Vizitator dan-blaga Postat Martie 6, 2008 Partajează Postat Martie 6, 2008 salutare la forumistiDomnilor am o problema ,si am ,mare nevoie de o informatie si de un sfat.am cumparat recent 2 module fet 100 de la psc audio,cu gandul sa le bag intr-o statie jvc arsa rau.nu mi-a trecut prin cap sa verific ce tensiune de alimentare are statia aia. am verificat azi si ....surprizaare + - 57 volti iar modulele mele lucreaza pana la + - 45 volti [asa scrie in prospect] sau maximum 50 volti daca stie cineva ......amplifurile astea pot lucra la tensiunile alea [+ - 57?] sau cam ce as mai putea face acum? sa fac un stabilizator care sa ``piarda`` 10 volti pe ramura? astept un sfat de la dvs. va multumesc mult. :smt010 :smt021 Link spre comentariu
cipa_maria Postat Martie 6, 2008 Partajează Postat Martie 6, 2008 un stabilizator ar disipa prea multa caldura...ai trei solutii:1. mai scoti cateva spire din traf pana ajungi la tensiunea dorita;2. pui alt traf;3. cumperi/faci alte module care sa suporte tensiunea data de traful original (fara reclama ar merge ipa300,ipa400)!asa se intampla daca te grabesti! :smt025 Link spre comentariu
Vizitator dan-blaga Postat Martie 6, 2008 Partajează Postat Martie 6, 2008 [/un stabilizator ar disipa prea multa caldura...ai trei solutii] nu pot si nu vreau sa-l desfac sa-l schimb..... are destul de multe infasurari in secundar, adica mai multe tensiuni :smt015 sa cumpar alte module...poate dar inca mai astept un raspuns la o intrebare...nu cumva pot adapta modulele alea la tensiunea de acolo? Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Martie 6, 2008 Partajează Postat Martie 6, 2008 sa dau si eu o idee:nu ar putea pune cate o pereche de finali lanaga cei existenti pe kit? Link spre comentariu
Mihai85 Postat Martie 6, 2008 Partajează Postat Martie 6, 2008 nu cred.trebuie sa se umble la intreg montajul.daca are cineva schema lui sa o puna pe forum sa vedem Link spre comentariu
zal Postat Martie 6, 2008 Partajează Postat Martie 6, 2008 Ia sa incerci sa pui trafo pe 240V, in caz ca are priza de asa ceva, mai scazi 10% din tensiuni. Link spre comentariu
lalihifi Postat Martie 6, 2008 Partajează Postat Martie 6, 2008 Sincer ma indoiesc ca or sa tina modulele acelea si la _+50v. Link spre comentariu
Vizitator dan-blaga Postat Martie 7, 2008 Partajează Postat Martie 7, 2008 salutm-am uitat azi la trafo si nu are posibilitatea alimentarii la 240v. ideea e oricum f buna.schema finalului am atasat-o aici[attachment=0]fet100_sch.pdf[/attachment] astept inca si alte sugestii.va multumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 7, 2008 Partajează Postat Martie 7, 2008 nu merge inseriat cu traful(pe pareta de 220v) un soc? o bobina pe miez magnetic,insa se va incalziposibil sa mearga si cu un condesator mare Link spre comentariu
cirip Postat Martie 7, 2008 Partajează Postat Martie 7, 2008 Salut,Daca tragi un ochi la foile de catalog ale tranzistoarelor din montaj si daca esti sigur ca nu sunt pocnitori, constati ca finalii rezista la 200V, driverii la 300V si pe acolo prin intrare ceva gen 160V. tensiunea maxima care poate sa apara pe tranzistoare este 2*57=114V pe finale si 57V prin intrare. Deci, asa la o prima vedere e posibil sa mearga bine mersi fara modificari.Daca totusi nu vrei asa, inseriaza cu fiecare ramura de alimentare cate o dioda Zenner de 10V, de putere, ca sa scada tensiunea, dar sa mentina in acelasi timp o rezistenta de iesire mica a sursei. Atentie la polaritate! Nu baga socuri, rezistente si alte chestii ca nu merge.Daca nu ai Zenere de putere, poti pune jde diode inseriate... Poti conta ca fiecare dioda "pierde" 0.8V in sarcina. 12 diode te scapa de fo 10V, dara arata uratzel. Si aici, atentie la polaritate!Bafta si zi ce ai facut pana la urma.Cirip Link spre comentariu
Mihai85 Postat Martie 7, 2008 Partajează Postat Martie 7, 2008 totusi cred k o sa o ia razna curentul de repaos cu superdioda aia primitiva. Link spre comentariu
zal Postat Martie 8, 2008 Partajează Postat Martie 8, 2008 Slabe sanse sa gaseasca totusi niste 25DZ10 sau 32DZ10, ca 10DZ10 sint cam mici la putere. Link spre comentariu
Vizitator dan-blaga Postat Martie 8, 2008 Partajează Postat Martie 8, 2008 daca tot discutam de ce nu as putea face un coborator de tensiune?si pe plus si pe minus?ar trebui sa piarda cam 10 volti pe ramura la un curent de vreo 3 amperi. deci vreo 30wpentru stereo ar fi cam 60 -70 w,nu? credeti ca e asa complicat? sau nu e eficient? e drept ca nu am mai auzit de stabilizatoare pentru etaje finale de putere.....dar cred ca ar putea sa mearga. va multumesc Link spre comentariu
cipa_maria Postat Martie 8, 2008 Partajează Postat Martie 8, 2008 teoretic ai putea face! dar la putere maxima o sa ai cadere mare de tensiune pe stabilizator!!!daca ai loc si spatiu sa disipi caldura in plus atunci fa o incercare, nu strica experienta...bafta! Link spre comentariu
lalihifi Postat Martie 9, 2008 Partajează Postat Martie 9, 2008 Pina la urma incearca unul ca sa vezi (dar mergi pe 8 ohmi)Totusi ce model de amplificator e?Ps:E totusi pacat sa nu folosesti statia aceea la ce poate .Baga mai bine un modul stereo quasi si nu o sa ai probleme (cel mic cu o pereche de finali)Eu asa repar amplificatoarele de genul acesta si nu a venit nimeni inapoi ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum