Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic 16f84a willem

Vizitator ed_the_sid

Postări Recomandate

Vizitator ed_the_sid

am si eu nevoie de putin ajutor cu un programator willem pcb5.0 achizitionat in urma cu ceva timp de pe net si mai exact,de la Sorinescu!am introdus programatorul in portul paralel,l-am alimentat cu un cablu din usb,am setat dip-switch-urile ca in poza soft-ului de scriere Willem Eprom pcb5.0c (0.98d8),adica toti off,jumperii setati ca in imaginea soft-ului de scriere,de pe langa soclul de pe programator unde urma sa introduc pic16f84a!am deschis fisierul hex. am programat pic-ul,s-a programat si cand l-am citit hex-ul din pic16f84a nu semana la primele 4 si la al 8-lea grup cu hex-ul original deschis de mine pt a fi scris in pic!pe prima linie la primele 4 grupuri de cifre in loc sa am 6574 8399 8379 8737 7436 8734 7468 7347... aveam 3fff 3fff 3fff 3fff 7436 8734 7468 3fff in rest la celelalte grupuri hex-ul nu era modificat era identic cu cel original!am incercat acelasi pic pe un alt programator mai slabut de la adelaida si mi l-a programat fara diferente!are cineva vreo idee ce as putea sa fac!am mai observat ca atunci cand selectez in Willem Eprom pcb5.0c (0.98d8) pic16f84a,in dreptul lui scrie in paranteza PIC16F84A (P 5mS)!am mai programat pe el PIC18F1220 si PIC16F628 fara a avea probleme de genul acesta! va multumesc si astept pareri

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator ed_the_sid

salutare!am incercat astazi cu ic prog 1.05a sa programez pic16f84a cu programatorul willem si nu mai sunt diferente ale hex-ului!si am mai descoperit ca si la pic16f628 erau diferente intre hex-ul original si cel care il citeam dupa scriere,dar spre deosebire de pic16f84a care avea mai multe diferente,pic16f628 avea diferente decat la primul grup si dupa scriere in loc sa ramana 7649,ramanea 3fff!se pare ca decat pic18f1220 nu are nici o problema cu soft-ul de scriere Willem Eprom PCB 5.0C (0.98D9),ramane hex-ul la fel!pe cd-ul care a venit cu programatorul aveam mai multe programe de scriere si am le-am incercat cam pe toate pana am ajuns la Willem Eprom PCB 35(O.98D6) care a scris si pic16f84a si pic16f628 fara a mai avea diferente de hex!m-am uitat pe programatorul willem la jumperul din care selectezi PCB 3.5 si PCB 5.0C si era setat pe PCB 5.0C si merge cu soft-ul PCB 35(O.98D6)!ciudat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări