sho_gun Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 Mah lucrez la o firma de net, am sertizat sute de mufe rj-45, dar am avut ocazia sa sertizez si rj-11, am mai pus la unii alti modem-uri de la clicknet !O mufa rj-11 este mai mica decat una rj-45 , aia cu distanta intre pini nu o mai stiu exact daca e mai mica.......dar.... mufe de telefon cu rj-45 nu am vazut, de curiozitate iei 2 mufe si incerci sa le bagi intr-un switch apoi, o sa te lamuresti !Bafta !Eu am avut curiozitatea sa introduc o mufa RJ11 in priza RJ45 si daca nu eram lamurit nu ma bagam. Am vrut sa spun ca asa cum este atipic sa gasesti conexiune de retea ( net ) pe RJ45 contactele 3,4,5,6 si nu 1,2,3,6 la fel de atipic ( mai logic insa dupa parerea mea ) ar putea fi si telefonie . Prin urmare e bine de verificat inainte de a trage concluzia ca e una sau cealalta. Bafta si tie ! Link spre comentariu
ddeliciu Postat Martie 16, 2008 Partajează Postat Martie 16, 2008 Pe buna dreptate, dar totusi imi mentin parerea ca mufa rj-11 nu sta fix in mufa rj-45, in fine, ar trebui desfacuta priza si vazut exact firele cum sunt puse, si daca vine modem.........sa spuna de la ce firma are net, mai bine ii cheama pe ei :DBafta ! Link spre comentariu
Razvan_nicusor Postat Aprilie 20, 2008 Partajează Postat Aprilie 20, 2008 Va salut,mufa RJ11 intra si se blocheaza foarte bine in conectorul RJ45 ,acasa folosesc net si telefonie pe acelasi cablu UTP legat intr-o priza dubla RJ45 ,net cu legaturi 1236 si telefonie 45 ,am precizat priza dubla aproape ca cea din poza ,doar ca are toate contactele. Link spre comentariu
Vizitator yo2mbk Postat Noiembrie 17, 2008 Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 In situatia in care nu poti afla informatii suplimentare pe cale oficiala (ceea ce e de recomandat) o solutie tehnica demna de abordat necesita cunostinte minime si un multimetru. Mai intai asigura-te ca terminalele pe care le ai acolo sunt LAN/TCP si nu banale linii telefonice. Pentru asta, cu ajutorul unui multimetru determina relatia dintre pini si tensiunile pe care le implica. Daca gasesti tensiuni de ordinul zecilor de volti atunci cel mai probabil e vorba de linii telefonice. Daca nu, desfa mufa din perete si vezi ce e dincolo. Daca ai fire rasucite atunci este foarte posibil sa fie vorba de linii LAN/TCP. In acest caz, trebuie sa stii ca acest sistem implica patru conductori, rasuciti doi cate doi, TX-TXGND si RX-RXGND. Determini care este masa, prin masuratoare ohmmetrica, (cele doua GND trebuie sa comunice cu o rezistenta aproape de zero ohmi). Dupa ce ai determinat perechile nu-ti ramane decat sa experimentezi. La calculator vei avea o mufa RJ 45 cu patru conductori utilizati - 1,2,3,6. 1 este TX, 2 TXGND, 3 RX si 6 RXGND. Legi GND la GND (in urma determinarii pe care ai facut-o cu firele din perete - daca masele sunt legate invers RXGND in loc de TXGND va exista o scadere drastica de viteza) si pe rand, prin eliminare, celelalte fire. Verifici daca ai link. Daca apare link, incerci un DHCP. Daca rezultatul este pozitiv... de acolo e destul de simplu... imi scrii un reply de pe noua ta conexiune... In rest... toate bune! Succes! Link spre comentariu
Vizitator yo2mbk Postat Noiembrie 17, 2008 Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 Mentiune : Desi riscul de a deteriora interfata de retea a PC-ului este foarte redus, in situatia in care ai de a face cu o retea si nu cu alte tipuri de conexiuni la mufa din perete. Pentru siguranta, nu incerca acest procedeu pe interfata unui laptop sau pe o interfata integrata in placa de baza a unui desktop. Foloseste o placa PCI, care este ieftina si usor schimbabila. M-am simtit obligat sa fac mentiunea!Inca o data, Succes!Razvan Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 17, 2008 Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 si ai grije cu multimetrul pus pe ohmi,ca daca ii aplici tensiune,posibil sa nu supravietuiasca Link spre comentariu
niku_dj Postat Noiembrie 17, 2008 Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 depinde de tensiunea care e acolo.... prima data tre verificat cu voltmetrul(asa se face de obicei in situatii de genu asta ).... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum