Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor seriala-USB

Vizitator bog_adi

Postări Recomandate

Vizitator bog_adi

Salut!Folosesc un ATMEGA16 cu care citesc pe ADC da le un LM35 si apoi vreau sa transmit datele in calc.Folosesc un laptop care are numai USB-uri si de aceea am apelat la un adaptor seriala-usb.So, vrea sa fac programul in C care sa imi preia datele de la microcintroller, dar nu stiu ca adresa are acest COM (mi-l vede ca si COM4).Cum pot sa vad ce adesa a primit COM-ul acesta? Nu am gasit nici din control panel, si nici din bios. Sugestii?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

1

• paul

1

• one

1

• nana

1

Top autori în acest subiect

Salut!Folosesc un ATMEGA16 cu care citesc pe ADC da le un LM35 si apoi vreau sa transmit datele in calc.Folosesc un laptop care are numai USB-uri si de aceea am apelat la un adaptor seriala-usb.So, vrea sa fac programul in C care sa imi preia datele de la microcintroller, dar nu stiu ca adresa are acest COM (mi-l vede ca si COM4).Cum pot sa vad ce adesa a primit COM-ul acesta? Nu am gasit nici din control panel, si nici din bios. Sugestii?

Salut.Eu am testat acest Converter: http://www.metrafo.ro/produse.html?keyword=USB2.0-RS232&where=0Cauta:USB2.0-RS232 Adaptor USB 2.0-RS232 DB9MFunctioneaza bine. Are driver, pe mini CD si instructiuni de instalare.Succes !
Link spre comentariu
Vizitator alxgan

In ceea ce priveste conexiunea AVR -> PC nu te intereseaza portul. Dar PC -> C++ da.Daca am inteles bine intrebarea... Incearca sa cauti in System Properties -> Device Manager -> Ports (COM&LPT)

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

E simplu faci conversia cu un chip FT232 la care se gaseste documentatia pe net si driverele uitate aici http://www.ftdichip.com/Products/FT232R.htm daca am inteles ca asta iti trebuie

Si dupa aceea o sa isi puna iarasi intrebarea la ce port e conectat :supz:Omul are deja un adaptor.Com1, IRQ 4, address: 3F8 Com2, IRQ 3, address: 2F8 Com3, IRQ 4, address: 3E8 Com4, IRQ 3, address: 2E8
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu prea vad rostul cunoasterii adresei portului COM. Daca tot programezi in C sub windoze, trebuie sa stii doar ce port serial este...in rest gasesti librarii free care sa faca interfata intre portul serial si programul tau. Portul poate fi si COM17 nu te intereseaza adresa lui...dar daca tii mortis sa te complici poti afla adresa portului cu functii API. Sapa prin win32 sdk.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări