Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

soft 12f629 scris in 16f84

cipry

Postări Recomandate

buna,as avea o intrebare pt cei care se pricep la programare.am o schema de receptor de telecomanda,care memoreaza o anumita tasta si raspunde doar la aceasta.schema e facuta cu 12f629.intrebarea ar fi daca se poate (probabil spun o mare prostie) sa se faca o conversie a softului sa mearga intr-un pic16f84 (am mai multe picuri din acestea si nu am ce face cu ele)sau daca exista ceva soft care sa faca conversia aceasta,sau e mai simplu de scris softul de la inceput pt 16f84.va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipry

4

• cirip

2

• Abram Burel

2

• XAN77

1

Top autori în acest subiect

renunta la idee, ia-ti un 629 si ai rezolvat problema, e mai mic si are so oscilator intern. Soft sa faca ce vrei tu nu este, de modificat/rescris se poate da doar daca ai sursa in asambler, daca nu, e mai complicat, deci, cum ziceam, ia-ti un 629 . Sau invata sa programezi, in ce limbaj vrei tu, si iti faci singur programelu cu memorarea de tasta de telecomanda .

Link spre comentariu

Se poate face conversia, dar asta presupune sa cunosti cele 2 PIC-uri, nu in detaliu, dar oricum...Daca esti interest sa inveti, atunci merita efortul. Ba chiar e instructiv :)Daca insa vrei doar sa realizezi jucaria aia, atunci XAN77 are dreptate.

Link spre comentariu

ms de sfaturi.ma voi apuca serios de invatat programare pt pic16f84 pt ca mai mult ca sigur voi mai face ceva montaje cu el.ca placa pt test la 16f84 imi recomandati ceva anume?

Link spre comentariu

Da, renunta la 16f84 pentru ca nu se mai fabrica desi inca se mai gaseste si treci la un 16f629. Ca sa inveti cate ceva despre programarea microcontrolerelor pic, uita-te in sectiunea care trebuie...

Link spre comentariu

pic16f84 (am mai multe picuri din acestea si nu am ce face cu ele)

Chiar daca au aparut variante mai complexe, daca ai mai multe F84 "in sertar", poti sa-ti faci bine mersi ucenicia cu ele. Ceea ce inveti cu 16F84 poate fi aplicat la toata familia PIC16F. Nu iti trebuie un Ferrari ca sa inveti sa conduci. E buna si o Dacie :)Bafta!Cirip
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

ceva documentatie pt pic16f84 unde as putea gasi,mai pe intelesul incepatorilor? am citit ceva documentatie,dar sincer n-am inteles mai nimic.in ce limbaj ar fi mai usor de scris programele si in ce program (sa fie ceva mai simplu ) :d multumesc anticipat

Link spre comentariu

Toata documentatia de care ai nevoie este in datasheet-ul microcontrolerului. (chiar si limbajul ti-l explica :smt005 )

Cel mai usor limbaj e cel pe care il stii. Cel mai bun e limbajul PIC-ului , "Limbajul de Asamblare" cred ca ii zice. :rolleyes:

Cel mai simplu program de scris programe in el e Notepad. Dupa care trebuie sa avansezi la MPLAB.

Link spre comentariu

am citit ceva documentatie,dar sincer n-am inteles mai nimic.

Salut,E cam vag. Documentatie se gaseste, dar ca sa poti fi ajutat trebuie sa explici mai clar ce anume nu ai inteles.Referitor la limbaj, opinia mea este ca, daca vrei sa stapanesti bine un controler, e bine sa incepi in asamblare.Cirip
Link spre comentariu

am copiat si instalat mplab, am scos la imprimanta toata documentatia 16f84 (am 32 de bucati si trebuie sa fac ceva cu ele :P) ma apuc sa citesc toata documentatia si incerc sa fac ceva program,un led care se aprinde/stinge sau ceva.ms de sfaturi,daca ma impotmolesc (cu siguranta o sa se intample) o sa mai cer ajutorul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări