Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuri clarion

Bercu Giuliano

Postări Recomandate

la staruintele sefului meu a trebuit sa construiesc rapid o incinta cu 2 difuzoare care sa functioneze intr-un club si sa se auda bine.....buuuunnnn....astea au fost cerintele.ce am facut?am cumparat un dif clarion de 50 cm diametru(cu aproximatie....nu am masurat exact)pe care am dat 4,7 mil lei si un altul de 30 cm pe care am dat 2,5 mil lei,un filtru pt 2 cai de 8 ohmi la 300w(asa scria) si m-am apucat de construit.am facut o cutie din scandura de 5 cm grosime cu dimensiunile 1m/70 cm/80 cm,am captusit in interior cu vata de sticla intr-un strat de 5 cm peste care am pus folie de plastic,la incheieturi spuma poliuretanica,la exterior mocheta.diful cel mare cica ar avea 150w sin sau 500w muzicali,iar cel mic 100w respectiv 200w.greutatea incintei este cam de 80-90 kg necesitand 2 oameni pt transport.amplificatorul cu care atac aceasta,recunosc "enormitate" din toate punctele de vedere e un banal tda 7294,insuficient dupa parerea mea,dar care la putere maxima se aude chiar bine,basi curati,medii si inalte asa si asa,dar incinta a fost pana la urma facut mai mult pt bas.rugamintea mea ar fi sa-mi spuneti si mie ce am gresit in toata treaba asta.mentionez ca nici nu am momentan alt amplificator mai puternic sa dau in boxa,urmand sa cumpar un kit cu 2 tda7294 in punte in ideea sa scot din "monstru" tot ce se poate.in cateva zile am sa incerc sa pun si o poza a incintei,macar asa sa aveti de ce va "minuna".atita am stiut atata am facut.seful e multumit sau nu are ureche muzicala!multumesc pt rabdare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bercu Giuliano

12

• Bogdi16

4

• Sharky

2

• Dj_Dog

1

Top autori în acest subiect

Vizitator victor_mocan

Mai...cutia aia din scandura cu ce ai prins-o... mai bine faceai din PAL sau MDF... si de obicei nu se fac dupa ureche ... sunt programe care calculeaza cutia in functie de parametrii difuzorului (difuzoarelor) pe care nu cred ca ii ai :) ... ti-as sugera sa citesti cel putin o mare parte din forum la sectiunea incinte, o sa te ajute f. mult si o sa stii mult mai multe... nu dureaza chiar asa mult :d ... sigur era Clarion original... si filtrul... daca e pe 2 cai de obicei e pt. bass si inalte... nu prea merge sa pui un dif de 30 c.m. ca sa scoata inalte :d asta daca nu ai pus "Clarion-ul" pe inalte :)

Link spre comentariu
Vizitator Phantasy

ai aruncat banii aiurea ... dar pune-ne poze ... acel clarion este de 18" 45 cm diam si se gaseste pe maica domnului ... cred ca la boss cum zicea Vasile ... dar mai e unu langa care si ala are , tot de 45 cm ... si cred ca tot Clarion sau Alpines ... :lol: tare as vrea sa ascult incinta ta ... mai ales ca e facuta dupa ureche ... dupa mine , luai ceva bun de la p-audio ... sau mai puneai ceva si luai si visaton la banii aceia .

Link spre comentariu

intr-adevar difurile sunt luate de la boss si cel mare are 45 cm(azi l-am masurat),maine promit ca veti avea si o poza doua,iar incinta a fost facuta repede cu "stapanul" in spate....stiti cum e la patron....iar scandura am batut-o in cuie de 10 cm ruginite(sa iasa mai greu).in principiu am citit ceva....nu sunt chiar bata.....dar viata ma tinut departe de electronica si ma aruncat pe un santier,deci ceea ce fac e pur si simplu hobby.....ma rog....asat e.patronul meu are o doaga sau doua lipsa(fost marinar) dar plateste si tre sa faci ce-ti comanda....boxa poate fi vazuta si ascultata in asa-zisul club "FONZI" in spatele cinema gloria unde pot fi gasit si eu in permanenta.clubul are cca.350 metri patrati iar basul se aude cel mai bine la aprox. 20 metri de boxa.azi ma pus de am mai cumparat un dif chinezesc de 15" (1085000 lei) si sa-i fac alta boxa de data asta din pal.sper ca marti,miercuri sa fie gata si am sa va anunt cum se aude.de data aceasta am sa calculez incinta la un mod simplist in functie de ce aricole am sa gasesc in colectia mea tehnium.multumesc pt raspunsuri.vasile,cand i-am spus sefului meu sa cumparam de la tine tot ce tre pt club mi-a dat cu tifla,a zis ca decat sa dea atatia bani mai bine canta el,imi pare rau dar nu depinde de mine ce face el cu banii...e nebun!in timp oricum il va costa mai mult....

Link spre comentariu

de data aceasta am sa calculez incinta la un mod simplist in functie de ce aricole am sa gasesc in colectia mea tehnium.multumesc pt raspunsuri.vasile,

incearca sa masori difurile ca fara parametrii t/s nu faci nimic..nu ai ce calcula fara ei
Link spre comentariu

vreau ceva foarte simplu,3 diametre inaltime 1,5 diametre latime si 2 diametre adancime.....nu mai stiu exact....ceva simplu si eficient...gen G.D.Oprescu....:),sunt curios ce va iesi

Link spre comentariu

asa mai bine fa-o dupa ureche ...ce tot alea is sansele sa nimeresti incinta optima....Nu poti calcula dimensiunile incintei si a tuburilor numai dupa diametrul difului....mai ai nevoie de o groaza de parametrii ca sa iti dai seama de ce rezultate vei avea...O chestie f buna ar fi sa il convingi pe beneficiar sa cumpere difuri mai bune nu tampenii..oricum pretul e tot cam ala...dar rezultatele nici nu se compara

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Phantasy

scuza-ma ca nu am mai postat in ultimul timp , dar am ceva probleme si nu mai pot intra asa des ...din cate am vazut eu pana acum (pozele sunt facute cu ceva gen SQNY ) :) .... arata ok .insa nu aspectul conteaza f mult si stii asta ... de auzit nu le-am auzit , deci nu iti pot da o parere ... oricum ... bravo tie , bine ca ti-a iesit si ca iti place...

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări