Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

internet

codrut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nemesis

12

• ddeliciu

11

• Bamse

5

• Dr.L

5

Top autori în acest subiect

Depinde de unde iei exact banda aia mare care o imparti la clienti !In principiu daca ai clienti putini merge cu un router !Dar mai bine e sa iei vre-o 3 calculatoare modeste si sa le faci:1.server principal2.Gateway3.Squid/proxyBagi pe toate linux apoi programele aferente !Daca nu te pricepi bine la linux nu recomand, decat daca angajezi pe cineva !Spune exact ce vrei sa faci , cati clienti o sa ai, si iti pot spune de ce echipament ai nevoie, sa precizezi si de unde o sa iei banda:-romtelecom, orange, conex etc !Bafta !

Link spre comentariu

banda inca nu stiu unde este mai avantajos sa o iau,as avea nevoie de o sugestie in acest ses,iar ca nr de persoane cred ca in jur de 50 pt inceput.

Link spre comentariu

Pentru 50 persoane iei 1-2 modemuri de 6 mb de la romtelefon si merge, nu ai nevoie nici de router nici de server, de nimic, numai de 1 switch, api restu aferente, dar banda de la romtelecom este cam proasta adica uploadul este slab, recomand orange/conex prin fibra optica, dar ai nevoie de un server sa dea ip-uri(in cazul romtelecom ip-uri da modemul) un gateway sa administrze banda, un squid pentru a stoca anumite fisiere !Recomand daca vrei intradevar sa te apuci si ispui de bani sa angajezi/cooperezi cu cineva care stie si a mai facut !Trebuie sa realizezi ca iti trebuie multi bani, si daca nu faci fata pe piata te mananca astaia mari.....faci un studiu de piata intai :DBafta !

Link spre comentariu

O sa mearga foarte prost plus ca ai nevoie de placi wireless la fiecare calculator !In principiu poti rezolva doar cu modem-uri, dar nu ii poti controla cum vrei tu, dar merge, pui un router dupa modem cu care sa le limitezi banda , sau un claculator cu linux pe el, prin care le limitezi si banda , le dai si ip-uri dupa MAC, deci nu o sa se poata conecta orisicine !Bafta !

Link spre comentariu

... Sal !!! :smt039

.. si mai trebuiesc montate pe stalpi cabluri de retea (dupa ce ai aprobarea de la primarie) , mai trebuiesc montate pe stalpi si Switchuri (astea le bagi in cuti

preferabil din plastic si te rogi sa nu ploaie in ele :smt017 ) apoi SW-urile se alimenteaza de la retea (trebuie aprobare de la electrica :smt017 )

... se baga unu pe la cablurile tale sa vada ce televiziune o aparut in sat si ati taie cablu :smt013 ... (mule alte probleme)

... aha si sa nu uit am un router care stie sa cloneze mac-adresuri si daca il pun in reteaua ta o sa am net :smt031 (99% din routere stiu asta)

Sunt cateva cerinte la wireles :

1.Abonatii tai sa nu aiba casele din beton armat

2.Sa nu aiba pomi in fata antenei

3.Sa folosesti echipament de buna calitate

4.Sa fi in mijlocul ariei care vrei sa o acoperi

la wireles poti folosi chei de criptare gen WEPKEY

Da o privire si AICI

Link spre comentariu

Cablurile nu s-ar putea monta si in pamant ?.....Ar fi mai protejate de ochii posibililor "violatori de retele " :smt001 . Si despre alimentarea switch-urilor, parca sunt si modele care se pot alimenta unul de la celalalt prin cablul de retea......si ca tot veni vorba ....stie cineva cum se face asta (deci alimentarea prin cablu) ?

Link spre comentariu

Si despre alimentarea switch-urilor, parca sunt si modele care se pot alimenta unul de la celalalt prin cablul de retea......si ca tot veni vorba ....stie cineva cum se face asta (deci alimentarea prin cablu) ?

Se cheama POE (Power Over Ethernet). Se gaseste destula informatie pe internet :)PS: nu sunt switch-uri speciale.
Link spre comentariu

Atata timp cat ai firma nu iti rupe nimeni cablurile, se pedepseste conf legii !Montezi sw pe stalpi in cutii de alimente....nu inta apa, nimc, alimentezi de la om din casa si ii dai reducere, platesti la primarie taxa de stalp parca 3 lei pe an e pe aici !Pui server linux, si poti avea tu ce router care sa cloneze ce ip vrei tu atata timp cat serverul nu primeste un mac, ii da ip cu care nu poate sa faca trafic, daca sunt 2 pc cu aceleasi mac o sa vezi daca iti concepi un grafic.....Eu am de aproape 1 an retea, pe stalpi fara niciun fel de aprobare, dar lucrez la o firma de net, si daca e ceva se baga ei pentru mine cum ca ar fi a lor !Bine ca daca ai oameni idioti.........e partea a2a care iti vor rau sau altele !Eu recomand cu toata increderea ca sa iti faci, dar.....daca nu ai bani mai bine stai cuminte, apoi castiguri mari nu sunt decat de la 500 abonati in sus !Bafta !

Link spre comentariu

Sal !!! :smt039 ... ddeliciu toate routere stiu MAC clone ... nu IP clone ... IP o sa dea serveru tau daca ai DHCP activat si eu am clonat un mac din reteaua ta si asta indiferent de faptu ca-i pe Linux ,FreeBSD sau Windows ; orice retea este vulnerabila ... si daca revenim la problema omului ;are de facut o retea la tara cu ? 50 abonati !!! doar nu vrei sa puie CISCO cu management pe stalpisi cabluri FTP ... sau sa sape ?! santuri pentru cabluri ?!! :smt017 Sfatul meu este sa ia un router wireles sa-l puie in pod la "" camin si sa incerce cu un laptop cum sta cu semnalu in diferite locatii.. daca sunt probleme schimba omu canalu mai umbla pe la puterea de emisie ... sau pune o antena mai profi (omnidirectionala)si nu mai trebe nici PC ca face routeru tot .. da IP privat de genu 192.168.x.x sun 50 de abonati doar. In momentu instalarii o sa bage el parola WEP numa de el stiuta si gata. Un router bunicel "" nu depaseste 3 mil Si daca nu este multumit poate sa revalorifice usor routeru ddeliciu am pus mai jos banala clonare de MAC !!! toate cele bune :partyman: !!!

Link spre comentariu

Am spus si eu mai sus, tu poti clona mac-uri la fel de usor cum schimbi si un mac la o placa de retea mai putin intel, dar tre sa iti faci un grafic....in care ii urmaresti si vezi cand au intrat, cat au stat, si vezi deasemeni si daca sunt 2 calculatoare cu acelasi mac !Tre sa puna FTP obligatoriu, cel putin intre stalpi , pui FTP cu sufa/sarma , ca sa nu stai sa legi sarma de UTP !Iei pc mai ieftin decat un router, si il configurezi cum vrea muschu tau, iara daca pica un program, pui altul,/reioinstalezi, dureaza putin, daca se strica ceva, gasesti in preturi bune, daca iei route, ala de s-a dus, s-a dus, il duci la reparat si aia te suna ca nu le mere netul, daca iei un pc mai bunisor poti sa il faci in acealasi timp si gateway, si squid si main, iesi mai bine , merge si cu router daca nu te pricepi la linux......, De ce sa pui wireles intr-o retea locala? ca omul in loc de 100mb/12MB sa foloseasca 10mb/1024Kbytes? Faci retea locala ca omul sa beneficeze de viteza de metropolitan, copii un film in 2 minute, apoi nu mai tre sa pui nici placa retea wireles la fiecare calculator, care e si aia 70 lei, in plus el vrea sa faca retea intr-un sat, deci o sa aibe intindere mare, cate antene tre sa pui :-? Multe, costuri mari, nici in orase nu se merge cu wireless apoi in sate !Bafta !

Link spre comentariu

... ddeliciu :smt014

sper sa ajute contradictia noastra dar tu ziceai ceva de costuri de testarea pietei de faptu ca un provider mare

sufla afacerea unuia mai mic. Tu pentru 50 abonati tragi FTP? umbli pe la primarie ? si pe la electrica ?

sti prea bine ce se intampla daca nu treci pe la respectivii ca doara ai firma !!!

problema este banal de simpla si se rezolva simplu AP (HOTSPOT)

IO ZIC SA FACA OMU TESTE !!! sa-l mai lasam sa vina cu detalii :yawinkle:

:smt039

http://home.comcast.net/~technicalspeci ... -faq.htm#5

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări