ionescu liviu Postat Martie 9, 2008 Partajează Postat Martie 9, 2008 Am un incarcator de baterii reincarcabile mai vechi pe care scrie Ni-Cd, il pot folosi si pt baterii reincarcabile Ni-Mh? Ca pe el scrie doar Ni-Cd. Link spre comentariu
junior Postat Martie 9, 2008 Partajează Postat Martie 9, 2008 Bateriile NiMh nu se pot incarca (teoretic) intr-un incarcator destinat numai acumulatorilor de tip NiCd.Da mai multe detalii despre incarcator : se opreste singur ,suporta incarcare rapida , timp de incarcare etc.Daca este un incarcator lent (tricke charge 12h) atunci poate fi folosit fara nici o grija . Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Martie 9, 2008 Autor Partajează Postat Martie 9, 2008 Este un japonez (cred) batran, firma Tamashi. E lent (12h), nu are orpire automata. Oricum o sa imi iau alt incarcator ca asta este de 2x(3.2V si 55 mA), voltajul e cam mare si mA putini, el este de baterii AA (R06) iar eu i-am facut o modificare sa il folosesc la bateri AAA (R03), niste GP-uri Ni-Mh de 1.2 V (fiecare) si scrie pe ei ca trebuiesc incarcati 16 ore la 93 mA, ei fiind de 970 mA, deci din cate imi dau seama nu prea e potrivit incarcatorul asta. Le-am incarcat pana acum de 4 ori cu el si i-am tinut vreo 13-14 ore ca imi era frica cu 3.2 V ai lui, ar fi trebuit 1.2+1.2 adica 2.4 V la 2 baterii, eu asa cred. Si un prieten de-al meu e in aceeasi situatie, are tot un incarcator mai vechi de 2.4V si 140 mA, pe el scrie tot Ni-Cd si vrea sa isi ia niste baterii reincarcabile si se intreba daca il poate folosi ca sa nu mai ia incarcator.O sa imi caut acumulator mai potrivit pt ei, poate chiar unul GP, sa vad si pretul... Link spre comentariu
junior Postat Martie 9, 2008 Partajează Postat Martie 9, 2008 Faptul ca incarcatorul furnizeaza in gol o tensiune de 3.2V nu e o problema ci e ceva normal .In sarcina tensiunea scade la valoarea impusa de acumulator .Faptul ca ai 3.2v nu semnifica decat ca poti incarca simultan maxim 2 acumulatori inseriati cum gasesti in telefoanele portabile ( 3.2V >2x1.44V unde 1.44V este tensiunea maxima pe acumulator atunci cand este incarcat la un curent I=C/10 C=capacitate acumulator in A/h ). Poti folosi linistit incarcatorul asta in a incarca acumulatori de capacitate mai mare NiCd ori NiMh, singura problema ar fi timpul de incarcare cam nerezonabil de mare , atunci cand te grabesti .De fapt ,acumulatorii pot fi lasati in charger-ul asta pe o perioada mult mai mare ( zile chiar ) , fara a le dauna (trickle charging ). La fel si pentru prietenul tau , cu deosebirea ca incarcatorul lui incarca ceva mai repede. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Martie 10, 2008 Autor Partajează Postat Martie 10, 2008 Am inteles, multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum