Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Divizor tensiune

criss

Postări Recomandate

Buna.Am o problema cu un divizor de tensiune si anume imi stapunge dioda(un port deja mi la busit).3diode sau dus.iar tensiunea pe care o foloseam la test era 12v...dar normal am nevoie de tensiune mai mare, montajul doresc sal folosesc in masina.Microcontolerul in cauza este ATTinny 2313.R1-22k ca nu am avut de 20k restu este cei in schema.nu cumva ar trebui sa utilizez o rezistenta mai mare?Schema de pe forum lam luat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• criss

13

• Laci

11

• one

1

• prozorianu

1

Top autori în acest subiect

salut,cred ca de la mine ai schema, nu stiu cum ti se arde dioda ..., formula pentru divizor:Ud = (Ui/(R1+R2))*R2, in cazul tau cam Ui/3, deci 5V, zenerul iti limiteaza la 5.1V in caz ca apare tensiunea mai mare, daca sunt varfuri de tensiune rapide, atunci pune un condesator de 100-220n in paralel cu dioda, dar atunci introduci o intarziere in masurare.Pune te rog schema completa, sigur ai masa comuna cu sursa de 12V si sursa de 5V pentru atmel?

Link spre comentariu

am aceeasi masa! folosesc 2 stabilizatoare 7805 si 7812.Montajul funtioneaza dar dupa mai multe teste cade cateo dioda.fiecare port are o rezistenta de 470ohm pt fiecare led.

Link spre comentariu

Am gasit o schema a unui voltmetru pt un microcontroler pic! pot utiliza aceasta?vad ca poate sa masoare pana la 70V.EDITAT: am gresit schema, o gasiti mai jos pe cea corecta!

Link spre comentariu

Pur si simplu nu va inteleg :)), tot ce gasiti pe net presupuneti ca-i ok, nici nu va uitati la schema...Daca ma lamuresti cum o sa ai o tensiune la pini de intrare A0, si A1 o tensiune diferita de 0!, atunci iti fac cinste cu o lada de bere =)), iti trimit cu cargus.Schema este gresita, trebuie legat pinul unde este legat masa adica intre 100k si 6.8k si terminalul unde-i legat pinul acum, pus la masa, dar tot un divizor este la 70V o sa ai 4.45V, nu stiu cum arzi zenerele, cred ca problema este altundeva...

Link spre comentariu

ai dreptate @Laci in legatura cu schema dar pe pagina principala era o alta schema si anume aceasta, cand am intrat in detalii si am dat download nu mam uitat ce am descarcat crezind ca tot aceasta, nici dupa ce am incarcat pe forum nu mam uitat, numai dupa ce tiam citit postul.Nu mia mai mers o parte din montaj(prin leduri faceam 'vizibil' iesirea) prima data nu am stiut ce este si am masurat tensiunea de pe dioda: 0.12V lam dat jos de pe montaj si am masurat dioda nimic.....mort.Cand al doilea sa dus a fost mai problematic deoarece sa strapuns si mia distrus portul respectiv al controlerului.

Link spre comentariu

Parerea mea ca ai gresit ceva ori la lipire ori la soft, ca dioda aia nu se strapunge la 15V, verifica montajul, si posteaza si softul aici. Vrei sa masori tensiunea sa numai sa-l detectezi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări