Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ceas cu afisaj alfa numeric

fwfw

Postări Recomandate

Nope. Aia-i piuitoru' de alarma cu 555. In stanga jos e releu' si mai jos de el sunt 2 gauri in care vin firele de la baterie, care nu era inca legata cand am facut poza.Stiti ceva, gata! Nu mai pun nici o baterie! Cand pica curentu il potrivesc ca nu-mi cade mana! Prea mult de gandit pentru nimic. Craciun fericit! :101

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mikrosha

7

• cirip

4

• fwfw

4

• bogdanm

2

Top autori în acest subiect

dar ai incercat sa il lasi asa cum e si sa vezi cum se comporta daca il decuplezi din alta parte - deci fara sa il scoti din priza (adica atunci cand scoti siguranta de la panoul electric).daca ai priza cu impamantare (ceea ce nu prea cred) poti pune cate un condensator intre pamant si cele doua fire (faza si nul) + un condensator intre faza si nul (pune si niste rez pe ele). deseneaza in paint schema de alimentare .

Link spre comentariu

Cam asta a fost initial. In dreapta vine la alimentarea PICului. Acu in loc de releu sunt 2 diode care intrerup plusu, dar este identic acelas lucru. Condensatoare pe 220 nu am incercat, nici nu am cum cu cablul pe care-l are acum; nu are impamantare si nu-i shuko (era culmea sa fie la un aparat care consuma 2W din priza). Inainte de 7805 sunt vro 10 volti. Am incercat sa mai pun un condensator nepol de 100n direct pe alimentarea PICului da' degeaba.

Link spre comentariu

Intrebare din alt unghi: circuitul de reset cum arata ? A ramas cumva 'alimentat' din alta parte ?

Buna intrebare, chiar nu m-a preocupat deloc asta. MCLR este setat pe internal, iar pinul MCLR (folosit ca intrare, nu ca RESET) este folosit sa citeasca starea butoanelor.Deep_blue, de-aici sa fie problema? Se poate rezolva prin circuit extern de RESET?
Link spre comentariu

MCLR este setat pe internal, iar pinul MCLR (folosit ca intrare, nu ca RESET) este folosit sa citeasca starea butoanelor.Deep_blue, de-aici sa fie problema? Se poate rezolva prin circuit extern de RESET?

Nu, in cazul asta nu cred ca rezolvi nimic punand RESET extern. My 2 cents: tu comuti acolo de la 5 V la ~4.5 V - daca bateriile sunt un pic mai slabe chiar mai putin. Presupunand ca, controlerul e garantat ca merge la tensiuni din alea (?), eu cred ca acolo se intampla un brown-out reset. Probabil din cauza ca mai ai si alte condensatoare prin montaj care se descarca 'inapoi' prin diodele de protectie ESD din controller pe baterie (a se mai lua in calcul si ca procesorul ramane fara masa) si declanseaza brown-out reset. La unele controlere poti vedea intr-un registru cauza resetului, asa ca daca ai chef de facut debug din asta ... spor la treaba. Sa ne zici si noua. Pana una alta circuitul cu diode ramane optiunea sigura care te apara si de astfel de tranzitii. Foloseste 2 diode Schottky sau diode cu germaniu.
Link spre comentariu

Dupa un schimb de mesaje cu Deep Blue am determinat cauza. PIC-ul (16F688) nu prea am cum sa-l indepartez de traf. Poate o sa-ncerc cu o ecranare de cupru a transformatorului, daca mai gasesc in talcioc folie de cupru. Sau alt transformator, mai mare si mai bine facut. Atasez discutia noastra.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări