Vizitator bog_adi Postat Martie 14, 2008 Partajează Postat Martie 14, 2008 Salut!Folosesc un ATMEGA16 cu care citesc pe ADC da le un LM35 si apoi vreau sa transmit datele in calc.Folosesc un laptop care are numai USB-uri si de aceea am apelat la un adaptor seriala-usb.So, vrea sa fac programul in C care sa imi preia datele de la microcintroller, dar nu stiu ca adresa are acest COM (mi-l vede ca si COM4).Cum pot sa vad ce adesa a primit COM-ul acesta? Nu am gasit nici din control panel, si nici din bios. Sugestii? Link spre comentariu
paul Postat Martie 14, 2008 Partajează Postat Martie 14, 2008 Salut!Folosesc un ATMEGA16 cu care citesc pe ADC da le un LM35 si apoi vreau sa transmit datele in calc.Folosesc un laptop care are numai USB-uri si de aceea am apelat la un adaptor seriala-usb.So, vrea sa fac programul in C care sa imi preia datele de la microcintroller, dar nu stiu ca adresa are acest COM (mi-l vede ca si COM4).Cum pot sa vad ce adesa a primit COM-ul acesta? Nu am gasit nici din control panel, si nici din bios. Sugestii?Salut.Eu am testat acest Converter: http://www.metrafo.ro/produse.html?keyword=USB2.0-RS232&where=0Cauta:USB2.0-RS232 Adaptor USB 2.0-RS232 DB9MFunctioneaza bine. Are driver, pe mini CD si instructiuni de instalare.Succes ! Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 14, 2008 Partajează Postat Martie 14, 2008 Vezi aici , eu am preluat datele de pe seriala ( date de montajul cu PIC , un voltmetru ) si le-am afisat intr-o celula Excel. Link spre comentariu
Vizitator alxgan Postat Martie 18, 2008 Partajează Postat Martie 18, 2008 In ceea ce priveste conexiunea AVR -> PC nu te intereseaza portul. Dar PC -> C++ da.Daca am inteles bine intrebarea... Incearca sa cauti in System Properties -> Device Manager -> Ports (COM&LPT) Link spre comentariu
nana Postat Martie 25, 2008 Partajează Postat Martie 25, 2008 E simplu faci conversia cu un chip FT232 la care se gaseste documentatia pe net si driverele uitate aici http://www.ftdichip.com/Products/FT232R.htm daca am inteles ca asta iti trebuie Link spre comentariu
one Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 E simplu faci conversia cu un chip FT232 la care se gaseste documentatia pe net si driverele uitate aici http://www.ftdichip.com/Products/FT232R.htm daca am inteles ca asta iti trebuieSi dupa aceea o sa isi puna iarasi intrebarea la ce port e conectat :supz:Omul are deja un adaptor.Com1, IRQ 4, address: 3F8 Com2, IRQ 3, address: 2F8 Com3, IRQ 4, address: 3E8 Com4, IRQ 3, address: 2E8 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 14, 2008 Partajează Postat Iunie 14, 2008 Nu prea vad rostul cunoasterii adresei portului COM. Daca tot programezi in C sub windoze, trebuie sa stii doar ce port serial este...in rest gasesti librarii free care sa faca interfata intre portul serial si programul tau. Portul poate fi si COM17 nu te intereseaza adresa lui...dar daca tii mortis sa te complici poti afla adresa portului cu functii API. Sapa prin win32 sdk. Link spre comentariu
Vizitator Gerad Postat Iunie 21, 2008 Partajează Postat Iunie 21, 2008 sau poti sa il faci singur cu un atmega8 sau tiny cablajul este facut de mine ... in orcad ! succes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum