Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mi-am tras boxe

ratza

Postări Recomandate

• Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

17

• VTP

7

• EmyRulz

5

• felixx

4

Top autori în acest subiect

Dac? adaugi PAL, filtre, munc?, viitorul finisaj ?i multe altele, VTP-urile mele ies cel pu?in triplu la pre? fa?? de Magnat. Doar difuzoarele m-au costat 530RON (cu transport cu tot). Nu le-am f?cut ca s? ies mai ieftin, ci ca s? am satisfac?ia c? sînt realizate de mine. Dac? pre?ul e cel care conteaz?, de cele mai multe ori e mai ieftin un lucru gata f?cut.

Link spre comentariu

Dac? adaugi PAL, filtre, munc?, viitorul finisaj ?i multe altele, VTP-urile mele ies cel pu?in triplu la pre? fa?? de Magnat. Doar difuzoarele m-au costat 530RON (cu transport cu tot). Nu le-am f?cut ca s? ies mai ieftin, ci ca s? am satisfac?ia c? sînt realizate de mine. Dac? pre?ul e cel care conteaz?, de cele mai multe ori e mai ieftin un lucru gata f?cut.

Adevarat, dar, daca citesti topicul "tot despre incinte VTP" incintele STRAD sunt din gama de pret 3.000 euro, iar kitul AudioNote costa si acela vreo 2.000 euro. Daca iti bati capul putin, treci in alta liga, nu la "entry level hipermarket hi-end" de 400 - 500 lei! Gem Magnat sau alte minuni ale secolului! Si oricine poate trece mai SUS daca munceste bine si investeste mai mult!
Link spre comentariu

Am observat. CPX dorea compara?ia pre?ului între VTP-uri home made ?i incinte comerciale. Apropo de STRAD, exact a?a voi finisa ?i eu incintele mele. Arat? extraordinar. Trebuie s? înv?? s? lucrez cu furnir. Neap?rat!

Link spre comentariu

:smt001

Aceste incinte costa cam cat magnat monitor 880,chiar mai mult.

Imagineaza-ti cat costa -pe bune- fiecare difuzor din acele incinte,filtrele,apoi adauga procentul de marketing..etc...etc si ai sa ai o idee despre calitatea difuzoarelor folosite in incintele comerciale.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator body_soull

urgent !!! care stiti sa-mi dati o skema cu tot cu valorile pieselor pt un filtru activ pe 3 cai de 200wati la 4 ohmi????imi trebuie neaparat ca sapt asta asamblez boxele si fara filtru nu am facut nimik...:(( sau cineva care face la comanda urgent

Link spre comentariu

Pai pt un filtru iti trebuie frecventele de taiere, care se aleg in functie de caracteristicile difuzoarelor(unde se afla frecv de rezonanta) de incinta cat si panta de taiere.

Link spre comentariu
Vizitator body_soull

ca sa fiu cat mai explicit:am 2 dif de cate 100 wati fiecaresi un tweeter de 60 wati toate la 4 ohmi.pt astea vreau un filtru pe 3 cai de 200 wati la 4 ohmi.stiti vreo skema cu tot cu valorile pieselor folosite sau se pricepe cineva sa faca???.atata vreau.nu vreau prostii cu panta de taiere etc..eu vreau o skema cu tot cu valorile pieselor sau cineva sa mi-l faca la comanda..

Link spre comentariu

Sa zicem ca pal am.munca si filtrele nu le consider..cu 700 de lei iese ceva net superior la magnat 880 ?
Link spre comentariu

ca sa fiu cat mai explicit:am 2 dif de cate 100 wati fiecaresi un tweeter de 60 wati toate la 4 ohmi.pt astea vreau un filtru pe 3 cai de 200 wati la 4 ohmi.stiti vreo skema cu tot cu valorile pieselor folosite sau se pricepe cineva sa faca???.atata vreau.nu vreau prostii cu panta de taiere etc..eu vreau o skema cu tot cu valorile pieselor sau cineva sa mi-l faca la comanda..

Pai tocmai aici e problema. Schema si piesele se aleg in functie de difuzoare si de ce frecvente de taiere vei avea. Daca arunci pur si simplu un filtru in boxa(gen cum sunt alea de cumparat pt masina) rezultatul va fi foarte prost.
Link spre comentariu

Sa zicem ca pal am.munca si filtrele nu le consider..cu 700 de lei iese ceva net superior la magnat 880 ?

Nu am ascultat Magnat Monitor 880 niciodat?, deci nu pot s? fac compara?ie. Tot ce pot s? zic e c? basul sun? foarte apropiat de incintele închise, îns? coboar? mai jos. Ca s?-?i faci o idee, dac? o not? de chitar? bas e suprapus? peste toba mare î?i po?i da seama c? sînt dou? instrumente diferite. La toba mare ai impresia c?-?i smulge pl?mînii.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am reu?it s?-mi g?sesc pu?in timp liber ?i s? m? apuc de finisat. M-am luat cu mîinile de cap cînd am v?zut cum se lucreaz? cu furnirul ?i am renun?at la idee, cel pu?in deocamdat?. Pîn? la urm? vor fi vopsite negru mat, în genul carcaselor de amplificator. Una din boxe e aproape gata, trebuie s? mai a?tept cîteva zile ca s? se usuce vopseaua bine, s? pot s-o iau la smirghel. Dou? straturi de grund ?i patru de vopsea cred c? sînt de ajuns, dac? nu... le mai dau :weedman: . Filtrele vor avea fiecare cîte o cutie situat? în afara incintelor, sigur o s? mai experimentez, a?a c? fiecare difuzor e legat la propria sa muf?.[attachment=2]26072008(005).jpg[/attachment][attachment=1]26072008(001).jpg[/attachment][attachment=0]26072008(007).jpg[/attachment]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări