Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statia de emisie de la Bod

ctepeo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctepeo

9

• djvas

3

• Electron

2

• Gandila

1

Top autori în acest subiect

Salut. Da am auzit de la un prof de radiocomunicatii ca ar mai functiona la Bod iar tubu final ar fi cam cat un dulap :shock: , :shock: , :shock: !!!

Link spre comentariu
Vizitator motzu'

Da statia de emisie de pe Tampa / TV ati vazut-o ?Emitea cu 10 KW cu un clistron de cca 80 cm inaltime si ceva grosime ca nu l-am vazut directRacit cu apa distilata prin niste tevi de 1" .Facut de NERA. Pericol de radiatii ionizante linga el asa scria pe usaSi ocupa un dulap cat un CORAL d-ala vechi numai finalul caci "feeder-ul" mai era cat 2 birouri . Si numai cu ghiduri de unda meseriase din teava cu flanshe zdravene.Acum l-au inlocuit cu unul tot de la Nera dar cu finali civilizati de 2 kwMic 1x 1 x 1 m. AproapeAia tehnologhie.

Link spre comentariu

Nu e asha simplu de facut rost de tub. Costa o groaza de bani si daca se trece pe tranzistori (de vreo 2 ani e vorba) probabil ca emitatoru vechi o sa se mute in alta parte sau o sa se vanda .

Link spre comentariu
Vizitator motzu'

Revin cu klistronu' dela Tampa1 metru lungimeun tub metalic de cca 40 diametru- rosu cu galbeninchizi statiadeschizi usiletubul asta pivoteaza ca o galeata de topitoriescoti tubu pe orizontala cu un caruciorbagi tubu noupivotezi suportul faci clanksi dai drumu la statiesi ai 10 kwacu o sa vina unu nou de 10 kw da va tin la curent

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări