dragostalpau Postat Februarie 25, 2005 Partajează Postat Februarie 25, 2005 ati luat-o tare pe linga topic, o sa sterg fara avertisment Link spre comentariu
Vizitator microjean Postat Martie 4, 2005 Partajează Postat Martie 4, 2005 E chestie de obisnuinta. Lucrez la greu cu OrCAD de vreo 5-6 ani si mi-ar fi greu sa-mi schimb obiceiul cu altul. Link spre comentariu
aghora17 Postat Martie 4, 2005 Partajează Postat Martie 4, 2005 eu lucram doar de 2 cand m-am apucat de mentor. si sincer sa fiu, nu as mai reveni la orcad nici impuscat. (nu ma refer la partea de schematic, care este excelenta ci la pertea de pcb) modificare ulterioara, este vorba de pads de la mentor. apoi a venit allegro, daca il inveti, e o bijuterie. ar fi pacat sa aveti cracul pentru cablaje cu 2 rezistente pe el. mare pacat. Link spre comentariu
andiy Postat Martie 7, 2005 Autor Partajează Postat Martie 7, 2005 Nici eu! Orcad-ul meu abia se misca! Adaug o componenta si stau si ma uit la el cum ........... nu stiu ce face. Asa ca m-am intors la Eagle! Link spre comentariu
aghora17 Postat Martie 7, 2005 Partajează Postat Martie 7, 2005 Orcadul, pe duronul meu la 800 cu 256 ddram zbarnaie. pads-ul merge mai greu, necesita mai multe resurse dacat orcadul, asa ca asta nu e o solutie la problema ta. daca pads-ul merge mai bine in varianta demo, cred ca ai ceva probleme cu calculatorul, eventual virusi Link spre comentariu
andiy Postat Martie 7, 2005 Autor Partajează Postat Martie 7, 2005 rcadul, pe duronul meu la 800 cu 256 ddram zbarnaie. pads-ul merge mai necesita mai multe resurse dacat orcadul, asa ca asta nu e o solutie la problema ta. daca pads-ul merge mai bine in varianta demo, cred ca ai ceva probleme cu calculatorul, eventual virusiNU am astfel de probleme! E cu definitiile si scan la zi! Orcad-ul meu (v9.2 parca) are mai multe aplicatii (vreo 3 Capture, 2 Spice, etc) si daca le instalez pe toate, imi face beleaua de am spus-o. Oricum, nu-mi plac librariile lui. Mai bine lucrez cu Eagle sau demo de la PADS! Link spre comentariu
aghora17 Postat Martie 7, 2005 Partajează Postat Martie 7, 2005 la orcad, e bine sa instalezi numai una din optiuniadica orcad cis de exemplu, restul sunt mai slabe, la fel cu layoutul.si apoi, capture-ul de orcad sta mult mai bine decat cel de pads. doar librariile sunt mai bune. eu imi fac scemele in orcad (si cei pentru care lucrez procedeaza la fel), si pcb-ul il fac in pads. ce ma enerveaza la orcad layout, este interfata, modul in care ai acces la setari si modul in care tragi traseele, parca este handicapat. Link spre comentariu
andiy Postat Martie 8, 2005 Autor Partajează Postat Martie 8, 2005 la orcad, e bine sa instalezi numai una din optiuniadica orcad cis de exemplu, restul sunt mai slabe, la fel cu layoutul.si apoi, capture-ul de orcad sta mult mai bine decat cel de pads. doar librariile sunt mai bune. eu imi fac scemele in orcad (si cei pentru care lucrez procedeaza la fel), si pcb-ul il fac in pads. ce ma enerveaza la orcad layout, este interfata, modul in care ai acces la setari si modul in care tragi traseele, parca este handicapat.ok! o sa mai fac o incercare! sper sa nu ma apuce iar disperarea! dar totusi, unele librarii nu le gaseam si nici nu am avut rabdare sa citesc help ca sa fac eu. Link spre comentariu
Vizitator cferoiu Postat Aprilie 11, 2005 Partajează Postat Aprilie 11, 2005 Eu sunt nou in ale electronicii pe calculator. Initial am incercat sa gasesc cel mai bun program pentru a face scheme, simulari, baza de date cu componente. Oricum aveam doar o vaga idee a ceea ce inseamna electronica pe PC. Sa nu o lungesc... am ajuns la concluzia ca programele de la http://www.altium.com sunt cel mai bine integrate, usor de folosit, si foarte intuitive. Dupa parerea mea Altium DXP 2004 este cel mai complet. In plus cu SP2 s-au corectat ffff. multe bug-uri. Am vrut sa vad si cei cu Orcad. In aceasta ideea am incercat Orcad 10.3 si dupa mult timp pierdut cu tutoriale mi s-a parut foarte greoi in comparatie cu Altium. Intradevar iti trebuie un PC destul de performant (vezi cerinte pe pagina oficiala) dar cu AMD XP 2000 si 512 MB RAM mere foarte bine. PS: Nu inteleg de ce se vorbeste atat de putin de el.....[/url] Link spre comentariu
Cristiano Postat Aprilie 11, 2005 Partajează Postat Aprilie 11, 2005 Nu inteleg de ce se vorbeste atat de putin de el.....Pentru ca e scump :lol: Eu folosesc la firma Protel DXP 2004 + SP2, iar licenta (pt. un singur utilizator) costa 8000 euro. Se poate comanda o versiune trial, dar e limitata la 30 de zile. Altfel, eu sunt multumit de el, mi se pare relativ simplu si intuitiv, toata partea de proiectare integrata intr-o interfata unica (schema, cablaj, simulare, creare si verificare Gerber, creare BOM, suport pt. arii logice programabile, etc). Vizitati http://www.protel.com pentru mai multe detalii. Link spre comentariu
aghora17 Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 pads cateva zeci de mii $, allegro, mai multe zeci de mii decat pads-ul. eu zic ca isi fac ambele banii, mai ales allegro (daca treci testul de rezistenta la nervi cu interfata si tutorialele.) Link spre comentariu
Craciun Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 Orcad=bun dar mult prea greu de lucrat mediu ECAD complet Eagle= foarte bun, numai schematic si pcb Protel = foarte bun, usor de lucrat, mediu ECAD complet (ptr 98 am crackul) Altele nu am incercat Un avantaj pe care l-am experimentat la Protel este ca dupa importul din schematic daca vrei sa faci reroute poate in prealabil sa iti mute componentele automat pentru optimizarea traseelor la routing. Link spre comentariu
psanyi Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 Pt mine cel mai bun este gEDA si PCB pe platforma Linux si Orcad sub Windows care intradevar este un program profesional, mai ales pe partea de simulare atat VHDL cat si SPICE (Singurul dezavantaj la el: pretul ) Link spre comentariu
aghora17 Postat Aprilie 13, 2005 Partajează Postat Aprilie 13, 2005 stie orcad layout sa iti spuna ce lungime ai la un traseu? sau sa iti faca acordare in lungimi pentru semnale in faza? sau sa faca "acordeoane" pe traseu pentru optimizarea lungimilor? Link spre comentariu
Vizitator sergiu_q Postat Aprilie 13, 2005 Partajează Postat Aprilie 13, 2005 stie orcad layout sa iti spuna ce lungime ai la un traseu? sau sa iti faca acordare in lungimi pentru semnale in faza? sau sa faca "acordeoane" pe traseu pentru optimizarea lungimilor?nu prea stie...pads il bate binisor la capitolul asta...pacat de modul intortocheat de a concepe un proiect in mentor pads ...adica pentru pads e bine sa ai un monitor de 21 ca sa poti lasa si meniurile de care ai nevoie si sa poti lucra si la proiect. cadence e oleaca mai aerisit la partea de schematica si simulare ...pacat de porcaria aia de layout plus in care te chinui daca ai de facut ceva mai pretentios ...powerpcb din pads e mult mai fain si are mai multe optiuni....iar daca l-ai invatat , cu siguranta ca nu o sa te mai tenteze alte softuri de pcb.cat despre protel dxp....e cel mai intortocheat sw de pcb pe care l-am vazut vreodata ..si sincer ...gratis daca mi l-ar da nu l-as mai pune pe calculatorul meu ...mai bine circuit maker de cat protel ..parerea mea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum