niq_ro Postat Mai 21, 2005 Partajează Postat Mai 21, 2005 pana iti (re)deseneaza cineva cablajul verifica totusi tensiunile pe pinii 2, respectiv 5 fata de masa la fiecare integrat si la partea de comanda (pin 3) care trebuie sa fie -Vs+5V... e pe acolo ceva in neregula... pe la alimentarea integratelor Link spre comentariu
GigiZ Postat Mai 21, 2005 Partajează Postat Mai 21, 2005 e un sheat nu se merita mai bine ia un kit de 2x22w cu taxxxx si il alimentezi la 14.5 Vc.a si vreo 5 a (sursa) si ai sa vezi ca e suficient Link spre comentariu
Vizitator danielzane Postat Mai 22, 2005 Partajează Postat Mai 22, 2005 Multam, GigiZ, probabil ai vrut sa spui " shit " si intr-adevar pentru unii poate fi si asa. Stiu si de TAxxxx, dar eu am facut totul in jurul acestei scheme ( sursa, sursa preamplif, preamplif, sistem de racire cu trei ventilatoare, sursa pentru ventilatoare ) si nu vreau sa renunt, cel putin pana nu ma lamuresc complet.Pentru niq_ro : pe pinul 2 - +21,7V ; pe pinul 3 - -16,5V; pe pinul 4 - -21,7V; pe pinul 5 - 0V; pe pinul 6 - 1,5V. Link spre comentariu
GigiZ Postat Mai 22, 2005 Partajează Postat Mai 22, 2005 Imi cer scuze pt ce am zis mai sus..Am avut un amplificator facut de mine cu aceste integrate si concluzia este:1)Alimentare e ok intre +/-22 si +/-23(max) si zic asta pt ca la +/- 24.2Vc.c au crapat instant si inainte sa ma hotarasc sa il inping la maxim mergea perfect (cu un toroidal de 100w)2)Nu imi plac aceste integrate pt ca se incalzesc cam tare pentru puterea care o debiteza (aproape cat tda 7294) asa ca ai grija ce radiatoare folosesti 3)Am masurat pe out cam 12-14 V tensiune constanta in alternativ cu thd de 1% si varfuri de tensiune de intre 18-24V (supersatisfacator zic eu cu distorsiuni mai mari :shock: ) Integratul costa cam 90k la Trioda noastra :twisted:Bafta in continuare Link spre comentariu
cirip Postat Mai 22, 2005 Partajează Postat Mai 22, 2005 danielzane,As incerca eu sa te ajut cu integratele alea, dar ptr asta trebuie sa faci niste masuratori si sa-mi spui rezultatele.Ininte de asta, as vrea sa comentez ceva legat de tens de alimentare. valoarea de +/-25V pe care spui ca ai aplicat-o initial este o valoare limita absoluta (cum o numeste fabricantul). Ca regula generala, eu nu m-as apropia de aceasta tensiune intr-un montaj. Tensiunea potrivita intr-o aplicatie "sigura" ar fi dupa mine cea specificata drept conditie de masura in tabelul de caracteristici electrice. In cazul tau aceasta ar fi de +/-18V.In legatura cu montajul, nu este necesar sa il pui pe difuzoare ca sa faci testele initiale. Cateva masuratori statice ar fi necesare ca sa vezi daca sunt sanse sa functioneze. De exemplu, dupa alimentarea montajului, fara semnal, tensiunea pe iesire trebuie sa fie foarte mica (offsetul). Daca tens e de cativa volti, nici nu mai are sens sa pui pe dif ca poti strica si dif si integratele.Faptul ca tens nu este zero nu inseamna neaparat ca integratele sunt duse. Pot exista alte cauze, dar acestea se pot determina numai prin masuratori.Propunerea mea: redu tensiunea la +/-18V si alimenteaza integratul fara sa pui boxele la iesire. Vezi daca se incalzeste. Daca nu se incalzeste, masoara tensiunille pe pinii integratuliui si posteaza-le aici. Dupa aia mai chibzuim. Poate ai noroc si nu sunt prajite integratele.Cirip Link spre comentariu
Vizitator danielzane Postat Mai 22, 2005 Partajează Postat Mai 22, 2005 Multumesc, Cirip, imi va lua ceva timp sa rebobinez trafu, dar ma tin de el. Revin cat de repede pot. Link spre comentariu
cirip Postat Mai 22, 2005 Partajează Postat Mai 22, 2005 Pentru teste nu e nevoie sa rebobinezi traful. 2-4 diode in serie cu ramura pozitiva, respectiv negativa, dupa punte, inainte de conzi, te mai scapa de niste voltzishori. :)Cirip Link spre comentariu
Catalin C. Postat Mai 23, 2005 Partajează Postat Mai 23, 2005 Danielzane, ai izolat bine radiatorul fata de masa? La acest integrat, radiatorul este conectat la -V!!! In rest, el este bunicel, urmeaza linia lui TDA2030. Link spre comentariu
Vizitator danielzane Postat Mai 26, 2005 Partajează Postat Mai 26, 2005 Servus,am revenit. Am alimentat montajul la 2x16V. Pe pinii integratului care mai "misca", cu intrarea in scurt, am masurat dupa cum urmeaza :1. creste de la 0V la 7,54V in decurs de cateva minute si ramane la 7,54V2. +15,7V3. -15,7V sau -11,3V ( mute )4. -15,7V5. 0V6. se intampla acelasi fenomen ca pe pinul 1Radiatorul nu atinge masa.Ceilalti doi scot +14,6V pe iesire.Voi cumpara unul nou si voi vedea cum se comporta la tensiunea asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum