Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema de conexiuni UTP RJ45

Vintiloanea Ionut Cosmin

Postări Recomandate

Salut!Am o problema aici in Austria. Cei de aici au mufe utp RJ45 in doza de perete si pe mijloc au numai 4 contacte (3.4.5.6.) Nu stiu cum sa o conectez.Am nevoie de o schema, mai ales cu vederea pinilor si cu numerotarea lor.O sa pun si o foto.Va rog mult! Internetul e singura legatura cu tzara.Va multumesc pt intelegere!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ddeliciu

5

• Vintiloanea Ionut Cosmin

3

• sho_gun

3

• mircea626

2

nu-ti inchid topicul desi ar trebui.in regulament scrie despre cum trebuie sa arate titlul unui topic si in nici un caz nu arata ca al tau :yawinkle: deci atentie pe viitor

Link spre comentariu

Pune o poza,...... !Adica ei folosesc pinii 3.4.5.6 ?La internet, mufa rj-45 are 8 pini, dar numai 4 sunt folositi si aia sunt 1.2.3.6..O schema iti fac eu...daca vorbim despre acelasi lucru la care ma gandesc si eu....Pune o poza sa vedem, in principiu e simplu sa faci o legatura din aia si sa mufezi.....acuma depinde si de tine Bafta !

Link spre comentariu

E destul de complicat, presupun ca o mufa o bagi in priza si una la calculator !Desfa priza si spune pe firele alea 4 cu contact ce culori sunt folosite !Asteptam !Bafta !

Link spre comentariu

Destul de atipica conexiunea din mufa respectiva daca este de retea . Perechile din centru sunt folosite in general la prizele telefonice. Ar fi bine sa verifici daca nu ne aflam chiar intr-o astfel de situatie adica sa nu fie prize telefonice ( mufele RJ11 pot fi conectate in prize RJ45 fara probleme )

Link spre comentariu

mufa rj-11 este mai mica decat rj-45 , intra dar sta balalau, si dinstanta dintre pini este diferita, plus ca la telefon se folosesc doar 2 fire adica 1 pereche.daca e cu 4 fire si e rj-45 , e de net !Bafta !

Link spre comentariu

Vreau sa fac cateva precizari fara a intra in polemica :1) Mufa RJ11 intra fara a sta "balalau" in priza RJ45;2) distanta dintre pini este identica la RJ11 cu cea de la RJ453) exista terminale telefonice care utilizeaza ( in conexiune standard ) perechea exterioara ( 3 si 6 ) si terminale care utilizeaza perechea interioara ( 4 si 5 ) . In eventualitate utilizarii ambelor modele cei care vor sa faca treaba o singura data cableaza ambele perechi;4) In concluzie mi se pare cel putin pripita afirmatia ca tot ce este RJ45 cu patru fire e de net.

Link spre comentariu

Mah lucrez la o firma de net, am sertizat sute de mufe rj-45, dar am avut ocazia sa sertizez si rj-11, am mai pus la unii alti modem-uri de la clicknet !O mufa rj-11 este mai mica decat una rj-45 , aia cu distanta intre pini nu o mai stiu exact daca e mai mica.......dar.... mufe de telefon cu rj-45 nu am vazut, de curiozitate iei 2 mufe si incerci sa le bagi intr-un switch apoi, o sa te lamuresti !Bafta !

Link spre comentariu
Vizitator dark_one

Rj11 intra fara nici o problema in rj45 si sta extraordinar de bine acolo, atinge fix pinii 3456. Sigur la mufa aia nu se conecteaza un modem adsl cumva? Internetul nu prea vine prin cablu utp in tarile civilizate deocamdata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări