Vizitator Postat Iulie 3, 2008 Partajează Postat Iulie 3, 2008 Sunt TOATE detaliile pentru transformator. Scrie chiar in schema.turns inseamna spire iar airgap = intrefier deci:18 spire din 7 fire de conductor izolat tip #30 o infasurare si 3 spire conductor tip #30 cealalta infasurare, miezul este de tip Amidon EA-77-188 iar intrefierul de 0.2 mm. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iulie 3, 2008 Partajează Postat Iulie 3, 2008 Gasesti destule detalii aici: http://ludens.cl/Electron/ledlamp/ledlamp.html. VEzi ca este si un link catre un articol despre constructia bobinelor si transformatoarelor. Link spre comentariu
Vizitator col_vstef Postat Iulie 16, 2008 Partajează Postat Iulie 16, 2008 Vand urmatoarele drivere(circuite integrate) pentru leduri:4 canale/ic - sursa de curent constantCurrent regulated output 4 channels, constant current range: 10 .... 350mA Constant current source invariant to load voltage change Fast output current control, the minimum output enable pulse width = 80ns Excellent output current matching: -channel to channel skew < ?3% -chip to chip skew < ?6% All output current are adjusted through one external resistor Dimming control available Built-in thermal protection function CMOS input interface with Schmitt Trigger Supply voltage: 5V Package: SOP8 with heat sink pad 16 canale/ic - sursa de curent constantCurrent regulated output 16 channels, constant current range: 5 .... 80mA Constant current source invariant to load voltage change Fast output current control, the minimum output enable pulse width = 80ns Excellent output current matching: -channel to channel < ?3% -chip to chip < ?6% All output current are adjusted through one external resistor Dimming control available Built-in thermal protection function CMOS input interface with Schmitt Trigger Supply voltage: 5V Package: TSSOP20 with heat sink padregistru de deplasare intrare seriala/iesire paralela 16bitSerial data input and parallel output control (SIPO) Minimum PWM (OE/) pulse width : 50ns Maximum output current : 120mA Current matching: Bit Skew < ?3%, Chip Skew < ?6% Built-in thermal shutdown protection Output voltage maximum rating: 17V CMOS, Schmitt Triggered interface Supply voltage: 5V Package: SSOP24 Link spre comentariu
milet Postat Februarie 19, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2009 Revin in legatura cu PWM-ul lui Ranga.Cum am spus mai inainte,merge super la cele vreo 20 de leduri cat am pus eu in paralel si alimentate la 6V.In schimb,aseara am vrut sa vad cum merge daca alimentez niste LED-uri albe de 10mm diametru si 0.5wati.Am cuplat doua din astea in paralel,am pus la PWM,am alimentat de la o sursa reglabila la 6V si ...IRFZ-ul se cam incalzeste...nu tare,foarte putin,dar se incalzeste.Nu mai spun de LED-uri,care erau fierbinti.Deci sursa reglabila de la care am alimentat,imi arata si consumul,asa ca am reglat din potentiometrul PWM-ul crescator,pana ampermetrul mi-a indicat 0.4Amperi(deoarece un led din asta alimentat normal la 3.5V,consuma 0.2Amperi si se incalzesc binisor),deci corect.Intrebarea mea este : e normal sa se incalzeasca cat de putin IRFZ-ul???deci total ar fi un consum de 1W... Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 1 Pe biciclete generatorul e ALTERNATOR!! (pe bec nu conteaza ce curent avem)2 In lampile "solare de gradina" exista un convertor (da, chinezaria are 2 tranzistori: 1 e oscilator iar celalalt il controleaza, oprind oscilatia ziua, cand celula furnizeaza energie; lumina se opreste la simpla descarcare a acumulatorului) In locul rezistorului de 0,7 e de fapt o bobinuta (arata la fel cu un rezistor, cilindric, cu terminale axiale)3 Orice semiconductor (inclusiv LED-urile) au o "rezistenta interna", de valoare finita (nenula). La dispozitivele de curent mare, tehnologia urmareste realizarea unor valori f mici; la un led nu e cazul, acest element contribuind, alaturi (de fapt, in serie!) cu RDSon si rezistenta interna a acumulatorului la limitarea amplitudinii impulsului. Toate cele bune! Link spre comentariu
Vizitator Smarsoft Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Imi place foarte mult ca avem destul de multe idei in legutara cu LED-uri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum