csongore Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 Am facut si eu un amplificator pentru castile mele Technics, cu mos-feti tip IRF540 in clasa A si corector de ton cu TCA5500 si am pus niste tuburi pe cutie ca sa arata ca un amplificator pe tuburii, tuburile sunt iluminate de cate un led albastru. Am mai facut multe variante de amplificatoare pentru casti cu tranzistoare bipolare si circuite integrate dar asta de punct de vedere de CALITATE si sunet bate pe totii.Randamentul e groaznic ca la toate amplificatoare in clasa A da sunetul clar ca un izvor de munte rasplateste pentru tot. Cutia am facut din lemn de stejar de 8mm ,panoul frontal am facut in COREL si gravat la o firma de Design, butoanele se gasesc in comert. Ventilatorul e special de 35v ,am folosit o prestabilizare si filtrare un montaj care multiplica capacitatatea condenzatorului de filtraj pentru ca la montajele in clasa A sunt mai sensibile la parazitii, stabilizarea finala e facut cu un LM317. Link spre comentariu
George(sb) Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 e misto jucaria, era mai misto daca puneai tuburile in socluri si sa le alimentezi filamentul cu vre-o 5v parca necesita Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 Frumos lucrat. Felicitari! Mi-ai dat o idee nemaipomenita. Sa fac si eu ceva asemanator, dar cu filamentul tuburilor alimentat, fara LED-uri albastre. Si pe urma sa rog audiofilii sa-l asculte, fara sa le spun ca tuburile sunt doar de frumusete. Sunt curios, oare cati impatimiti ai tuburilor se vor extazia in fata sunetului specific si inegalabil dat de lampi? :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman: P.S. Va rog frumos, fara suturi in dinti ca deja am unul spart... Link spre comentariu
csongore Postat Martie 16, 2008 Autor Partajează Postat Martie 16, 2008 Am vrut si eu sa pun filamentele sub tensiune dar ar fi insemnat o pierdere de energie mare si un transformator mai mare care nu ar incapea in cutie. Numai pentru un aspect optic in plus care nu are scop functional nu a meritat pentru mine :tonqe: Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 foarte frumos....daca nu puneai ledurile albastre si plantai ventilatoru pe undeva prin spate sa nu se vada.... :supz:btw, ce schema ? Link spre comentariu
zal Postat Martie 17, 2008 Partajează Postat Martie 17, 2008 Felicitari ptr realizare, mai ales daca spui ca merge foarte bine, aspectul e foarte reusit. :supz: O sugestie: pune leduri portocalii ca sa imite lumina de filament. Eventual sa maschezi ventilatorul cu o tabla sau capac facut tot in stilul mastii. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Martie 17, 2008 Partajează Postat Martie 17, 2008 Si schimba cele 2 tuburi care au partea de sus alba, inseamna ca au luat aer si sunt bune de aruncat.Iar cele marcate EZ80 lasa-le pe randul din spate, cred ca o sa gasesti o gramada de tuburi din televizoare pe care sa le montezi in partea din fata.Eventual cauta EF184, au o sita metalica excelenta pentru display.Felicitari pentru realizare si asteptam cat de curand si unul realizat pe tuburi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum