumul marit este posibil sa ai capacitati de cuplaj micsorate.verifica c. electeolitice de pe acel canal. grig

Link spre comentariu

Vezi sa nu fie VFD (tub electrofluorescent) ca daca s-a ars filamentul nu prea mai ai ce face cu afisajul...PS: VFD se prezinta ca un LCD doar ca are cu totul alt principiu de functionare (similar cu tuburile electronice).

Link spre comentariu

VFD se prezinta ca un tub din sticla (plata sau bombata) in componenta caruia intra anod, catod, filament grila si particule de fosfor. Cand este in functiune, emana o lumina stralucitoare. Majoritatea aparaturii HI-FI (CD-Playere, DAT-Playere, DVD-Playere, chiar si unele aparate VCR, etc) este dotata cu display-uri cu VFD. Tubul VFD da un aspect placut aparatului (mult mai placut decat in cazul unui LCD clasic) prin culorile pe care le poate afisa (verde, albastru, rosu, portocaliu, depinde de fantezia constructorilor). Erau si unele calculatoare de buzunar (ELEKTRONIKA pare-mi-se) care aveau tuburi VFD.Tubul VFD are proprietatea de a "se aprinde" fara backlight. Electronii care circula intre anod si catod se ciocnesc de particulele de fosfor facandu-le sa se aprinda.

Link spre comentariu

Daca era ars filamentul la Vacuum Fluorescent Display (asta in caz ca are acest tip de afisaj ) nu mai emitea lumina ... problema este la alimentare , cred. (vorbeste electronistul din mine :d )

Link spre comentariu
Vizitator el_diavolo

Eu as incerca in primul rand ...fara amplificare.Deci...incearca sa vezi cum merge (daca se aprinde afisajul fara amplificare)Poate consuma prea mult curent canalul care se aude incet...Sa ne spui ce ai rezolvat.....:)

Link spre comentariu

Simultan display-ul a inceput sa se vada din ce in ce mai slab, iar acuma aproape deloc.

Imi cer scuze, dar nu am citit (din graba) aceste randuri! Este exclus la un VFD sa isi piarda luminozitatea din "resurse" proprii (in timp scurt). Banuiesc sursa de alimentare sau in sfarsit circuitul integrat amplificator.Daca are sigurante fuzibile pe "final" (ceva in genul magnetofonului ASTRA MK-IIIC-I), situatiunea se prezinta idem cu ce ai expus tu (canalele se aud foarte incet pentru ca lucreaza doar preamplificatorul si eventual doar un etaj amplificator intermediar, sau nu se aud deloc).
Link spre comentariu
Vizitator eneelectronics

Deci toata lumea e de acord ca e amplificarea? Ca sa stiu sa cumpar un TA7281P (echivalent de-al lui KIA7281P care nu se gaseste la noi), care cred ca e cel ars. Cum adica fara amplificare "el-diavolo"? Salutari la toata lumea!

Link spre comentariu
Vizitator el_diavolo

Deci toata lumea e de acord ca e amplificarea? Ca sa stiu sa cumpar un TA7281P (echivalent de-al lui KIA7281P care nu se gaseste la noi), care cred ca e cel ars. Cum adica fara amplificare "el-diavolo"? Salutari la toata lumea!

Cum adika fara amplificare....? Pai incearca sa intrerupi amplificarea prin decuplarea alimentarii integratelor de amplif. Poate trag prea mult curent si de aceea sa ai afisajul slab.tine-ne la curent! (si ne-ai spus ca simultan cu arderea integratului au inceput pb-le la afisaj....deci casetofonu' asta vorbeste cu tine........)P.S. CE marca e casetofonu'....chiar merita reparat?!!pa pa
Link spre comentariu
Vizitator eneelectronics

Eu zic ca merita. Marca e "CarTehnic" si e adus de cineva din Austria. E cam vechi (96/97) dar are numai componente meseriase in el. Se vede calitatea constructiei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări