Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PCB?

Vizitator jkraxi

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sosoi

2

• Flor

1

Top autori în acest subiect

Vizitator jkraxi

Si am uitat inca ceva: Cum fac unii cablajele sa iasa rosii, verzi, etc pe partea placata? Sau cum se cheama procesele astea (in engleza, orice) sa fac si eu o cautare pe net

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Pana mi-am facut sita serigrafica, pana am facut rost de materiale si cand sa incep sa-mi inscriptionez pixurile sa terminat campania electorala asa ca m-am ramolit de suparare si nu am facut nimic.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Salut

Nu prea am inteles bine intrebarea. E vorba de realizarea in regim de amator a placilor cu 2 straturi?

Daca da, se incepe cu partea cea mai densa ca trasee pe care o trasezi si si corodezi. Partea cealalta e acoperita cu schoch fff bine prins.

Sa nu uit. Mai intai gauresti placa, din motive evidente.

Apoi extragi schochul, cureti bine suprafata corodata, eventual (si de preferat) o cositoresti, etc.

Apoi pui un alt schoch pe ea, intorci placa, cureti ff bine si trasezi noul layer. Pe care il-am corodezi, cureti, cositoresti, etc si gata...

Daca intrebarea era cum sa aiba si o fata (umana, cf lui Nea Nelu, KGB-istul) scoti si planul de ansamblare (AST-ul) pe o hartie. Dupa ce ai terminat cu corodarile, evident.

Aici sunt 2 variante:

1) folosesti o folie PNP si calci direct cablajul. Atentie ca trebuie sa dai Miror, altfel iti iese aiurea...

2) imprimi AST-ul , evident fara Miror, pe o folie alba, pe care o lipesti cu ..orice de cablaj, fata TOP. Arata SUPERB.

Ca dezavantaj, e ff sensibila la atingere cu degetele murdare. Si daca ai uitat un strap, sau trebuie sa mai muncesti placa, imagineaza-ti cum arata "dupe"..

Nu as incerca asa ceva decat dupa ce am siguranta ca schema si cablajul sunt 1000% functionale, nu la prototip.

Daca ca te uiti cu atentie pozele din revista care apare lunar- reclama e pe bani- o sa vezi multe cablaje facute astfel.

Succes @ bafta. Si sa ne scri si 9 cum ti-a iesit.

Flor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări