Nemesis Postat Martie 5, 2008 Partajează Postat Martie 5, 2008 Salut . Am facut acum vreo 2 luni o inregistrare audio cu Cool Edit Pro 2.0 cu ce cantau/dedicau/zbierau nici amici la ziua altui amic :supz: . Problema este ca la sfarsit ni se cam terminase "combustibilul" ne-am hotarat sa facem cu totii o vizita la o "benzinarie" :drinkers: .Inainte sa apuc sa dau save la ce se inregistrare, unul dintre amici (evident turmentat) s-a repezit si a inchis calculatorul fara sa salveze nimic ( a dat la tot "end-task") . Pentru a evita riscul de a pierde fisiere importante din inregistrare m-am uitat in temporarele create de Cool Edit si am facut o copie pe alta partitie la ce credeam ca era important, adica la singurul fisier care avea o dimensiune mai mare de 0 kb . Am incercat apoi sa deschid temporarul (care btw are cam 2 gb si contine vreo 3h 45 min de inregistrare stereo 16 bit , 44,1 khz) . Il deschide insa din 10 in 10 secunde in loc de semnalul normal se aude o portiune de cateva zeci sau sute de milisecunde al carei loc este de fapt cu 10 sec "mai inapoi" . Altfel spus din 10 in 10 secunde este extrasa o fractiune de secunda , care apoi este lipita mai departe in inregistrare dupa 10 secunde .Mai concret...primele 200 de ms (de ex) din inregistare nu se aud la inceput ci abia peste 10 secunde, intervalul 10" - 10" si 200 ms nu se aude incepand cu secunda 10 ci incepand cu secunda20 (adica acolo unde este mutata)....si tot asta . Sper ca ati inteles ce am vrut sa spun .Ce credeti ca as putea face pentru a putea salva inregistrarea respectiva fara a avea bucatile alea mutate tot cu cate 10 sec (in afara de cut/paste manual :smt011 ) .P.S. Oare e posibil ca erorile astea sa fi fost favorizate de faptul ca pc-ul era cu noi afara.....unde fiind totusi o noapte de ianuarie....termometrul tremura sub 0 grade Celsius :smt033 ? Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 6, 2008 Partajează Postat Martie 6, 2008 ... dup? cum zici c? face, seam?n? al naibii de bine cu scrambling system-ul folosit la "protejarea" Cd-urilor cu muzic?...din p?cate, eu nu folosesc cooledit, deci nu prea te pot ajuta... Link spre comentariu
Nemesis Postat Martie 6, 2008 Autor Partajează Postat Martie 6, 2008 "scrambling system-ul folosit la "protejarea" Cd-urilor" ......ce-i ala ?Nu vad totusi de ce ar fi nevoie la inregistrare de "protejare" ca doar nu e vorba de produsul finit .Am incercat dupa incident sa mai repet incidentul (adica sa inregistez acolo 1 min si apoi sa-i trantesc un "end task") . Culmea ......nu mai apareau mutarile . Inregistrarea cu pricina(cu defecte) e facuta pe alt calculator (putin mai performant) dar nu cred ca asta ar avea vreo importanta . Si daca o fi intr-adevar vorba de "scrambling" cred c-ar trebui sa exite o solutie de "corectare" .Trag eu maine o fuga pe Google sa vad ce gasesc .Pana atunci.....alte...idei ?Mifty, nu folosesti Cool Edit sau folosesti alt program in loc de Cool Edit ? Daca folosesti altceva sopteste-i numele aici .Poate ma rezolva el sau poate ma convinge sa renunt la Cool Edit in favoarea lui . Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 6, 2008 Partajează Postat Martie 6, 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Content_Scramble_System s-a folosit o vreme ?i la audio cd-uri... cite?te pe-acolo, c?-?i d? o explica?ie în mare cum func?ioneaz? minunea, ?i ai s? g?se?ti multe asem?n?ri cu ce ne spuneai tu despre fi?ierele alea temporare... cât despre cool edit, ?ineam vag minte c? e un editor audio... google mi-a ?optit c? nu m-am în?elat. apropo, au fost cump?ra?i de adobe... clar! alt soft bun aruncat la gunoi... acum, uite succesorul: http://www.adobe.com/special/products/a ... llium.html eu folosesc de obicei audacity sau sound forge... primul e GPS... GPL... m? rog, open source :smt005 al doilea e pe parale... bineîn?eles, e disponibil? ?i o versiune demo... mai pomenesc despre ceva softuri audio ?i pe la bodeg?, în topicul ?la în care m? d?deam mare compozitor... choice is yours!! :smt019 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum