Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am si eu o batrinica de Dacie care e cam racita....

bigbrother

Postări Recomandate

Am si eu o batrinica de Dacie de prin anii '80 care a cam racit si are o tuse seaca, la relanti de la un timp si nu stiu cam ce tratament sa ii aplic.Am incercat mai multe reglaje, si alti doctori au incercat si degeaba, poate ma puteti ajuta cu un sfat.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bigbrother

5

• yo9hrb

4

• cosmin_h

4

• ratza

2

Top autori în acest subiect

La relanti se intrerupe merge sacadat, face cum ar merge cu o bujie defecta, daca reglez relantiul peste 1200 de ture atunci intreruperile sant mai rare.Am schimbat bujiile, fisele, carburatorul, pompa de benzina,servofrana, i-am pus aprindere electronica din comert.Fiecare a venit cu o idee, ca merge inecata, trage aer fals, nu e scanteia buna, si am pus in practica, am reglat pana si tacheti, degeaba.Si tin relantiul la 1200 de ture caci al 800 de ture daca face de cateva ori asa se opreste.Cred ca sorin6, are dreptate, numai popa ii vine de hac :smt003 , o avea pe dracul intrinsa :smt003 :smt039

Link spre comentariu

Dupa cele descrise de tine, mai ales daca in sarcina merge, ai probleme pe circuitul de mers incet. Daca ai schimbat carburatorul si face tot asa, ar trebui sa te gandesti la garnitura dintre galerie si chiulasa. Sau mai poate fi o supapa care nu inchide bine.

Link spre comentariu

Am schimbat si tobele cu galerie cu tot yo9hrb, pentru ca un surub de la galerie avea filetul stricat si s-a crezut ca trage aer fals.Nu mai am decat sa desfac motorul, dar mi-e frica caci nu stiu cum este si ce suma m-ar costa reparatia.Am sa-l las pana crapa, poate fac bani de alta.O zi buna va doresc. :smt039

Link spre comentariu

Multumesc cosmin pentru foaia cu dignostic.Tot colindand pe net am gasit cateva comentarii despre bujii, se pare ca cele mai bune sant bujiile brisk.Si o ultima inventie ar fi electrodul de masa gaurit.Ce parere aveti, e ceva real sau doar experimente.Salut

Link spre comentariu

Nu stiu ce sa spun despre acele bujii dar stiu ca daca distanta dintre electrozii bujiilor este cea indicata de constructorul motorului acel motor se va comporta cidat.Daca doresti documentatie despre cum sa reglezi bujiile, carburator, platini etc iti mai pot scana din carte si sa te mai ajut cu sfaturi deoarece sunt oarecum in domeniu :supz: O seara placuta

Link spre comentariu

Eu spun sa puneti ce recomanda producatorul (fabricantul acelui motor pt ca stie el ce stie cand recomanda bujiile sau alte piese) pt ca cu alte bujii se poate comporta destul de ciudat.

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Orice bujii la fel de "calde" si de calitate se comporta similar, vezi identic, asta e o discutie la fel de vasta ca si "teoria cablurilor audiofile" :smt016

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări