milet Postat Martie 18, 2008 Partajează Postat Martie 18, 2008 Scuze,dar eu nu am gasit schema lui ranga cu 555...am dat search cu indicatia lui Blint..dar nimic schema. Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 18, 2008 Partajează Postat Martie 18, 2008 pai numai pentru cele albe ai nevoie de 20 A (nu cred ca o ATX duce ) poate daca alimentezi ledurile in impulsuri cu ajutorul unor tranz MOS de putere si ceva osc. PWM (sau cu LM555 ) Link spre comentariu
milet Postat Martie 18, 2008 Partajează Postat Martie 18, 2008 Am schema de cu 555 si IRFZ48N de la Ranga,am cumparat piesele necesare,diseara sper sa o testez.Numai ca eu am 6Volti/4.5Amperi si led-urile mele merg la 3.4-4Volti.O sa vad ce iese. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 18, 2008 Partajează Postat Martie 18, 2008 trebuie recalculate rezistentele din reactie si puse toate ledurile in paralel Link spre comentariu
milet Postat Martie 18, 2008 Partajează Postat Martie 18, 2008 ok,mersi de indicatii,o sa vad cat fum o sa iasa:)),cum am spus,mi-am luat vreo 200 de led-uri albe de 2800mcd,100grd la 3.4-4v.,totusi sincer mi s-au parut mai bune cele de 60grd. pentru felinarul asta omnidirectional care vreau sa-l fac.O sa vad si va tin la curent.cam ce valori ar trebui sa pun la rezistentele de reactie??? Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 18, 2008 Partajează Postat Martie 18, 2008 pentru teste foloseste doar 10 leduri,daca iese ceva prost sa nu moara toateeventual pune niste rez paralel cu ledurile,care sa simuleze cat de cat consumul tuturor Link spre comentariu
milet Postat Martie 19, 2008 Partajează Postat Martie 19, 2008 Da,chiar asa am facut aseara.Am construit 2ramuri de cate 10 leduri,le-am pus in paralel toate si am inseriat o rezistenta de 10ohmi.A mers super,aveam tensiunea pe led-uri de aproximativ3.5volti.Acuma as vrea sa testez si schema lui Ranga cu 555 si IRFZ,nu am mai apucat sa o fac aseara.In final,o sa fac 4 ramuri a cate 10 led-uri ,toate in paralel si sa vad cu montajul Ranga(555+IRFZ) cum se comporta.Led-urile sunt cam ciudate...din fata privite,nu prea se cunoaste luminozitateain schimb din lateral lumineaza super.Pun in atasament datasheet-ul Led-urilor care le am: Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 19, 2008 Partajează Postat Martie 19, 2008 da,sunt optimizate pt a lumina pe laturi,nu in fata Link spre comentariu
milet Postat Martie 19, 2008 Partajează Postat Martie 19, 2008 Deci asa sta treaba cu ele...hm,atunci ar fi alta varianta de plasare a lor? eu montez 10 leduri pe patru reglete de textolit,verticale fiecare la 90 de grade,sa acopar 360 grade.Alte idei?Mersi! Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Martie 21, 2008 Partajează Postat Martie 21, 2008 Pentru un randament bun si economic este utilizabila varianta de alimentare cu o sursa de PC pentru 1000 de led-uri, toate in paralel.Se modifica o sursa AT pentru ca tensiunea de 5v sa devina 3,2v, se schimba radiatoarele pentru tranzistorii de comutatie si pentru dioda de 5v( eventual se schimba cu una care are amperaj mai mare).Pentru un curent de pana la 10A continuu se poate folosi o sursa de PC cu minim de modificari, dar atunci trebuie sa utilizezi mai multe bucati si sa imparti numarul de led-urile pe fiecare. Link spre comentariu
milet Postat Martie 21, 2008 Partajează Postat Martie 21, 2008 E buna solutia ta,dar eu vreau sa folosesc vestitul felinar la iarba verde.Cum am spus am un acumulator foarte simpatic de 6V si 7.2Amperi si vreau sa-l pun la treaba pentru asa ceva.Intre timp s-au schimbat un pic planurile caci am cumparat de la zexstar led-urile din alea puternice si sunt cam bulversat acuma...am un stoc imens de leduri din astea de 5mm plus astea de la zexstar P4 care fac o lumina cat un bec de vreo 20-25W.O sa vad ce solutie o sa adopt in final... Link spre comentariu
Swat Cat Postat Martie 21, 2008 Partajează Postat Martie 21, 2008 care e schema lui ranga ))))......puneti si voi aici... Link spre comentariu
ratza Postat Martie 21, 2008 Partajează Postat Martie 21, 2008 Era pe la Electronic? auto. Link spre comentariu
milet Postat Martie 21, 2008 Partajează Postat Martie 21, 2008 aceasta e schema lui ranga: Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 24, 2008 Partajează Postat Martie 24, 2008 E buna solutia ta,dar eu vreau sa folosesc vestitul felinar la iarba verde.Cum am spus am un acumulator foarte simpatic de 6V si 7.2Amperi si vreau sa-l pun la treaba pentru asa ceva.Intre timp s-au schimbat un pic planurile caci am cumparat de la zexstar led-urile din alea puternice si sunt cam bulversat acuma...am un stoc imens de leduri din astea de 5mm plus astea de la zexstar P4 care fac o lumina cat un bec de vreo 20-25W.O sa vad ce solutie o sa adopt in final... spune exact care ca parca astea au tensiune de alimentare mai mare de 6V .unele au de 12V Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum