ranga Postat Martie 28, 2008 Autor Partajează Postat Martie 28, 2008 acolo unde acum e doar portocaliu,poti sa pui si rosu si portocaliuin mod normal sunt aprinse toate rosii,cand intorci se inchid alea rosii din colturi si clipesc cele portocaliioricum arata :supz:dap... Fix asa va face al meu! Iata si schema montajului din primul post in atasament.Eu am insa sticla dispersorului de culoare rosie asa ca... pana nu gasesc una transparenta sau alb - matuita i-l fac degeaba.Din schema se poate vedea functionarea:Ledurile (cerculetele alea din dreapta) sunt 2 in serie. Numerotandu-le 1, 2 si 3 de la stanga la dreapta se comporta astfel:Stinse cand frana si semnal sunt deschise.Cand se actioneaza frana ledurile 1 si 2 se vor aprinde si vor clipi in ritmul dictat de 555 pentru perioada in care se incarca condensatorul ala din stanga. Apoi ele vor ramane aprinse. Cand se actioneaza semnal atunci se va aprinde ledurile 3. Cat timp acest buton de semnal este inchis el blocheaza leudrile 2 indiferent ce ar face ele in acel timp. Schema este a mea conceputa fiind pe baza unei tabele de adevar (tot de mine facuta) si a catorva montaje binecunoscute: 555, timer RC etc. Diodele alea au rol de a proteja portile logice pentru ca din simulare a reiesit ca pot aparea tensiuni negative pe portile logice. Montajul mai are in plus fata de schema condensatori de filtraj si piese de valori usor diferite.Daca vrea cineva sa-si faca asa ceva pot sa-i dau fisierul txt pentru simulare.@Vasile: :prayer: Scuze pentru confuzie! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum