Vizitator claudyubz Postat Martie 15, 2008 Partajează Postat Martie 15, 2008 cine imi poate da si mie un proiect pentru a realiza niste incinte vtp, si sa-mi spuneti ce difuzoare sa folosesc(sa le gasesc prin bucuresti in magazine), de preferat pe 8". :supz: Link spre comentariu
Jimmy Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 cateva topicuri mai sus e un topic dedicat VTP-urilor si acolo gasesti tot ce vrei. spor :supz: Link spre comentariu
ratza Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 Eu am difuri de la PAudio ?i am r?mas uimit de ce detalii pot reda, vezi thread-ul meu. Pentru alte detalii legater de incinte, mai am?nun?ite, recomand c?lduros sfaturile domnului inginer Aurelian Mateescu. Dac? nu ar fi fost dumnealui, nu cred c? a? fi ascultat altceva în afar? de incinte închise sau open baffle. Link spre comentariu
radue Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 Cauta tu mai bine pe forum ca nu ai cum sa nu gasesti. :smt017 Link spre comentariu
felixx Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 Dac? nu ar fi fost dumnealui, nu cred c? a? fi ascultat altceva în afar? de incinte închise sau open baffle. :yawinkle: :smt004 Link spre comentariu
ratza Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 Dac? nu ar fi fost dumnealui, nu cred c? a? fi ascultat altceva în afar? de incinte închise sau open baffle. :yawinkle: :smt004Open baffle duce lips? de bas sau trebuie compensat cu mai mult? putere (p?rerea mea), în schimb sunetul e foarte apropiat de cel real. Am dreptate sau vorbesc prostii? Link spre comentariu
radue Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 Depinde de ce difuzoare folosesti. Link spre comentariu
Vizitator claudyubz Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 pai de unde pot cumpara si eu niste difuozoare bune pentru aceasta aplicatie?la ce magazine,gasesc pe maica domnului? Link spre comentariu
radue Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 Nu am facut acest tip de incinta, dar din ce am mai citit se recomadna folosirea difuzoarelor cu Qts-ul foarte ridicat. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 Din cîte ?tiu, Qts trebuie s? fie cam ca pentru cele bas reflex, incinta fiind deschis?. Link spre comentariu
Vizitator claudyubz Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 eu am citit acum cateva zile pe un forum,nu mai stiu pe care si era specificat ca se folosesc difuzoare cu qts mic ceva intre 0.2-0.3 si nu prea gasesc astfel de difuzoare :smt005 Link spre comentariu
felixx Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 Open baffle duce lips? de bas sau trebuie compensat cu mai mult? putere (p?rerea mea), în schimb sunetul e foarte apropiat de cel real. Am dreptate sau vorbesc prostii? Depinde de ce difuzoare folosesti. Cat despre sunet...nu prea am gasit pareri negative.Eu sunt multumit.Deasemenea am constatat o potrivire mai buna a acestui tip de bas in camera de bloc comunista fata de un bas reflex sau TL.Sunt si incoveniente fata de spatiul din spatele incintei care dupa parerea mea trebuie sa fie minim 75-80cm pentru o auditie optima.Tinand cont ca sunt incinte care au portul bas reflex pe spate si necesita o oarecare distantare fata de perete ..."problema" asta nu prea mai devine suparatoare.Daca generalizam se poate spune ca sub 17-18m2 este cam greu sa folosesti un bas pe ob.Insa sunt acele variante in genul Prometheus Bastanis care are cate ceva de spus in aceasta directie si se preteaza si pentru spatii mai mici fara probleme pe partea de bas. http://www.6moons.com/audioreviews/bast ... theus.html pai de unde pot cumpara si eu niste difuozoare bune pentru aceasta aplicatie?la ce magazine,gasesc pe maica domnului? De la D-l Vasile. Nu am facut acest tip de incinta, dar din ce am mai citit se recomadna folosirea difuzoarelor cu Qts-ul foarte ridicat. Nu foarte ridicat.Depinde exact de aplicatia propusa si de ce ai in vedere.Daca folosesti mai multe cai,partea de medii nu e nevoie sa aiba un qts mare deoarece o sa ai cross-ul undeva intre 300-250hz ...cel mai uzual folosit la OB.Deci ai de unde alege. La woofer este necesar sa te orientezi spre un qts peste 0,7 pentru a nu fi nevoit sa aduci egalizare prea mare pentru el.Eu folosesc un filtru activ Linkwitz dipol design doar pe woofere (Eminence Alpha15A-qts 1,26).Pe medii-inalte filtru pasiv...doar cate un C-u. Hawthorne audio foloseste Eminence 15 coaxial + un woofer facut dupa specificatiile lor la comanda. http://www.hawthorneaudio.com/speakers.htm Link spre comentariu
VTP Postat Martie 20, 2008 Partajează Postat Martie 20, 2008 Open Baffle este o derivatie a panoului acustic, "prima incinta acustica"! Pliind o parte a panoului de o parte si de alta a difuzorului s-a ajuns la OB. Ulterior s-au pliat si partile de deasupra si dedesubtul difuzorului si a rezultat cutia radioului, asa cum o cunostem pana recent!Ca orice solutie este un compromis calitativ, cu putini adepti, datorita unor aspecte:- variantele cu raspuns relativ bun la frecvente joase sunt mari, cu woofere mari, pentru a compensa ineficienta la fr. joase datorata neanularii undei spate;- necesita woofere cu anumiti parametri pentru a evita complicatiile ce apar in caracteristici;- necesita un spatiu relativ mare pentru a se evita partial reflexiile care produc fenomene de rezonanta la toate frecventele. Un tratament acustic al camerei este imperios necesar.- s-a plecat de la un difuzor BL, dar problemele de caracteristica au impus trecerea la solutii alternative (adaugarea de woofere mari, utilizarea pentru joase a unei incinte inchise sau BR + OB pentru medii+inalte) astfel ca solutia in sine isi pierde din calitatea initiala de coerenta "absoluta".Cei care au vizitat HI-FI Arena au avut ocazia sa asculte incintele de referinta JAMO (10.000 euro) in sistem OB. Nu am inregistrat pareri prea extatice, desi magaoile beneficiausi de un control cu DSP pentru imbunatatirea raspunsului! Dealtfel, inafara catorva reviewuri la aparitie (cu miros de marketing), au cam trecut in uitare.Solutia are si parti pozitive:- cu difuzor BL are transparenta, raspuns tranzitoriu bun si sunet deschis, transparent, fara interventia incintei. Este preferata de melomanii care asculta la nivele mici, in special genuri de muzica aerisita ( jazz, camera, vocala ). Nu se potriveste cu genurile grele, cu multe instrumente sau care se asculta la nivele mari.- este usor de construit, dar necesita difuzoare de calitate, si dedicate aplicatiei, altfel totul e compromis. Si asa solutia optima e dificil de gasit.- cei care vor sa abordeze acest tip trebuie sa stie bine in ce se baga pentru ca nu este o incinta all purpose si difuzoarele odata cumparate, cu greu se pot vinde sau utiliza la altceva.Cu woofere deschise in spate (gen Jamo) se pot folosi cele cu Qts > 0,5, genul celor de masina. Daca se merge pe incinta pentru woofer si restul pe OB, wooferele trebuie sa corespunda tipului de incinta adoptat (inchisa, BR).O recomandare: abordati , daca asta decideti, proecte "de fabrica", pentru ca sunt verificate si masurate. Proectele gasibile pe net trebuie atent verificate, pentru ca pot ascunde multe nastrusnicii si stangacii livrate cu fraze de genul: sunet aerisit, necomprimat, senzatie de lejeritate, instrumentistii sunt langa tine, solista o tii in brate, etc. etc., iar cand vezi si solutia practica si ce s-a utilizat, daca ai un pic de experientza, te crucesti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum