Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Interfata obd-rs232

iulisan

Postări Recomandate

Salut.

A incercat cineva aceasta interfata : http://www.obdchip.com/node/16 ? Am facut-o dar cand incerc sa ma leg cu computerul la interfata (scantool) imi apare o eroare cum ca legatura intre comp si interfata "este pierduta".

Banui ca softul si detaliile de constructie nu au fost puse degeaba pe sait in sensul ca ele se vor a fi functionale...

P.S.programez cu willem si winpic800.

Merci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iulisan

8

• MirceaM

5

• vlad_2770

5

• Abram Burel

2

Top autori în acest subiect

Multumesc de raspuns.Portul serial este setat 9600,8,N,1 (verificarea o fac pe 2 compuri unu cu 98 si unu cu xp)Scrierea picului o fac zic eu normal , adica : pun picul in soclu deschid winpic-ul incarc hex-ul programez...Oscilator : HS , fuses : pwrte , cp , ieso , fcmem.Pe aceeiasi interfata hardware am pus elm323(pic16c505) cu quatrul aferent si a funtionat ireprosabil.Multumesc.

Link spre comentariu

Asta-i o informatie buna, pentru ca inseamna ca am localizat problema strict la soft, in masura in care autorul zice ca de altfel e cat se poate de compatibil.Sincer sa fiu, nu m-ar mira. Pana acum nu am gasit chestii chiar "de-a gata" de la binevoitorii de pe net. E drept ca niciodata nu am incarcat un hex de-a gata, ci am "prelucrat" codul. La aplicatia asta inca nu am avut timp, mai ales ca e scris in C, chestie care pe mine ma zgarie putin pe creier.Daca ai posibilitatea, compileaza sursa. Nu-mi mai aduc aminte daca e specificat compilatorul, dar daca este, atunci o verificare interesanta este daca hex-ul rezultat din compilare seamana cu cel "dat".

Link spre comentariu
Pana acum nu am gasit chestii chiar "de-a gata" de la binevoitorii de pe net.

Eu dimpotriva nu m-am lovit prea des de "probleme" , care ar mai fi rostul postarii unui proiect care se vrea a fi complet daca "introduci" greseli pe ici pe colo ?

E drept ca niciodata nu am incarcat un hex de-a gata, ci am "prelucrat" codul.

Nu m-am lovit de asa ceva...inca...Am facut proiecte de pe net care se vroiau a fi complete si chiar erau , deci nu vad care ar fi rostul postarii unui hex gresit...

Daca ai posibilitatea, compileaza sursa. Nu-mi mai aduc aminte daca e specificat compilatorul, dar daca este, atunci o verificare interesanta este daca hex-ul rezultat din compilare seamana cu cel "dat".

Am sa fac ceea ce mi-ai sugerat , merci de ajutor.

Multumesc.

P.S. - dupa ce-am rascolit pe ici pe colo uite ce-am gasit asta pentru cei cara vor sa experimenteze cu'n 16c605(elm323)---se vrea a fi hex-ul din elm323 :smt035 ...poate postati rezultate...merci.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut.Nu a incercat inca nimeni schema propusa ? Eu nu am inca un pic 16c505 sa-l pot programa .Inca nu am compilat sursa deoarece nu reusesc sa aflu ce compilator e folosit.Multumesc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Face / vinde cineva placa de ELM323, fie goala fie plantata?

In stilul exprimarii cuiva chiar mai sus, ma enerveaza sa ma ocup de facut placi.

Cumpar asa ceva, o bucata sau doua.

Ofer suplimentar gratis informatia cu ce compilator se compileaza cu succes sursa ObdChip si cum anume (sunt mai multe switch-uri). Merge si simularea cu Proteus.

Link spre comentariu

Bine iti fac eu 2 placi dar cred ca te costa mai mult transportul de la Iasi decat sa le faci tu...Ca idee eu asa imi fac proiectele (jpg attached :supz: )Este deci diferenta intre hex-ul de pe pagina si hex-ul rezultat din compilare... :prayer:Eu nu am reusit nimic sa fac cu sursele si mplab-ul...

Link spre comentariu

If you want to compile ObdChip sources, you need the following tools:Hi-Tech PICC Hi-Tech PICCPICC is a C compiler for PIC microcontrollers. It allows you to develop code using C language instead of PIC assembler. ObdChip is written in C so you need this compiler. Unfortunately, you can not use the free edition PICC Lite. You can download a demo version from Hi-Tech web pageasta scrie pe acolo

Link spre comentariu

Nu este nevoie de masina.

Este mai bine (in prima faza) sa ai un alt ECU, identic cu cel de pe masina sau aproape) si sa lucrezi "la etaj", la caldurica. Abia in etapa a doua se va testa cu masina, "pe asfalt".

Iulisan, gata! Vreau 2 placi de ELM323, te rog sa imi spui cat costa (ca n-o fi o avere). Te rog contacteaza-ma pe privat. Sursele de ELM323 de pe site se compileaza corect. Garantat.

Link spre comentariu

Cine este din iasi si isi baga masina la bataie sa facem experimente??

Vlad eu am facut interfata pentru un elm323 pe cale l-am cumparat(cipul si quartzul aferent) si functioneaza perfect(probat pe Skoda Octavia Tour an fabr.2006).Pe aceeasi placa am pus picul 688 programat cu hex-ul de pe saitul ala si mi-a dat o eroare de comunicare semn ca problema este pe partea de soft.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări